Férfi vízilabda BL: az OSC magabiztos sikerrel kezdett

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 20:38
Az OSC 14–8-ra nyert a román Steaua Bucuresti ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Az első perctől az utolsóig az OSC akarata érvényesült a Steaua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ennek pedig csak győzelem lehetett a vége. Azért az látszott, hogy a csapat nagyjából fele először játszott főtáblás meccset, de a rutinos játékosok, elsősorban Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc és Burián Gergely összerántották a csapatot, és pillanatok alatt ráerőltették az akaratukat az ellenfélre.

VÉLEMÉNY

Burián Gergely, az OSC balkezese:
„Az eredményt nézve magabiztosan nyertünk, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert elöl sokszor kaotikus volt a játékunk. Az elején picit egyénieskedtünk, voltak elkapkodott lövéseink, és védekezésben is akadtak elváltások, olykor a blokkjainkat is megverték. Ezúttal belefért, de ha komolyabb célokat szeretnénk kitűzni magunk elé, márpedig azt szeretnénk, akkor ez a teljesítmény az erősebb csapatok ellen nem lesz elég. Örülök, hogy hazai pályán, szépszámú közönség előtt győzelemmel mutatkoztunk be, de ennél több kell a folytatásban.”

Az újbudaiak a második negyed elején már négy góllal is vezettek, de amikor úgy tűnt, örömjátékba torkollhat az összecsapás, kissé összekuszálódott a játék, a Steaua pedig annyira azért van jó csapat, hogy ezt kihasználva felzárkózzon. Két gyors román gól után Varga Dániel időt kért, és azonnal rendezte a sorokat, ezzel egyben le is törte a bukarestiek egyetlen felzárkózási kísérletét.

A harmadik negyedre visszaállt a négygólos különbség, ami lehetett volna még nagyobb, ha a játékvezetők nem fújtak volna Hárai Balázsra négy kontrafaultot egymás után, pedig az OSC centere semmi különöset nem csinált – a sporik egyszerűen nem tudtak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy az olimpiai bronzérmes center erősebb volt a román bekkeknél. Azt bezzeg kiszúrták, hogy az egyik hazai repülőcserénél elmaradt a pacsi, amit labdaelvétellel és kiállítással „jutalmaztak”, talán először a sportág történetében.

Az OSC az intermezzókkal együtt magabiztosan őrizte az előnyét, ráadásul a hajrát is sokkal jobban bírta erővel, így aztán a végére alakult ki a legnagyobb, hatgólos különbség, még egy elrontott ötméteres ellenére is. Az újbudaiak egy év kihagyás után 14–8-as győzelemmel tértek vissza a főtáblára, összességében magabiztosan szerezték meg a három pontot, a játék pedig még egészen biztosan lesz ennél jobb is – de ezúttal ez is bőven elég volt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
OSC ÚJBUDA–STEAUA BUCURESTI (román) 14–
8 (4–2, 3–2, 4–2, 3–2)
Nyéki uszoda, 400
néző. V: Rakovics (szerb), Teixido (spanyol)
OSC:
LÉVAI – MANHERCZ K. 3, SALAMON F. 2, Csacsovszky E., Hárai 1, BURIÁN 3, Várnai. Csere: Aranyi M. 1, VIGVÁRI VINCE 3, Bundschuh, Sziládi 1, Dala D. Edző: Varga Dániel
STEAUA:
Tic – Negrean, V. Georgescu 2, FULEA 2, Vancsik 1, Mudrazija, Ghiban. Csere: Oanta, Neamtu 1, A. Gheorghe, IUDEAN 2, M. Georghe. Edző: Aurelian Georgescu
Gól – emberelőnyből:
11/7, ill. 12/4. Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –. Kipontozódott: Mudrazija (21. p.), Sziládi (30. p.)
MESTERMÉRLEG

Varga Dániel:
– Elégedett vagyok az eredménnyel, bár voltak olyan percek, amikor a játékosok elveszítették a fókuszt, akkor akadozott a játék elöl és hátul is, de a tizennégy nyolc önmagáért beszél. Domináltuk a mérkőzést és több periódusban jó játékkal rukkoltunk elő.
Aurelian Georgescu:
– Igyekeztünk megnehezíteni az ellenfelünk dolgát, ez időnként sikerült is. Kemény meccs volt, elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, de játékban még van min javítanunk, ha meccseket akarunk nyerni a Bajnokok Ligájában.

További eredmények: CN Marseille (francia)–Pro Recco (olasz) 7–13 (Recco: Zalánki Gergő 4 gól), Jug Dubrovnik (horvát)–WASPO 98 Hannover (német) 13–7, VK Crvena zvezda (szerb)–Spandau 04 (német) 12–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik