Férfi vízi MK: Vogel Soma majdnem letörölte a mosolyt Vámos Márton arcáról

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 09:15
Ötméteresekkel dőlt el a férfi vízilabda Magyar Kupa döntője,amely után a múlt évhez hasonlóan a Fradi emelhette magasba a kupát. A három másodperccel a rendes játékidő letelte előtt még vezető Szolnok játékosai érthetően csalódottan vették át az ezüstérmet, a zöld-fehér játékosok arcáról azonban le sem lehetett törölni a mosolyt. Bár a két ötöst is hárító Vogel Somának a döntőben kiemelkedően játszó Vámos Mártonéról majdnem sikerült az éremceremónia kezdetén. 

„Akkor ezt más is látta konstatálta az FTC-Telekom kapusa, hogy az éremátadásnál történt apróbb baleset nekünk is feltűnt. De megnyugtatott mindekit, Vámos Mártonnak kutya baja, nyugodtan foglalkozhat az ünnepléssel.

Vogel Soma neve már-már összefonódott a megnyert ötöspárbajokkal, mégsem a legnagyobb nyugalommal állt a lövések útjába a Szolnok elleni döntőben – erről is beszél videónkban.

Az utolsó másodpercekben az egyenlítő gólt szerző Kállay Márk júniusban elköszönt a Fraditól, Zalánki Gergő sérülése miatt azonban mégis maradt, így részese lehetett az újabb kupagyőzelemnek. Úgy véli, a Fradi a zsinórban megnyert tizedik trófeájával a helyén van, és még nagyon sokáig ott is marad.

Videónkban arról is beszél, hogy a Hajós Alfréd uszodában, a szurkolókkal közösen elkezdett ünneplés hogyan folytatódott vasárnap este.

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ

DÖNTŐ
FTC-TELEKOM–SZOLNOKI DÓZSA 13–13 (4–5, 3–4, 3–1, 3–3 – ötméteresekkel: 6–5)
Hajós uszoda,
4000néző.V:Kun Gy., Csanádi
FTC:
VOGEL SOMA – FUNDULISZ 5, JANSIK SZ. 2, Sedlmayer, Constantin-Bicari, VÁMOS 4, Pohl.Csere:Mezei, Jaksics 1, Vigvári Vendel, Német T., Kállay M. 1.Edző:Varga Zsolt
SZOLNOK:BÁNYAI – KOVÁCS GERGŐ 4, Konarik 1, Jansik D. 1, D. PIJETLOVICS, F. FILIPOVICS 4, Dőry.Csere:Nagy Ádám 1, Drasovics, Szeghalmi, Schmölcz 1, Angyal 1.Edző:Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből:11/4, ill. 6/2
Gól – kettős emberelőnyből:2/2, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:2/2, ill. 3/3
Kipontozódott:Vigvári Vendel (22. p.), Pohl (22. p.), Angyal (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Óriási mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ebben az összeállításban, ilyen körülmények között is képesek voltunk küzdeni és nyerni. Nekem nagyon sokat jelent ez a győzelem, rendkívül boldog vagyok. A Szolnok nagyon jól játszott, de mi is.
Zsivko Gocics:– A vízilabda minden szépségét láthattuk ezen a meccsen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, mert közben többször is úgy éreztem, hogy megfoghatjuk a Fradit. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúkra, mert mindent kiadtak magukból.

A 3. HELYÉRT
A-HÍD VASASPLAKET–BVSC-ZUGLÓ MKB-EUROLEASING 10– 7 (1–2, 3–3, 2–0, 4–2)
Hajós uszoda,
3000néző.V:Kovács S., Várkonyi G.
VASAS:B. MITROVICS – Szatmári, BÁTORI 4, RANDJELOVICS 3, Simon H., DRASKO BRGULJAN 3, Vadovics V.Csere:Bedő, Takács B., Bóbis B., Sélley-Rauscher, Korbács.Másodedző:Bóbis Máté
BVSC:SZAKONYI – Sugár, MÉSZÁROS CS. 2, Pásztor M. 1, Ágh, Nagy M. 1, Gyárfás T. 1. Csere:Kovács P., Czigány K., Irmes P. 1, Csapó M. 1, Mészáros M., Batizi.Edző:Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből:10/5, ill. 11/2
Gól – kettős emberelőnyből:–, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:–, ill. 2/2
Kipontozódott: Sélley-Rauscher (22. p.), Simon H. (25. p.), Takács B. (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):Ágh (6. p.)
MESTERMÉRLEG
Bóbis Máté:
– Nagyon örülök a csapat teljesítményének. Aki ennél könnyebb mérkőzésre számított, az rosszul tette. Az volt a kulcs, hogy türelmesek legyünk, és a végén fegyelmezett játékkal eldöntsük a meccset.
Szűcs Levente:– Az előző napi rossz kezdés demoralizáló volt, örülök neki, hogy fel tudtunk belőle állni. Ilyen játékkal a velünk egy szinten álló csapatokat meg kell tudnunk verni, az erősebbek ellen ezek szerint ennél kicsivel több kell.

A VÉGEREDMÉNY:1. FTC-Telekom (Nicolas Constantin-Bicari, Fekete Gergő, Janisz Fundulisz, Gárdonyi András, Gyapjas Brendon, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Nyíri Balázs, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szabó II Bence, Varga Bence, Vámos Márton, Vigvári Vendel, Vogel Soma. Edző: Varga Zsolt), 2. Szolnoki Dózsa, 3. A-Híd VasasPlaket, 4. BVSC-Zugló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik