Férfi vízi: új névadó szponzora lett az OSC-nek

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 16:28
null
A Genesys évente negyvenmillió forinttal segíti a klub működését (Fotó: Tumbász Hédi)
Három évig Genesys OSC Újbuda néven szerepel a magyar bajnoki ezüstérmes csapat, amelyet évente negyvenmillió forinttal támogat a számítástechnikai vállalat.

 

Új korszak kezdődött az OSC Újbuda életében, a csapatnak másfél év után újra van névadó szponzora. Amint arról annak idején elsőként beszámoltunk, a csapattól 2020 tavaszán távozott a később a Vasas mellett felbukkanó A-Híd, az OSC pedig a megszűnés szélére került, ám széles körű összefogással, új támogatók bevonásával megmenekült a klub, amely az új vezetőedző, Varga Dániel irányításával bajnoki és Eurokupa-döntőt is játszott az előző idényben.

Névadó szponozora azonban nem volt – legalábbis eddig.

A klub mellé állt az amerikai székhelyű Genesys számítástechnikai multicég idén alapított magyarországi leányvállalata, így a csapat a szombati, hannoveri Bajnokok Ligája-mérkőzésén már Genesys OSC Újbuda néven ugrik medencébe. Vassy Attila vezérigazgató elmondta, a vállalati kultúrában jelentős hagyománya van a sporttámogatásnak, például az Egyesült Államokban IndyCar-istállót, Írországban rögbicsapatot támogat a cégcsoport.

„Amikor Magyarországon sportágat kerestünk, egyértelmű volt, hogy a vízilabdát választjuk – szögezte le a vezérigazgató. – Fontos volt, hogy olyan partnert találjunk, amely már bizonyított, de megvan benne a fejlődés lehetősége, és azonosulni is tudjunk vele. A hozzállásunk volt a közös pont, így esett a választásunk az OSC-re.”

Vassy Attila a honi közegben egyedülálló módon a támogatás időtartamáról és mértékéről is nyíltan beszélt: a Genesys hároméves szerződést között a klubbal, és évente negyvenmillió forinttal segíti a működését. Hogy ez mekkora részét teszi ki a költségvetésnek, arról Konrád Mária, a klub elnöke nem beszélt, de annyit elárult, hogy hatalmas segítséget jelent a szponzori szerződés. A gyakorlati hasznáról pedig Varga Dániel vezetőedző adott tájékoztatást.

„Egyrészt ez visszajelzés az előző másfél évben végzett munkánkról, másrészt megelelőgezett bizalom, hogy ugyanezen az úton haladunk tovább – mondta a vezetőedző. – Az élsportban mindenki a győzelemről beszél, és természetesen mi is mindig nyerni szeretnénk, de nagyon fontos, hogy klubkultúrát alakítottunk ki, és olyasvalamit építünk, ami elvezethet minket a sikerekhez. Ennek feltétele a megfelelő anyagi háttér, és nem csupán a fizetésre gondolok. Húsz évvel ezelőtt a vízilabdában senkit sem érdekelt az étkezés, a funkcionális edzés, a regenárció, a biokémia, a biomechanika, a sportágspecifikus eszközök vagy éppen az adatalapú elemzés. Márpedig ezek olyan vívmányok, amelyeknek a vízilabdában is helyük van, annak pedig külön örülök, hogy számítástechnikai cég állt mellénk, mert az informatikai hátteret is biztosíthatja, hogy azt is lemérhessük, amit szabad szemmel nem láthatunk.”

A játékosok részéről Tóth Márton annyit tett hozzá, hogy a csapat erőltetett menetben van, ám megfelelő volt a felkészülésük, így bírják a terhelést, és a következő három fontos mérkőzésen is győzelmi reményekkel ugranak medencébe. Immár új néven.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik