Férfi vízi: Märcz Tamás 15 gólos sikerrel debütált kapitányként

Vágólapra másolva!
2017.02.10. 21:47
null
Märcz Tamás (a parton állók közül balról a harmadik) ilyen bemutatkozásról álmodhatott (Fotó: Földi Imre)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 20–5-re nyert a Volvo-kupa első napján a kissé tartalékos Szlovákia ellen. Märcz Tamás ezen a mérkőzésen irányította először nemzeti csapatunkat.

 

Egy szövetségi kapitány ennél jobb bemutatkozásban aligha reménykedhet, Märcz Tamás csapata már az elején tudatosította a fiatal kerettel érkező szlovákokban, hogy nincs esélyük a pontszerzésre.

2.2 MILLIÓ FORINTOT DOBÁLTAK ÖSSZE AZ UTÁNPÓTLÁSNAK
Mivel már 11. alkalommal rendezik meg a tornát, a Volvo magyar gólonként tizenegyszer tízezer, azaz 110 ezer forinttal támogatja a hazai utánpótlást. Az első meccsen így 2.2 millió forint jött össze.

A kapunkban Lévai Márton kezdett, akit az első negyedben egyszer sem tudtak mattolni, és a másodikban is csak kétszer. A szlovák kapuba ugyanakkor tízszer is bekerült a labda a nagyszünetig, Vámos Márton egymaga három gólt lőtt.

A harmadik játékrészben – már Decker Attilával a kapujában – sem vett vissza a tempóból a magyar csapat, amely újabb hét góllal keserítette északi szomszédainkat. A 17. találatunkat az egri Kovács Gergő lőtte, aki ezen a meccsen mutatkozott be a válogatottban.

A szlovákok gyakorlatilag láthatatlanok voltak (Fotó: Földi Imre)
A szlovákok gyakorlatilag láthatatlanok voltak (Fotó: Földi Imre)

A záró negyedet már csak 3–2-re nyerték meg a mieink, így a szlovákok megúszták 15 gólos vereséggel.

Szombaton 20.30-tól Montenegró ellen jóval nehezebb dolga lesz a Märcz-legénységnek.

FÉRFI VÍZILABDA, VOLVO-KUPA
1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 20–5 (3–0, 7–2, 7–1, 3–2)
Tüske uszoda, 500
néző. V: Obradovics (montenegrói), Stampalija (horvát)
MAGYARORSZÁG: Lévai M. – MANHERCZ K. 3, Erdélyi 1, HOSNYÁNSZKY 4, Bedő 2, VÁMOS 4, Decker Á. 1. Csere: Decker A. (kapus), Mezei 1, Török B., Bátori, Kovács Gergő 1, ZALÁNKI 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
SZLOVÁKIA: Hoffrica – M. Tkac 1, Furman, KOLARIK 2, L. Vidumansky, M. Uradnik, Bielik 1. Csere: Nedbal, Mitruch 1, P. Tkac, Martanovic, Kostelnik. Szövetségi kapitány: Peter Nizny
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 61
Kipontozódott: Nedbal (14. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás:
– Minden győzelemnek örülök, így ennek is. Kicsit nehezebb mérkőzést vártam, ez abban az esetben lehetett volna így, ha a komplett szlovák válogatott ellen játszunk, de több profi játékosuk hiányzott. Ennek ellenére felhasználtuk a mérkőzést arra, amire kellett, sok lefordulásunk, labdaszerzésünk volt, kicsit összeszokott a csapat. Az elképzeléseket, amiket megbeszéltünk, vagy meccs közben kértem, egyre jobban hajtottuk végre.
Peter Nizny: – Nehéz erről a meccsről bármit is mondani, hatalmas különbség volt a két csapat között. Több fontos játékosunk is hiányzott, ennyire voltunk képesek.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Horvátország–Montenegró 7–7 (2–2, 1–1, 3–2, 1–2)

A XI. Volvo-kupa magyar kerete
Kapusok:
DeckerAttila (Honvéd),LévaiMárton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok:BátoriBence (OSC),BedőKrisztián (Eger),DeckerÁdám (Eger),ErdélyiBalázs (Eger),FülöpBence (Szolnok),HosnyánszkyNorbert (Eger),JansikDávid (Szolnok),KovácsGergő (Eger),ManherczKrisztián (Szeged),MezeiTamás (Szolnok),NagyÁdám (OSC),SalamonFerenc (OSC),TóthMárton (Ferencváros),TörökBéla (BVSC),VámosMárton (Szolnok),ZalánkiGergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket atex.hués ajegyed.huoldalon oldalon lehet váltani.

A XI. Volvo-kupa (2017. február 10–12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja. Kattintson a képre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik