„A klub nem kívánja a június 30-án lejáró szerződésemet meghosszabbítani. Természetesen mivel ez volt a legjobb évünk, meglepett a döntés, de mint edző és mint jogász, tisztában vagyok azzal, hogy a sportban bármi, bármikor megeshet. Aki erre a pályára adja a fejét, találkozhat ilyen döntéssel, tőlem sokkal nagyobb trénerekkel is megesett már hasonló. Ennyi, amit hozzá tudok fűzni" – idézte a trénert a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja.

A szakember az együttes másodosztályból való feljutása után, 2015 nyarán került a miskolci kispadra, első szezonjában 10., aztán 5., tavaly 6., most pedig újra 5. lett az együttessel, valamint idén a bajnok Ferencvárostól kapott ki a Magyar Kupa döntőjében.

„Túl vagyunk négy éven, egy korszakon, úgy gondolom, hogy új motivációra van szükség. Megszokott a profi sportban, hogy egy klub más struktúra, más elképzelések felé mozdul el egy bizonyos idő után. Kicsit mind a ketten belefáradtunk, úgy éreztem, ez az a pont, amikor váltani kell. Viszont azt fontos hangsúlyoznom: Sike József szakmai munkájával kapcsolatban, amelyet lelkiismeretesen elvégzett, semmilyen kifogás nem merült fel" – mondta Bachner András szakmai igazgató, aki hozzátetette, vannak jelöltek az edzői posztra.