Férfi vízilabda BL: kettős győzelemmel jutott be a csoportkörbe az OSC

Vágólapra másolva!
2022.11.05. 20:47
null
Manhercz Krisztián a visszavágón négy góllal járult hozzá az OSC csoportkörbe jutásához (Fotó: Balogh László)
A hazai 17–7-es győzelem után idegenben 12–11-re győzte le a görög Panionioszt a Genesys OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, így bejutott a csoportkörbe, s az FTC nyolcasába került, míg az A-Híd VasasPlaket a hazai 12–10-es vereség után Olaszországban 11–8-ra kapott ki az AN Bresciától, s nem jutott tovább a sorozatban, így a Szolnok és a Honvéd mellett az Eurokupában folytatja nemzetközi szereplését.

Kényelmes helyzetben, tízgólos előnnyel utazott Athénba a Genesys OSC Újbuda, a görög Panioniosz elleni visszavágó tétje a Bajnokok Ligája főtáblájára jutás volt. Varga Dániel együttese a budapesti első mérkőzésen szinte hiba nélkül vízilabdázott, míg ellenfele mélyen tudása alatt teljesített, így a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, ám így sem vehették félvállról a visszavágót az újbudaiak. Nem is vették, Angyal Dániel vezérletével hamar elléptek három góllal, de a görögök még az első negyedben feljöttek egyre, majd a szünet után egyenlítettek is. Egy másodperccel a félidő vége előtt átvette a vezetést a Panioniosz, de összesítésben így is kilenccel az OSC állt jobban, izgulnunk tehát nem kellett. A fővárosi alakulat azért gondoskodott arról, hogy kettős győzelemmel jusson tovább a párharcból, 12–11-re megnyerte a visszavágót is, a mindent eldöntő találatot az első mérkőzésen hét gólt szerző Manhercz Krisztián jegyezte. Az OSC csatlakozott a Ferencvároshoz a Bajnokok Ligája főtábláján, ahol mindkét magyar csapat a B-csoportban szerepel majd.

Hamar megpecsételődött az A-Híd VasasPlaket sorsa a sorozat legutóbbi két kiírásában elődöntős AN Brescia otthonában. Az olaszok két góllal nyerték meg a párharc első mérkőzését, a visszavágón pedig gyorsan elléptek hárommal, a hatékony támadójáték mellé fegyelmezett védekezés párosult, Petar Tesanovics ötméterest is hárított. Szlobodan Nikics együttese hat perc elteltével talált be először, de hiába tudott ritmust váltani támadásban, az olasz átlövésekre nem találta az ellenszert. Az első negyed végén három-, a nagyszünetben négygólos hátrányban volt a Vasas, s a Brescia játékát látva nem sok jel utalt a fordulatra. A fővárosi piros-kékek emberelőny kihasználása sokat javult a térfélcsere után, de a továbbjutásra nem maradt reális esélyük, a rivális biztosan őrizte előnyét. A Brescia 11–8-ra nyert, és kettős győzelemmel jutott a BL főtáblájára, míg a Vasas átkerült az Eurokupába, ahol a Honvéd és a Szolnok mellett harmadik magyar csapatként játszhat nyolcaddöntőt.

FÉRFI VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

PANIONIOSZ (görög)–GENESYS OSC ÚJBUDA 11–12 (3–4, 4–2, 2–2, 2–4)
Athén. V: Gómez (spanyol), Putnikovics (szerb)
PANIONIOSZ: LIMARAKISZ – Juvecisz, GUNASZ 3, Kapetanakisz, Buzalasz, KOPELIADISZ 3, Papakosz. Csere: Kalaidzisz 2, Katraurasz, Dalapasz, Muratidisz 1, Bitadze 2.
Edző: Dimu Konsztandinosz
OSC: Bisztritsányi – CSACSOVSZKY E. 2, Salamon F. 1, MANHERCZ K. 4, ANGYAL 2, Burián 1, Vigvári Vince 1.
Csere: Várnai, Szücs D., DALA D. 1, Bundschuh, Aranyi.
Edző:   Varga Dániel
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 10/4.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Buzalasz (25. p.), Kapetanakisz (29. p.), Bundschuh (30. p.), Dalapasz (32. p.)
Varga Dániel: – Boldogok vagyunk, hogy ismét sikerült főtáblára jutnunk, ami nagy siker a klub történetében. A görögök jobban játszottak, mint az első mérkőzésen, míg a mi teljesítményünk hullámzó volt, akadtak olyan játékosaink, akik nem a kellő elszántsággal álltak hozzá a visszavágóhoz. Eljutottunk egy szintre, de készülünk tovább, mert a BL-ben és a bajnokságban egyaránt szeretnénk helytállni.

AN BRESCIA (olasz)–A-HÍD VASASPLAKET 11–8 (4–1, 3–2, 2–3, 2–2)
Brescia. V: Zwart (holland), Margeta (szlovén).
BRESCIA: TESANOVICS – Alesiani, CH. PRESCIUTTI 2, DI SOMMA 2,  Lazics 2, Harkov 2,  Dolce. Csere: VAPENSZKI 2, Renzuto, Luongo, Gitto 1, Gianazza.
Edző: Alessandro Bovo
VASAS: B. Mitrovics – BÁTORI 3, Simon R., Randjelovics 1, Bedő, Sedlmayer 1, NAGAJEV 1. Csere: Zerinváry 1, Drasko Brguljan 1, Sélley-Rauscher, Mezei, Erdélyi.
Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 13/6.
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0.
Kipontozódott: Renzuto (29. p.)
Szlobodan Nikics: – Természetesen rossz érzés kettős vereséggel zárni a párharcot, de a Brescia az egyik legjobb európai csapat, amely hazai medencében különösen erős. Nem kezdtünk jól, védekezésben és támadásban is sokat hibáztunk, s bár a folytatásban kissé stabilabbá váltunk, ez csak a tisztes helytálláshoz volt elég. A játékosaim hozzáállásával teljes mértékben elégedett vagyok.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
NC Vuliagmeni (görög)–CN Noisy-le-Sec (francia) 9–12
Továbbjutott:
a Vuliagmeni 26–23-as összesítéssel
CSM Oradea (romániai)–Jadran Split (horvát) 11–12
Továbbjutott:
a Jadran Split, kettős győzelemmel, 21–14-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik