Ikszelt az OSC (Fotó: Török Attila)

 

Furcsa időpontban, furcsa ellenféllel találkozott az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Varga Dániel együttese szombaton délután 14 órakor ugrott medencébe a Hannover ellen, amely látszólag komótosan játszik, ám roppant tudatosan és szervezetten teszi ezt. Valószínűleg mindkét tényező közrejátszott abban, hogy az újbudaiak belealudtak a mérkőzésbe, és mire felébredtek, 4–1-re vezetett a Hannover. De legalább felébredtek!

Nem is akárhogyan: sorozatban öt gólt lőttek a vendégek, úgy, hogy közben három emberhátrányt is kivédekeztek. A játékvezetésről érdemes néhány szót szólni, olyat ugyanis láttunk már, hogy a sporik úgy szórják a kiállításokat, mintha nem lenne holnap, ám olyat még nem, hogy belefújjanak egy átlövésgólba csak azért, hogy megítéljenek egy roppant fontos, labda nélküli kiállítást a centerről... Ebből az esetből speciel nem jött ki rosszul az OSC, mert a fórt is sikerült belőnie. Mint ahogy a második negyedből is jól jött ki a vendégcsapat, a háromgólos hátrányból ugyanis kétgólos előnyt varázsolt.

A második félidőben azonban magához tért a Hannover, és hatalmas birkózás vette kezdetét, némi úszóversennyel megspékelve. A sorminta az volt, hogy az OSC ellépett két góllal, a németek meg felzárkóztak egyre. Így ment ez egészen az utolsó négy percig, amikor az újbudaiak egyszer csak nem léptek el kettővel. Az egyébként jól játszó Manhercz Krisztián a kapufára vágott egy ötméterest, majd a Hannover az egymás után kapott második fórját kihasználta, így 12–12-nél utolérte ellenfelét. Az utolsó fél percben az OSC, mintegy kárpótlásul az addigiakért, megkapta a lehetőséget, hogy emberelőnyben támadhasson a győzelemért, a lövés azonban a kapusban halt el, így maradt a 12–12-es döntetlen.

Az OSC három forduló után még mindig veretlen, és nagyon szépen visszajött a meccsbe a balul sikerült első negyed után, ám a végjátékban a kihagyott ötméteres és emberelőny is kellett ahhoz, hogy ne három, hanem csak egy ponttal távozzon Hannoverből.

FÉRFI VÍZILABDA,
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT

WASPO 98 HANNVOER (német)
GENESYS OSC ÚJBUDA 12–12 (4–2, 2–6, 1–1, 5–3)
Hannover, 200
néző. V: Bouchez (francia), Peris (horvát).
HANNOVER:
Schenkel – DARKO BRGULJAN 3, Muslim 1, A. Radovics 1, WINKELHORST 3, Real 1, Nagajev 1. Csere: Schütze, Corusic 1, Kubisch, MACAN 1, M. Brguljan. Edző: Karsten Seehafer
OSC:
Lévai – MANHERCZ K. 3, Salamon F. 1, Csacsovszky E. 1, Tóth M. 1, BURIÁN 3, Várnai. Csere: VIGVÁRI VINCE 3, Bundschuh, Aranyi M., Sziládi, Dala D. Edző: Varga Dániel
Gól – emberelőnyből:
16/7, ill. 10/7
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/0
Kipontozódott:
Várnai (28. p.), Sziládi (31. p.), Real (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Karsten Seehafer:
– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, majd annál is rosszabbul folytattuk. A pocsék második negyed után sem adtuk fel, becsülettel küzdöttünk tovább, sokat támadhattunk emberelőnyben, és a végén kis szerencsével pontot is tudtunk szerezni.
Varga Dániel:
– Nem volt ez rossz, de még boldogabb lettem volna, ha a mérkőzés végén jobban koncentrálunk, mert kulcspillanatokban hibáztunk el helyzeteket. Az első negyed után visszajöttünk a meccsbe, és irányítottuk a játékot, aminek örülök, a végjátékból pedig tanulnunk kell.