Férfi vízilabda BL: nyert az OSC, életben maradt a remény

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 20:37
null
Burián Gergely volt az OSC legeredményesebb játékosa (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Az OSC 13–9-re legyőzte a szerb Crvena zvezdát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti, 13. fordulójában, ezzel matematikailag megőrizte esélyét a továbbjutásra.

 

Meghatározó játékosa nélkül ugrott medencébe az OSC a Crvena zvezda ellen a Bajnokok Ligája B-csoportjában, Csacsovszky Erikre ugyanis ezúttal nem számíthatott Varga Dániel vezetőedző. Így aztán némiképp felforgatott összeállításban játszott a csapat, többen megfordultak a jobbszélen, az eredendően center Tóth Márton pedig ismét a baloldalon szerepelt többet. Nem emiatt volt azonban rengeteg a pontatlanság az újbudaiak játékában, a dekoncentrált játék miatt bosszantóan sok technikai hibát és túl magas átadást láthattunk. Így is végig az OSC vezetett az első két negyedben, de a szerbek folyamatosan ott lihegtek a nyakukban.

Az első félidő legijesztőbb és legmókásabb jelenete is a vendégcsapathoz fűződött. Amikor Dejan Szavics leordította egyik hibázó és emiatt lecserélt játékosa fejét, mindenki összerezzent – milyen lehetett ezt az ordítást húsz centiről hallani? A vicces jelenetsor pedig a második negyed végén következett, amikor labdaszerzés után Veljko Tankosics megiramodott, csak közben lejárt az idő, a szerb pólós viszont ezt nem vette észre, és még vadul cselezett, miközben Lévai Márton komótosan kitempózott a kapuból.

Lévai egyébként rendkívül jól védett, még ötméterest is hárított, az OSC védekezésében pedig ott voltak a legutóbb annyira hiányolt blokkok és labdaszerzések. A térfélcsere után pontosabb lett a támadójáték is, ennek köszönhetően folyamatosan nőtt a különbség. Közben ráadásul szebbnél szebb gólokat lőttek az újbudaiak, Salamon Ferenc szabaddobása, Hárai Balázs védjegyszerű csavarja vagy éppen Manhercz Krisztián húzott átlövése talpra ugrasztotta a nézőket. Burián Gergely harmadik balkezes bombája után már hattal, 13–7-re vezetett az OSC, amely végül néggyel, 13–9-re győzött. Az újbudaiak ezzel nyomást helyeztek a szerdán német házi rangadót játszó Hannoverre, és legalább egy napig reménykedhetnek a továbbjutásban. Ha a Hannover nem győz szerdán, akkor pedig még közel egy hónapig.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT, 13. FORDULÓ
GENESYS OSC ÚJBUDA–BVK CRVENA ZVEZDA (szerb) 13–9 (2–1, 3–3, 4–2, 4–3)
Nyéki uszoda, 400
néző. V: Stampalija (horvát), Mojralisz (görög).
OSC:
LÉVAI – MANHERCZ K. 2, Vigvári Vince, Várnai 1, HÁRAI 2, SALAMON F. 2, BURIÁN 3. Csere: Dala D., Sziládi 1, Aranyi M. 1, Bundschuh, Tóth M. 1. Edző: Varga Dániel
ZVEZDA:
Misovics – Gajics 1, Tankosics 2, Raden 1, Vukicsevics 1, Djurdjics, Milojevics. Csere: M. Radovics 1, PJESIVAC 2, Markovics, SZMILJEVICS 1, Baszara. Edző: Dejan Szavics
Gól – emberelőnyből:
9/3, ill. 11/2
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Bundschuh (29. p.), Milojevics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel:
– Örülök, hogy végre nyertünk a Bajnokok Ligájában, ez már elég régen sikerült nekünk. Nem volt hibátlan a játékunk, sőt, elképesztően sok technikai hibát vétettünk, de már sokkal jobb volt, mint legutóbb, a Hannover ellen. Ez nekem azért fontos, mert a következő meccsünk a bajnoki döntő, amire már nem lesz lehetőségünk mérkőzéssel készülni. Ezt az időszakot lezártuk, mostantól edzésekkel készülünk a Fradi ellen.
Dejan Szavics:
– Megérdemelten nyert az OSC. Az első két negyedben kemény ellenfelei voltunk a magyar csapatnak, ha megváltoztatnák a vízilabda szabályait, és csak két negyedet kellene játszani, elég jók lennénk! A viccet félretéve, a harmadik és negyedik negyedre elveszítettük a koncentrációnkat, az emberelőnyös játékunk nagyon rossz volt, emiatt alakult ki az a különbség, amire előzetesen nem számítottam, de el kell fogadnom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik