Férfi vízi ob I: „Általában rögbire készülünk, ez inkább kosármeccsre hasonlított”

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.03.13. 12:12
null
Sike József szerint nincs ok a búslakodásra (Fotó: Dömötör Csaba)
Nincs vész Miskolcon a BVSC-től elszenvedett vereség után, míg a győztes zuglóiak az OSC ellen folytatnák a jó szereplést.

 

Összesűrűsödött a férfi vízilabda-bajnokság felsőházának második fele, nem kis részben azért, mert a BVSC a 4. forduló vasárnapi esti meccsén 12–11-re legyőzte a hazai medencében szereplő Miskolcot.

„Kicsit sikerült megbolygatnunk az állást – jegyezte meg Szűcs Levente, az MKB Euroleasing-BVSC-Zugló edzője. – Csapatunk erőssége a hihetetlen fordulatszám, amely jobbá teszi a támadást és a védekezést. Az elmúlt időszakban ez hiányzott, ám most ismét láttam csapatomon a pörgést. Miskolcon nem könnyű nyerni, értékes a siker.”

A nemzetközi kupaszereplésre, reálisan az ötödik helyre hajtó Miskolc mestere, Sike József nem éli meg katasztrófaként a vereséget, hiszen csapata négy ponttal előzi meg legyőzőjét, míg egymás elleni eredménnyel jobb az azonos pontszámmal álló Honvédnál.

„A helyosztókat májusban rendezik, azokon kell jól játszani, s ahogyan csapatkapitányunk, Szasa Misics megfogalmazta, jobb most egy pofon, mint akkor – mondta a PannErgy-Miskolci VLC mestere. – A statisztika megmutatja, a kapusaink összesen egy lövést védtek, ez bizony citromdíjas teljesítmény, ugyanakkor pozitívum, hogy még így is partiban voltunk a BVSC-vel. Ráadásul véletlenül sem hibáztatnám a kapusokat: csapatként nyerünk, csapatként veszítünk, az ellenfelünk pedig megérdemelte a győzelmet, mert jobban alkalmazkodott a sok kiállítást hozó meccshez. Mi általában rögbimérkőzésre készülünk, de ez inkább kosárlabdameccsre hasonlított.”

Morfondírozásra egyébként sincs idő, szombaton folytatódik az ob I: a Miskolc az FTC ellen száll vízbe, míg a BVSC az OSC ellen folytatná a megkezdett jó sorozatot.

E.ON férfi vízilabda ob I
Középszakasz, 4. forduló
Felsőház
PANNERGY MISKOLCI VLC–MKB EUROLEASING BVSC ZUGLÓ 11–12 (4–4, 3–3, 0–2, 4–3)
Miskolc,
Kemény Dénes Városi Uszoda, 280 néző. V: Németh A., Csanádi Zs.
MISKOLC:
Csoma – Nagy Á. 1, BOWEN 4, Vadovics, Milicsics 1, Misics 2, Alek 2. Csere: Kósik (kapus), Hornyák, Berta 1, Lukács D., Kuzmenko, Sánta, Jakab D. Edző: Sike József
BVSC:
GYÖRKE – Czigány, Török, LÉTAY 2, Kovács P. 1, Pásztor M. 2, Mészáros 1. Csere: Ambrus, Csapó M. 1, SUGÁR 2, VÁRNAI 3, Szabó Bence, Szabó Bendegúz. Edző: Szűcs Levente
Gól –
emberelőnyből: 16/4, ill. 13/6
Gól –
kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Kipontozódott:
Török (27. p.), Vadovics (28. p.), Nagy Á. (29. p.), Pásztor (30. p.), Várnai (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Sike József: –
Ez a találkozó egy állomást jelent, de messze még a bajnokság vége. Tanulni és okulni kell a hibákból, ugyanis rendkívül fegyelmezetlenül játszottunk. Mi csak húsz, ellenfelünk viszont hetvenöt százalékban jobban alkalmazkodott a játékvezetői stílushoz, azt is mondhatom, szépen megoldották ezt a feladatot. Nálunk a kapusteljesítmények sem voltak kiemelkedőket, de megyünk tovább az úton.
Szűcs Levente: –
Örülök a győzelemnek, ugyanis az utóbbi időben csapatunk adós maradt a jó játékkal. Igaz, most sem csillogtunk, mert egy rendkívül küzdelmes találkozón szereztük meg a pontokat. Ez a győzelem azonban csak akkor ér valamit, ha a Honvédot hazai környezetben meg tudjuk majd verni. Hirtelenjében nem is emlékszem, hogy Miskolcon mikor nyertünk, de mivel fejben talán jobban bírtuk, elégedettek lehetünk.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Szolnoki Dózsa 4 4 57–26 +31 51
2. FTC PQS Waterpolo 4 4 51–28 +23 51
3. ZF-Eger 4 2 2 46–42 +4 46
4. A-Híd OSC Újbuda 4 2 2 32–33 –1 39
5. PannErgy Miskolci VLC 4 1 3 50–52 –2 29
6. RacioNet Honvéd 4 2 2 32–40 –8 29
7. BVSC-Zugló 4 1 3 34–45 –11 28
8. Debreceni VSE 4 4 25–61 –36 17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik