Férfi vízi vl: könnyed sikerrel indított a magyar válogatott

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 19:39
null
Győzelemmel kezdett a magyar válogatott (Fotó: Balogh László)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 14–6-ra legyőzte az oroszokat a világliga csoportkörének 1. fordulójában.

Märcz Tamás csapata az első negyedben egygólos előnyt dolgozott ki (4–3). A második játékrészre feljavult a mieink védekezése, s támadásban is hengerelt a csapat – 6–0-s etap után 10–3-mal vonulhattak félidőre az alakulatok.

A harmadik játékrészben tartani tudták a lépést az oroszok a mieinkkel (2–2), mint ahogy az utolsó negyedet is csak 2–1-re nyerte Märcz együttese, ám a vége így is sima lett, s Magyarország 14–6-ra legyőzte az oroszokat.

A mérkőzés után Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs és Vogel Soma beszélt az NSO Tv-nek.

FÉRFI VILÁGLIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
–OROSZORSZÁG 14–6 (4–3, 6–0, 2–2, 2–1)
Budapest, Komjádi uszoda, 800 néző. Vezette: Teixido (spanyol), Kurtidisz (görög)
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – ERDÉLYI 3, Manhercz K. 1, JANSIK SZ. 2, Hárai, Kovács Gergő 2, Vámos 2. Csere: Angyal, NAGY Á. 2, Zalánki, HOSNYÁNSZKY 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
OROSZORSZÁG: Fegyolov – Holod 1, Merkulov, HARKOV 3, LISZUNOV 1, Nagajev, Asajev. Csere: Sztacsenko (kapus), Szucskov, Bicskov 1, Sepelev, Gyerevjanykin, Vasziljev. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/2
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG

Märcz Tamás:
– Nem számoltam azzal, hogy ilyen gólkülönbség alakul ki, hiszen tényleg nagyon jó az orosz csapat, sok kellemetlenséget tud okozni az ellenfeleinek. A különbséghez kellett a reaktív védekezés, a koncentrált és keveset hibázó támadásvezetés, illetve a jó kapusteljesítmény. Nem várt eredmény ez, előfordulhat, hogy ha az Európa-bajnokságon ismét találkozunk velük, nem lesz ennyire könnyű, hiszen tudnak jobban játszani, és nem biztos, hogy mi minden alkalommal ennyire jól teljesítünk.
Szergej Jevsztignyejev: – Nagyon-nagyon jól játszott a magyar válogatott, még az ilyen különbség is reálisnak tűnik, ugyanakkor a saját csapatommal sem lehetek teljesen elégedetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik