Férfi vízi BL: drága dupla nulla, OSC-vereség Belgrádban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 21:12
Az OSC 5–4-es vereséget szenvedett a szerb Partizan Beogradtól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában. A Szolnok ugyanebben a hatosban hét góllal győzött Isztambulban, a Jug Dubrovnikkal holtversenyben második a Pro Recco mögött.

PARTIZAN–OSC PARTIZAN–OSC

A 2015-ös év utolsó BL-játéknapján Vincze Balázs csapata az első negyedben 1–1-gyel zár Belgrádban, azután viszont kért negyeden keresztül képtelen volt gólt szerezni. A gyenge volt a támadójátékot erős védekezéssel ellensúlyozta az OSC, így a záró periódus előtt lőtávolban maradt, hiszen a Partizan csak 4–1-re húzott el.

Az utolsó negyedben már három gólt is szereztek Decker Ádámék, de utolérni nem sikerült a Partizant, amely kivédekezte az utolsó támadást, és otthon tartotta a pontokat.

Az OSC négy meccs után 0 ponttal áll.

GALATASARAY–SZOLNOK

Az eddig nyeretlen, de mindenkire veszélyes török Galatasaray otthonában jól kezdett a magyar bajnok Szolnok. Az olimpiai és világbajnok Varga fivérek által vezérelt együttes a vezetést megszerezve a folytatásban hatékonyan őrizte előnyét, amely az első szünetre kétgólosra nőtt (3–5).

A főleg szerb légiósokkal megerősített hazai csapat szívósan küzdött, és rendre fel is zárkózott. A nagyszünet előtt az ekkor már harmadszor eredményes Varga Dániel jobb felső sarkos bombájával először lett háromgólos a különbség, de még volt idejük válaszra a vendéglátóknak (6–8).

A harmadik nyolc percben az ifjabbik Varga negyedszer is eredményes volt (6-9), majd 7-9-et követően ugyanő a meccs legparádésabb találatával alakította 7-10-re az állást.

A befejező negyedre aztán már elfogyott az erő a Galatasaraynál, amelyre – elsősorban a hatgólos Varga Dénes jóvoltából – 14–7-es vereséget mért a magyar együttes.

HERCEG NOVI–EGER

Az A-csoportban az Eger 11–11-es döntetlent játszott a montenegrói Jadran Herceg Novi otthonában. A friss Magyar Kupa-győztes egriek legeredményesebb játékosa a háromgólos Hosnyánszky Norbert volt. A montenegrói kupacímvédő hazaiaknál Nikola Janovics négyszer talált be. A csoport mindhárom meccsén döntetlen született.

A csoportküzdelmek után mindkét hatosból az első három helyezett jut tovább, de az Eger házigazdaként biztos résztvevője a jövő évi, budapesti hatos döntőnek.

A budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ, B-CSOPORT
PARTIZAN BEOGRAD (szerb)–A-HÍD-OSC ÚJBUDA 5–4 (1–1, 2–0, 1–0, 1–3)
Belgrád. V:
Racine (svájci), Koganov (azeri)
PARTIZAN: Riszticsevics – Tigkasz, Szubotics, Draszovics, Gogov 1, Jakszics 1, Aszanovics. Cs: Gielen 1, Manojlovics, Lazics, Tanaszkovics, Sztojanovics 2. Edző: Vladimir Vujaszinovics
OSC: Bisztritsányi – Salamon, Hegedüs G., Gór-Nagy 1, Decker Á. 2, Graham, Drasko Brguljan 1. Cs: Nagy Á., Bátori, Kovács Gábor, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– A támadójátékunk egy héten belül másodszor csődölt be fontos meccsen, ami részben visszavezethető a center nélküli játékra. A védekezéssel többé-kevésbé elégedett voltam, de sajnos megint egy négyről kellett kapaszkodnunk, és már nem sikerült egyenlítenünk. Az utóbbi időben folyamatosan nyolc-kilenc játékos próbálta megoldani a támadást és a védekezést, ez fizikailag és mentálisan felemésztette a csapatot.

GALATASARAY (török)–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 7–14 (3–5, 3–3, 1–2, 0–4)
Isztambul. V:
Sztavropulosz (görög), Vojvodin (orosz)
GALATASARAY: Scsepanovics – Simsek 1, M. Janovics 1, Destici, Senemoglu, Gulenc, Nikics 2, Dilek 1, Vukcsevics 1, Akkaya, Turan 1, Gürelli. Edző: Igor Milanovics
SZOLNOK: Nagy V. – Varga Dénes 6, Sz. Mitrovics 1, Jansik D., Mezei, Gocics, Vámos 1. Cs: M. Alekszics 3, Madaras 1, Varga Dániel 2, Younger, Kis G. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 8/6
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Az elején kicsit pontatlanul védekeztünk, aztán a második félidőben összesen egy gólt kaptunk... Év végi hangulatban gyakorlatilag edzőmeccset játszottunk, fontos csak a győzelem volt. Kicsit még csalódottak vagyunk a vasárnapi Magyar Kupa-kudarc miatt, de annak örülünk, hogy a bajnokságot vezetjük, a BL-ben pedig továbbjutó helyen zárjuk az esztendőt.

A csoport további meccsén:
Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 14–6
Az állás:
1. Pro Recco 12 pont, 2. Dubrovnik és Szolnok 9-9, 4. Partizan 6, 5. OSC és Galatasaray 0-0

A-CSOPORT
JADRAN HERCEG NOVI (montenegrói)–ZF-EGER 11–11 (3–3, 5–3, 2–3, 1–2)
Herceg Novi. V:
Spiegel (német), Schwartz (izraeli)
JADRAN: Kandics – Ukropina 1, Popadics, Kovacsics, Vidovics 1, Moskov, Banicsevics, N. JANOVICS 4, Szpaics 1, RANDJICS 2, Petrovszki, PJESIVAC 2. Edző: Vladimir Gojkovics
EGER: B. Mitrovics – Erdélyi 2, Milos Csuk 2, Csucskovics, Bedő, Lőrincz B., Vapenszki. Cs: SZIVÓS M. 2, Angyal, BIROS P. 2, HOSNYÁNSZKY 3, Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Popadics (28. p.)
Piros lap: Dabrowski Norbert (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Örülhetünk az iksznek annak tükrében, hogy hátrányból jöttünk vissza, valamint két nehéz meccs és utazás után játszottunk, bár a sorozatterhelés senkit sem érdekel. A múltkor jogtalannak éreztem a piros lapomat, most annyiban jogos volt, hogy valóban végigreklamáltam a mérkőzést. Előzetesen könnyű csoportnak titulálták a miénket, jól látszik, hogy ez korántsem igaz.
A csoport további meccsein:
Barceloneta (spanyol)–Olimpiakosz (görög) 7–7
Spandau (német)–Primorje Rijeka (horvát) 9–9
Az állás: 1. Barceloneta és Rijeka 7-7 pont, 3. Olimpiakosz 6, 4. Eger 5, 5. Spandau 3, 6. Jadran Herceg Novi 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik