Férfi vízi ob I: kikapott az FTC, előny a Szolnoknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 19:48
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjében az alapszakaszt megnyerő Szolnoki Dózsa-Közgép hazai környezetben öt góllal nyert a becsülettel küzdő FTC ellen, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcban 1–0-s előnyre tett szert. Folytatás – és szolnoki siker esetén zárás – május 6-án a fővárosban.

Érezhetően tartottak egymástól a felek az első percekben, de mivel legalább ennyire, ha nem jobban ismerték is egymást, gyorsan üzemi hőmérsékletre melegedtek. Nyílt volt a mérkőzés, legalábbis abban a tekintetben, hogy mindkét fél a támadójátékot helyezte előtérbe. A Fradi sem azzal a céllal szállt medencébe, hogy megússza a sokgólos vereséget, hanem próbált profitálni, győzelemre játszani. Ennek érdekében fórból vezetéshez is jutottak a fővárosiak, de utána a kapuban parádézó Decker Attilával az élen kiválóan lehozta a negyedet a házigazda. Támadásban Sztefan Mitrovics a negyed felénél egyenlített, majd a következő szolnoki támadásnál Vámos Márton bombája már előnyhöz juttatta a Dózsát. A szolnoki előny akcióból nőtt az első felvonás végén (3–1), majd ötméteresből lett még nagyobb a távolság a második játékrész elején. Ami viszont egyre csökkent, mert tapadt a Ferencváros. Ennél többet viszont nem engedélyezett a Szolnok, amely a favoritokra jellemző erényt megcsillantva a fontos pillanatokra nagyon koncentrált, és ismét meg tudott lépni (4–1 után lett 4–3, majd 6–3). A kezdeti lendületet ekkor felváltotta a taktikus, fegyelmezett játék. Keresték egymás gyenge pontjait a felek. A tempót erővel bíró, de a védekezésre már kevesebb figyelmet szentelő Fradi nem adta olcsón a bőrét, de ez csupán arra volt elég, hogy a félidőben még azért „lássa” a házigazdát (8–4).(3–1), majd ötméteresből lett még nagyobb a távolság a második játékrész elején. Ami viszont egyre csökkent, mert tapadt a Ferencváros. Ennél többet viszont nem engedélyezett a Szolnok, amely a favoritokra jellemző erényt megcsillantva a fontos pillanatokra nagyon koncentrált, és ismét meg tudott lépni (4–1 után lett 4–3, majd 6–3). A kezdeti lendületet ekkor felváltotta a taktikus, fegyelmezett játék. Keresték egymás gyenge pontjait a felek. A tempót erővel bíró, de a védekezésre már kevesebb figyelmet szentelő Fradi nem adta olcsón a bőrét, de ez csupán arra volt elég, hogy a félidőben még azért „lássa” a házigazdát (8–4).

Varga Zsolt összekapta övéi védekezését a nagyszünetben, ráadásul két akcióból is sült a ferencvárosiak keze, Cseh Sándornak egy szolnoki fórnál időt kellett kérnie. Speciel sokra nem ment vele: a szolnoki keresztpasszt Jansik Szilárd elcsente. Légiósok – előbb Milan Alekszics, majd Mitrovics – löktek jó pillanatban a Dózsa megakadt szekerén, a negyedik felvonáshoz érve háromra csökkent a szolnoki előny (10–7). Alekszics pimasz távoli ejtését követően a negyedik negyed elején jobb alsóba elhelyezett bombával jelentkezett. Nyéki Balázs még szépített, de Madaras Norbert duplája elvarrta a szálakat az akkor már elfáradó fővárosiakkal szemben (13–8).

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–FTC 13–8 (3–1, 5–3, 2–3, 3–1)
Szolnok, 400
néző. V: Molnár T., Kun Gy.
SZOLNOK: DECKER A. – SZ. MITROVICS 3, Varga Dénes 1, Jansik D., Kis G., Gocics, MADARAS 3. Cs: M. ALEKSZICS 3, Vámos 1, Hangay Z., Mezei 1, Tóth M., Varga Dániel 1. Edző: Cseh Sándor
FTC: Gárdonyi – Roach, Katonás 1, Swift, NYÉKI 3, Csapó M., Avramovics. Cs: Ernyey, Regős, JANSIK SZ. 1, Kolozsi 1, MARNITZ G. 2, Pohl. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik D. (23. p.), Katonás (27. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Ilyen mérkőzésre számítottunk, úgy véltük, a Fradi nyílt sisakkal fog játszani – úgy is történt. A győzelem ellenére csalódott vagyok a játékunk miatt.
Varga Zsolt: – Három negyeden át kiegyensúlyozottan játszottunk, a záró negyedben már fizikailag felőrölt bennünket a Szolnok – nem bírtuk el a nagy nyomást.

KÉSŐBB
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

A-HÍD OSC–ZF-Eger 1311
A 7. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
VasasPlaket–Kaposvári VK 9–10 – ötméteresekkel
A 9. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
BVSC Wáberer–Debreceni VSE 12–9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik