Férfi vízi BL: az FTC nagy csatában legyűrte a Marseille-t

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2022.12.14. 20:58
Az előző idényben bronzérmes FTC-Telekom Waterpolo 9–8-ra nyert a vendég Marseille ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 3. fordulójában.
Nagy csatában győzött az FTC (Fotó: Árvai Károly) – a képre kattintva galéria nyílik!
Nagy csatában győzött az FTC (Fotó: Árvai Károly) – a képre kattintva galéria nyílik!

 

Ritkán fordul elő, hogy a szurkolók már a mérkőzés előtt azt skandálják, hogy „Szép volt, fiúk!”, ezzel azért általában megvárják a meccs végét... Az FTC-Telekom drukkerei azonban így kezdték a Marseille elleni hazai Bajnokok Ligája-meccset, a kifeszített molinó pedig magyarázatot is adott a rendhagyó ünneplésre, hiszen a friss Magyar Kupa-győztes kedvenceket köszöntötték.

A kupadöntő hőse, Sztilianosz Argiropulosz tehetett volna azért, hogy a folytatásban is legyen mit ünnepelni, de büntetőt rontott, majd hogy még rosszabbul kezdődjön a meccs, a franciák (délszlávjai) kétszer is betaláltak. A Ferencváros első góljára egészen az ötödik percig kellett várni, az viszont tankönyvbe illő volt. Már Varga Dénes is lőhetett volna középről, de kitetette a labdát balra Luca Damonténak, aki szintén nem lőtt ziccerben, hanem inkább megjátszotta Vigvári Vendelt, akinek lényegében csak az üres kaput kellett eltalálnia.

Na, ilyenből kellett volna több.

Mert hiába blokkolt hatalmasat Vadovics Viktor kettős emberhátrányban, a Marseille megint kettőt lőtt egymás után. Varga Dénes unta meg a packázást, kettős fórból bevágta a labdát a bal felsőbe, de ezzel még mindig csak annyit ért el, hogy kettővel vezettek a franciák, nem hárommal. Némi fel-le úszkálás után a Ferencváros mozdult el a holtpontról, Varga Zsolt időkérése után Nemanja Ubovics centerakciógóllal jelentkezett. A félidőben még mindig vezetett a Marsielle, de már csak egy góllal, sokkal jobban nézett ki az eredményjelző, mint a második negyed közepén.

A térfélcsere után sem tört meg a sorminta, ezt a negyedet is két góllal kezdték a franciák. A gondokat tetézte, hogy Varga Dénes már két személyi hibánál járt, és hiába nőtt ismét a különbség, muszáj volt a kispadra ülnie. A szakasz végére aztán újra összekapta magát a Ferencváros, összeállt a védekezés, a légiósok pedig megvillantak: Damonte ötösből, Argiropulosz fórból talált be, így a záró negyed is egygólos hátrányból kezdődött.

Amiből gyorsan kettő lett, az ob I-ben négy évet lehúzó Andrija Prlainovics már a harmadik gólját lőtte. Varga Zsolt majd' felrobbant a kispad előtt, amit érthető reakció volt, hiszen ha valakit ismerni kellett volna, az pont a szerb klasszis. Visszajött egy gólra a Fradi, de egyenlíteni nem tudott, a franciák pedig büntettek. Vigvári Vendel szabaddobásgólja visszahozta a reményt, Danyiil Merkulov pedig ötösből egyenlített! Nagyszerű védekezés után a vezetésért támadhatott az FTC, először a mérkőzésen. Argiropuloszt belefojtották a medencébe, szabaddobásból büntetett, másfél perccel a vége előtt előnybe kerültek a zöld-fehérek. Két francia támadást kellett még kivédekezni, mindkettőt ki is védekezte az FTC, így 9–8-ra győzött. Nem érdemtelenül.

Így aztán a végén is szólhatott a „Szép volt, fiúk!”

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 3. forduló
FTC-Telekom Waterpolo–CN Marseille (francia) 9–8
(1–2, 2–2, 2–2, 4–2)
Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Peris (horvát), Colombo (olasz).
FTC: VOGEL SOMA – ARGIROPULOSZ 2, Jansik Sz., Varga Dénes 1, Molnár E., Vadovics V., Pohl. Csere: MERKULOV 2, Ubovics 1, Damonte 1, Fekete G., VIGVÁRI VENDEL 2. Edző: Varga Zsolt
MARSEILLE: LAZOVICS – BODEGAS, Vukicevic 1, PRLAINOVICS 3, VERNOUX 1, Izdinsky 1, Csucskovics. Csere: Crousillat 1, Szpaics 1, Olivon, Bouet, De Nardi. Edző: Milos Scsepanovics
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 10/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 1/0. Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –. Kipontozódott: Crousillat (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A Magyar Kupa négyes döntőjében két nagyon nehéz meccset játszottunk huszonnégy órán belül, ennek mindig megvan az ára. Rossz játékkal nyertünk, de büszke vagyok a játékosaimra, amiért fáradtan és kiégetten is beletették a szívüket a mérkőzésbe, és a végén nyerni tudtunk. Nagyon fontos három pontot szereztünk az egész BL-idényt tekintve. Még vár ránk egy mérkőzés ebben a sorozatban, a Jug ellen nagyon fel kell készülni, de lesz rá egy hetünk.
Milos Scsepanovics: – A Ferencváros ismét megmutatta, milyen karakteres csapat. Megpróbáltuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk elérni az ellenfelünk szintjét, és kifejezetten jól is játszottunk. Támadásban és védekezésben is megfelelően teljesítettünk, pedig a Ferencváros ellen nem könnyű ebben egyensúlyt találni. Ezzel elégedettek lehetünk, az eredménnyel viszont nem, kétgólos vezetésről veszítettünk, amit nagyon nehéz feldolgozni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik