Férfi vízi ob I: a Szolnok lesz az Eger ellenfele a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 20:03
A Szolnok 10–9-re legyőzte az OSC-t a férfi vízilabda ob I elődöntőjének harmadik meccsén, ezzel megnyerte az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelmet, s bejutott a fináléba, ahol az Egerrel csap össze a bajnoki címért.

Az OSC-Újbuda kezdte jobban a Szolnok elleni ki-ki meccset, s az első negyedet 3–2-re megnyerte. A két csapat a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelmet produkált, az utolsó negyedig minimális volt a különbség. Noha a vendég fővárosiak vezettek több találattal is, végül egygólos előnnyel (7–6) kezdhették a negyedik játékrészt.

Itt aztán a Szolnok minden erejét mozgósítva fordítani tudott, végül 10–9-re legyőzte az OSC-t, amivel megnyerte a párharcot, s bejutott a döntőbe, ahol az Eger lesz az ellenfele.

VÍZILABDA, FÉRFI OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–A-HÍD OSC-ÚJBUDA 10–9 (2–3, 3–3, 1–1, 4–2)
Szolnok, 1000
néző. V: Székely B., Benczur
SZOLNOK: Nagy V. – Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Jansik Dávid, Kis G., VÁMOS 4, GOCICS 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Crousillat, Hangay Z., Mezei T., M. Alekszics 1, Younger 2, Fülöp B. Edző: Cseh Sándor
OSC: BISTRITSÁNYI – SALAMON 3, BÁTORI 2, Drasko Brguljan 1, Seman, Gór-Nagy 1, Zalánki 1. Csere: Német T., Kovács G. 1, Hegedűs G., Juhász Zs., Bundschuch, Nikics. Edző: Tóth László
Gól – emberelőnyből: 18/5, ill. 15/3
Gól – kettős emberelőnyből: 2/1, ill. 1/–
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Jansik Dávid (18. p.), Younger (27. p.), Bundschuch (28. p.), Gór-Nagy (29. p.), Alekszics (31. p.), Kovács G. (31. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Szolnok javára
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van. Keményen küzdött ellenfelünk, és végig nagyon jól játszott a mérkőzésen, ám a mi csapatunk is végig nagy akarattal játszott, ezen a sok kiállítással tarkított összecsapáson, amiről úgy érzem, hogy inkább a vendégeknek tett jót. Most már készülhetünk a döntőre, és ne feledjük a szerdai BL-mérkőzést sem, amikor ismét az OSC-vel mérjük majd össze az erőnket.
Tóth László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondanom, de büszke vagyok mind a tizennégy játékosunkra. Az elején jobban jöttünk ki a sok kiállításból, a végén pedig a szolnoki csapatnak jöttek jobban a kiállítások. Tulajdonképpen apróságok és egy Kardos Gergely-védés döntött a végjátékban.

A 13–16. helyért, 2. mérkőzés
METALCOM-SZENTES–EBP-TATABÁNYA 13–11 (4–4, 3–3, 4–2, 2–2)
Szentes, 250
néző. V: Rubos, Dodog
SZENTES: György D. – SZALAI G. 4, VÖRÖS V. 2, Van Mil, Werner 2, VISNYAKOV 2, SOMOGYI B. 2. Csere: Farkas K., Kiss K. 1, Reuten, Kókai, Pellei K., Takács J. Edző: Pellei Csaba
TATABÁNYA: Jászberényi – Hoppál 1, Szabó Botond 1, Kiss Gy, Máthé 1, FRANCSICS 2, SALAMON A. 2. Csere: Mocsári, KOLARIK 4, Rábavölgyi, Sebestyén B., Garancsy. Edző: Zantleitner Tamás
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Kókai ( 21. p.), Van Mil (25. p.), Kiss Gy (29. p.), Mocsári (32. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Máthé (14. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6
MESTERMÉRLEG
Pellei Csaba:
– Ilyen hőfokú mérkőzésre számítottam, ráadásul a lélektani előny a Tatabányánál volt. Két csaknem egyforma erősségű csapat küzd egymással, ennek megfelelően hasonlóan nehéz mérkőzésre számítok a harmadik összecsapáson is. Apróságok fogják eldönteni a párharcot.
Zantleitner Tamás: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk Szentesen, ennek ellenére nem kezdtünk rosszul. Védekezésben később elkövettünk hibákat, ráadásul fegyelmezetlenség miatt korán elvesztettük egyik kulcsjátékosunkat, ami visszavetette a csapat teljesítményét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik