Jansik Szilárd három gólt dobott (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

Szolnokra utazott az A-Híd VasasPlaket, amelynek soraiból Erdélyi Balázs, Konarik Ákos, Braniszlav Mitrovics és Mezei Tamás is hiányzott. Mivel a forduló előtt csupán két ponttal álltak jobban a tabellán a vendégek, előzésre készült a Dózsa, ám az előző idényben négyből háromszor a Vasas győzött ebben a párosításban.

Ezúttal is a fővárosiak kezdtek lendületesebben, helyzeteiket annak ellenére jól használták ki, hogy a hazaiak fiatal kapusa, Bányai Márk többször is bravúrral védett. A túloldalon a Mitrovicsot helyettesítő Mizsei Márton is rendre jól avatkozott játékba, de hiába vezettek az első félidőben szinte végig a piros-kékek, nem lehettek nyugodtak, mert a lelkesen játszó Szolnok ott loholt a nyomukban.

A térfélcserét követően ismét ellépett két góllal a fővárosi alakulat, ám a hazaiak továbbra is tartották vele a lépést. A záró negyed 8–7-es Vasas-vezetéssel kezdődött, azonban Pásztor Mátyás immár sokadszor egyenlített, majd Bányai védte Bátori Bence ötméteresét, így kezdődhetett minden elölről. A folytatásban Zerinváry Lóránd különbözött össze a szolnokiak centerével, Teleki Andrással, aki megsérült, és vérző fejjel szállt ki a medencéből. A játékvezetői páros rövid tanácskozás után brutalitásért négyperces kiállítással sújtotta a Vasast, a megítélt ötméteresből pedig Kovács Gergő révén a mérkőzésen először szerzett vezetést a Szolnok.

A következő támadásból Pásztor kettőre növelte a hazaiak előnyét, csakhogy a Vasas orosz légiósa, Ivan Nagajev előbb szépített, majd egyenlített. A kaotikus végjátékban aztán az öt gólig jutó Pásztor megszerezte a győztes gólt, a Dózsa 11–10-re megnyerte a rangadót, és feljött a harmadik helyre a tabellán.

Kevesebb izgalmat hozott a listavezető FTC-Telekom és a forduló előtt ötödik Tigra-ZF-Eger fővárosi összecsapása, pedig egy negyeden át jól tartották magukat a vendégek. Varga Zsolt együttese eleinte sokat hibázott, az egriek kapusa, Grieszbacher Márk ziccereket is védett, de a második szakaszban „helyreállt a világ rendje”, a zöld-fehérek labdaszerzések után gyors gólokkal növelték a különbséget. A nagyszünetben már 6–1-re vezetett a Ferencváros, amely jól fogta a szorost, támadásban pedig „több hangszeren játszott”: Német Toni centerakciógólt szerzett, Jansik Szilárd megúszásból talált be. Fekete Gergő góljával már tíz volt közte, és végül a vártnál könnyebben, 14–3-ra nyert a címvédő, így továbbra is hibátlan a bajnokságban. 

VÍZILABDA
FÉRFI OB I, ALAPSZAKASZ
13. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–TIGRA-ZF-EGER 14–3 (2–1, 4–0, 3–2, 5–0)

Komjádi uszoda, 300 néző. V: Debreceni, Rubos.
FTC: SZAKONYI – Argiropulosz, VIGVÁRI VENDEL 3, Molnár E., NÉMET T. 2, JANSIK SZ. 3, DAMONTE 2. Csere: Balla (kapus), NAGY ÁDÁM 2, Vadovics V., Merkulov, Fekete G. 1, Haverkampf 1, Zeman. Edző: Varga Zsolt
EGER: GRIESZBACHER – Lőrincz B., Sári, BAKSA B. 2, Murisics, Rádli 1, Kovács Gábor. Csere: Krémer (kapus), Szalai G., Gólya, Biros S., Klár, Spitz. Edző: Tóth Kálmán
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 9/1. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –. Kipontozódott: Gólya (20. p.). Kllítva (végleg, cserével): Lőrincz B. (19. p.), Merkulov (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amelyikben azt kaptam a csapatomtól, amit vártam. Az eleje megint döcögött, támadásban hiányzott a koncentráció, de a második negyedtől már beindult a gépezet, megérdemelten győztünk.
Tóth Kálmán: – Jól kezdtünk, az első negyedben tartottuk a lépést a Ferencvárossal, ám a folytatásban nem éltünk a lehetőségeinkkel, emberelőnyből sem tudtunk betalálni. Ismét bebizonyosodott, hogy csak a fegyelmezettség vezet sikerre.

UVSE–METALCOM-SZENTES 10–8 (1–3, 3–2, 3–2, 3–1)
Komjádi uszoda, 100 néző. V: Fodor R., Kun Gy.
UVSE: KOROM 1 – Tamás K., BENCZ 2, Hegedűs Cs., Eppel, Korényi 1, Ionescu 1. Csere: Korbán 1, Seeler, SZENTESI 2, Garancsy 1, Korbács 1, Besenyei. Edző: Vincze Balázs
SZENTES: KARDOS G. – Hajdú A., Guszarov 2, FÜLÖP B. 4, Vismeg B. 1, Hegedűs B., Mátyók. Csere: Bozó 1, Chilkó, Tapasztó, Vaszics, Pethe. Edző: Komlósi Péter
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 7/2. Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –. Kiállítva (végleg, cserével): Eppel (23. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Nem úgy indult a találkozó, ahogy szerettük volna, de igyekeztünk higgadtak maradni hátrányban is, és fokozatosan zárkóztunk fel. Sokáig nem tudtuk ráerőltetni az akaratunkat a Szentesre, viszont a kritikus helyzetekből mi jöttünk ki jobban.
Komlósi Péter: – Jól kezdtük a mérkőzést, ám felesleges kontrák és egyéni hibák után fordított az UVSE. A végjátékban támadásban rossz döntéseket hoztunk, még nem értünk meg arra, hogy fontos rangadót nyerjünk.

SZOLNOKI DÓZSA–A-HÍD VASASPLAKET 11–10 (3–4, 2–2, 2–2, 4–2)
Szolnok, 400 néző. V: ifj. Kenéz Gy., Kollár.
SZOLNOK:  BÁNYAI – KOVÁCS GERGŐ 3, Vámosi, PÁSZTOR M. 5, Teleki, Jansik D., Szeghalmi 1. Csere:  Schmölcz, Belényesi, Ágh 1, VISMEG ZS. 1, Pető A. Simon D. Edző: Hangay Zoltán
VASAS: MIZSEI – Bátori 1, SIMON R. 2, Sedlmayer 1, Bedő, Drasko Brguljan, Zeninváry 1. Csere: Sélley-Rauscher 1, NAGAJEV 4, Randjelovics, Tasi, Gábor L. Edző: Szlobodan Nikics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 9/4. Gól – kettős emberelőnyből: 2/2, ill. –. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. Kiállítva (végleg, brutalitásért): Zerinváry (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Hangay Zoltán: – Ezúttal is kemény meccset vívtunk a jól játszó Vasassal. Küzdöttünk, hajtottunk végig, többször is visszajöttünk kétgólos hátrányból, végül sikerült nyernünk a kaotikus végjátékban.
Szlobodan Nikics: – Három negyeden át jól játszottunk, ám a négyperces kiállítást nem értettem, s a hajrában nehéz dolgunk volt öt mezőnyjátékossal. Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy vártuk, hiszen többször is két góllal vezettünk. 

ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD–SZEGEDI VE 11–4 (3–1, 5–0, 2–0, 1–3)
Kőér utca, 180 néző. V: Csanádi, Tóth I.
HONVÉD: DECKER A. – HESSELS S. 2, Kiss B. 1, KEVI 2, Fejős R., Nyíri B. 1, Gregor 1. Csere: Farkas D. (kapus), SUGÁR 3, Manhercz Á., Simon H. 1, Hosnyánszky, Ekler B., Csite. Edző: Szivós Márton
SZEGED: Molnár D. – Horváth V., Bóbis B. 1, Leinweber, Baj 1, Kürti, Lakatos S. 1. Csere: KOVÁCS K. (kapus), Kardos A. 1, Tóth Gy., Kasza, Pörge, Horváth Zs. Edző: Kiss Csaba
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 5/1. Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –. Kipontozódott: Gregor (20. p.)
MESTERMÉRLEG
Szivós Márton:
– Örülök a győzelemnek és a játéknak is. A Szeged ebben az idényben már többször megmutatta, hogy mire képes, de koncentrált védekezéssel sikerült megtörnünk a lendületét, több jó egyéni teljesítményt is láttam a csapatomban.
Kiss Csaba: – Az ilyen mérkőzéseken derül ki, hogy valójában milyen csapat vagyunk. Ha szeretnénk a közvetlen elithez tartozni, sok mindenen változtatnunk kell. Csalódott vagyok a játékosaim hozzáállása miatt, az eredmény ránk nézve hízelgő. 

PVSK-MECSEK FÜSZÉRT–BVSC ZUGLÓ 10–12 (3–3, 2–4, 4–4, 1–1)
Pécs, 200 néző. V: Petik A., Kovács S.
PÉCS: GELENCSÉR – Reisz, KOLOZSI 3, Csorba 1, GASZT 2, Keresztúri 2, Vogel Simon. Csere: Lajkó 1, Dubinák 1, Pellei, Kókai, Némethy, Szabó G. Edző: Török Viktor
BVSC: GYAPJAS – Szabó II Bence, CSAPÓ M. 5, GYÁRFÁS T. 5, Csacsovszky A., MÉSZÁROS M. 1, Batizi. Csere: Tátrai 1, Sziládi, Nagy M., Kovács P. Edző: Kemény Kristóf
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/5. Kipontozódott: Szabó II Bence (24. p.), Reisz (26. p.), Batizi (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Török Viktor: – Támadásban talán maradt bennünk, ami miatt hiányérzetem is lehetne, de ennek ellenére nem teljesítettünk rosszul. Ha ezt a játékot a továbbiakban is hozzuk, nagy gondunk nem lehet a folytatásban sem.
Kemény Kristóf: – Tudtuk jól, ha az elején nem sikerül jelentősebb előnyt szerezni, akkor szoros mérkőzésre számíthatunk. Nehéz sorozatban vagyunk, mégis mindenki jól teljesítette a feladatát.

KAPOSVÁRI VK–PANNERGY-MISKOLCI VLC 14–8 (5–1, 3–2, 3–3, 3–2)
Kaposvár, 100 néző. V: Vogel G., Bereczki.
KAPOSVÁR: CSOMA – Pellei F. 1, Kakstedter, JUHÁSZ-SZELEI 2, TAKÁCS J. 3, Szatmári 2, ifj. BERTA 2. Csere: Szilágyi (kapus), Petrovszki, Langiewicz 1, Palatinus, Vörös T., Aranyi A., HORVÁTH Á. 3. Edző: Surányi László
MISKOLC: Moravcsik – Böröczky, Krasznai 1, Smitula 1, VÁRKONYI 2, Brkics 1, Nagy N. 1. Csere: Bögös (kapus), Oltean, Molnár B., Molnár G. 1, Tanczer 1, Gomez, Stefanidesz. Edző: Vidumanszky László
Gól – emberelőnyből: 6/5, ill. 7/2. Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: –, ill. 3/1. Kipontozódott: Kakstedter (12. p.)
MESTERMÉRLEG
Surányi László: – Belekormányoztam a csapatot a gödörbe, most minden erőmmel azon vagyok, hogy kihozzam onnan. Két lépcsőfokot már léptünk felfelé, de még jön három, amelyeket szintén meg kell lépni. A játékosaim végre hisznek a sikerben és akarják is.
Vidumanszky László: – A Kaposvár megérdemelte a győzelmet, hiába jöttünk ide nagy ambíciókkal, nem tudtuk megvalósítani, amit előzetesen eltetvezünk. Ilyen kezdéssel nem lehet mérkőzést nyerni. 

GENESYS OSC ÚJBUDA–KSI SE 15–9 (3–2, 5–2, 4–3, 3–2)
Nyéki uszoda, 140 néző. V: Kovács Cs. T., Ádám F.
OSC: Bisztritsányi – VIGVÁRI VINCE 2, MANHERCZ K. 3, Csacsovszky E. 2, Aranyi M. 1, BURIÁN 2, Dala D. 1. Csere: Lévai (kapus), Török B., VÁRNAI 2, Salamon F. 1, Sárfalvi, Bundschuh, Szücs D. 1. Edző: Varga Dániel
KSI: DANKA – Petrák, Irmes M. 1, Szépfalvi 1, Iriczfalvi, NAGY ÁKOS 4, Bede 2. Csere: Szalai M. (kapus), Rabb, Pető, Pocsai 1, Lantos, Bodoróczki, Országh. Edző: Horváth János
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 8/3. Gól – ötméteresből: –, ill. 4/4. Kipontozódott: Bundschuh (20. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Örülünk a győzelemnek, elismerésem a játékosoknak, ügyesek voltak a fiatalok.
Horváth János: – Megérdemelten nyert az OSC, az elején jól tartottuk magunkat, de sajnos nincs egy súlycsoportban a két csapat. Kijött a különbség, viszont sokat tanultunk a mérkőzésből. 

Az állás 
1. FTC Telekom 13 13 185–81 +104  39
2. Genesys OSC Újbuda 13 11 2 185–107 +78  33
3. Szolnoki Dózsa 13 9 1 3 141–105 +36  28
4. A-HID VasasPlaket 13 9 4 173–108 +65  27
5. BVSC-Zugló 13 8 1 4 157–132 +25  25
6. Tigra-Zf-Eger 13 8 1 4 137–131 +6  25
7. Budapesti Honvéd SE 13 8 5 133–98 +35  24
8. Szegedi VE 13 4 3 6 115–145 –30  15
9. PannErgy-Miskolc 13 4 2 7 108–146 –38  14
10. Kaposvári VK 13 3 3 7 123–164 –41  12
11. PVSK-Mecsek Füszért 13 3 1 9 112–175 –63  10
12. UVSE 13 3 1 9 111–161 –50  10
13. Metalcom Szentes 13 1 12 107–165 –58  3
14. KSI 13 1 12 109–178 –69  1