Férfi vízi ob I: drámai elődöntőt nyert meg Szolnokon az Eger

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 17:59
null
Mindössze hat gól született a rendes játékidőben (Fotó: Szolnoki Dózsa)
Az Eger ötméteresekkel nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjében, így egyetlen siker választja el a továbbjutástól.

 

A rendes játékidő 3–3-mal ért véget úgy, hogy a vendégek tizenegy másodperccel a vége előtt egyenlítettek, majd a szolnoki Milan Alekszics a dudaszó pillanatában szinte félpályáról talált a hálóba, de mivel a labdába nem ért bele rajta kívül senki, a játékvezetők érvénytelenítették a gólt.

A szabályok értelmében így ötméteresek döntöttek: a maratoni hosszúságúra sikerült párbajban a hazaiaknál a tizenegyedik lövést a szerb világklasszis, Andrija Prlainovics elhibázta, a túloldalon viszont az ugyancsak szerb Sztrahinja Raszovics nem, ezzel az Eger diadalmaskodott.

Az elődöntő második mérkőzését jövő szerdán rendezik Egerben.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA–ZF–EGER 3–3 (0–0, 1–0, 1–1, 1–2) – ötméteresekkel 10–11
Szolnok, 500 néző. V: Petik A., Dódog Sz.
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori, Jansik D., PRLAINOVICS 2, Mezei, Zalánki 1, Gocics. Csere: Kardos G. (kapus), Hangay, Alekszics, YOUNGER, Milos Csuk, Kis G., Fülöp B. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. MITROVICS – Rasovics 1, HOSNYÁNSZKY, KOVÁCS G. 1, Bedő, Vlahopulosz, Csucskovics 1. Csere: Csiszár (kapus), Angyal, Avramovics, Lőrincz, Decker Á., Hárai , Biros B. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 10/1
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3, az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Az Egerrel úgy játszottunk 3–3-at a rendes játékidőben, hogy jól és kiváló hozzáállással vízilabdáztunk. A vendégek hősiesen védekeztek, és ötméteresekkel megnyerték a rangadót.
Dabrowski Norbert: – Úgy érzem, hogy volt kettő és két és fél negyed, amikor nem voltunk meccsben. Ebben az időszakban a Szolnok eldönthette volna a mérkőzést. Ezt követően feljöttünk, és az orosz rulett nekünk sikerült jobban.

KÉSŐBB
19.30: FTC-PQS Waterpolo–A-Híd OSC-Újbuda
AZ 5–8. HELYÉRT
19.30: PannErgy-Miskolci VLC–RacioNet-Honvéd
20.00: BVSC-Zugló–Debreceni VSE
A 9–12. HELYÉRT
19.00: PVSK-Mecsek Füszért–Metalcom Szentes
19.30: Kaposvári VK–VasasPlaket
A 13–16. HELYÉRT
17.30: Tatabánya–UVSE
19.00: AVUS Szombathely–Contitech Szeged

Az együttesek a rájátszás első körébe magukkal viszik az alap- vagy a középszakaszban egymás ellen elért eredményeiket. Ezekkel együtt tartanak a párharcok az egyik fél hetedik pontjáig. Döntetlennel nem érhet véget mérkőzés, ha szükséges, büntetők következnek, és a győztes minden esetben három pontot szerez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik