Férfi vízilabda BL: Ezért dolgozunk három éve! – Vámos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 22:49
null
Megnyerték! (Fotó: Földi D. Attila)
Mérkőzés utáni villámnyilatkozatok a Duna Arénából, ahol péntek este a Szolnok 7–5-re legyőzte az Egert a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos fináléjának elődöntőjében. Szombaton Szolnok a címvédő Jug Dubrovnikkal vívja a döntőt, az Eger a Pro Reccóval játszik a harmadik helyért.

 

Vámos Márton (Szolnok): – Jól játszott az Eger, jól védett a kapusuk, bár az eredmény azt mutatja, hogy ez mindkét csapatra igaz volt, ahogy a védekezés is jól működött mindkét oldalon. Borzalmasan örülünk, hogy bejutottunk a Final Six döntőjébe, hiszen ezért dolgozunk három éve. Az, hogy a Dubrovnik megverte a végső győzelemre talán legesélyesebbnek tartott Reccót, mindenképpen tekintélyt parancsoló, mint ahogy az is, hogy az Olympiakosz ellen 7–2-re is vezetett a második negyed végén. A Jug nagyon jó csapat, remek edzővel és kapussal, de meg kell vernünk, hogy mi legyünk a végső győztesek.

Kis Gábor (Szolnok): – Jól éreztem magam a vízben, örülök, hogy nyertünk, de piszkosul elfáradtunk. Most az a legfontosabb, hogy végre nyertünk és döntőt játszunk a Bajnokok Ligájában. Lesz időnk kipihenni magunkat. A Jug fantasztikusan jó csapat, nagyon fegyelmezett, hasonlóan fegyelmezett játékot játszik, mint mi, rettentő nehéz összecsapásra számítok.

Varga Dénes (Szolnok): – A Dubrovnik nagyon erősen kezd, erre a döntőben oda kell figyelnünk. Két meccs van bennük, ennek vannak előnyei és hátrányai is, de ez nekik inkább kedvező, és mivel jó az állóképességük, végig tudják nyomni a saját játékukat. Illetve remélem csak annyira, amennyire mi engedjük nekik. Az Egert nem tudtuk most annyira meglepni, két-három jó egyéni teljesítmény hozta meg a sikerünket, nem feltétlenül az, hogy csapatként jól játszottunk.

Decker Ádám (Eger): – Apróságokon múlott a Szolnok győzelme, olyan gólokat kaptunk, hogy a játékosuk kezéből kicsúszott a labda, leesett és egy másik szolnoki játékoshoz került, aki belőtte az emberelőnyt. Elkapkodtuk a fórokat, talán kicsit több profizmus, magas színvonalú megoldás kellett volna, és kevesebb hiba. A Reccót a mai játékunkkal nem tudjuk megverni, én egyszer voltam részese annak, hogy nyertünk ellene, akkor eksztázis volt a vízben, valami hasonlónak kellene történnie most is, hogy ebből bronzérem legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik