Férfi vízi MK: a Ferencváros három góllal nyert Egerben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.16. 21:26
A Ferencváros 12–9-es győzelmet aratott Egerben a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Az egrieket magukról a harmadik negyed végétől leszakító zöld-fehérek legeredményesebb játékosának három-három góllal Vámos Márton és Varga Dénes bizonyult, a hazaiaknál Angelosz Vlahopulosz öt találatig jutott.

A Miskolc a négy gólt szerző Alex Bowen vezérletével magabiztosan nyert Debrecenben, míg a BVSC végletekig kiélezett meccsen verte meg a Honvédot.

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
ZF-EGER–FTC-TELEKOM WATERPOLO 9–12 (3–3, 2–3, 1–2, 3–4)
Eger, Bitskey uszoda, 900
néző. V: Marjay Zs., Rubos K.
EGER: CSISZÁR – VLAHOPULOSZ 5, Sz. Rasovics 1, Murisics, Hosnyánszky 1, Decker Á., GYÁRFÁS 2. Csere: Lukács, Sánta, Avramovics, Biros B., Kürti, Sári. Edző: Dabrowski Norbert
FTC: GÁRDONYI – VARGA DÉNES 3, Sz. Mitrovics, Mezei T., Jaksics 1, VÁMOS 3, Sedlmayer. Csere: YOUNGER 2, KÁLLAY 2, Pohl, Német T., Jansik Sz., GÓR-NAGY 1. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kiállítva (végleg cserével): Rasovics (15. perc)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Fájó a háromgólos vereség, nagynak tűnik a hátrányunk. Nyolc negyedben gondolkodtam a párharc kapcsán. A Fradi erős, inkább itthon szerettünk volna bizonyítani. Visszanézem a mérkőzést, hogy mivel léphetünk holnap előrébb. Sok meccset játszunk a Fradival idén, remélem, tudunk majd pontot, pontokat szerezni.
Varga Zsolt: – Az Eger kiválóan játszott, értékes a sikerünk. Nehéz hét állt mögöttünk, kicsit fáradtabbak voltunk. Összességében a védekezésben voltak elkerülhető gólok, azzal viszont elégedett vagyok, ahogy küzdöttünk és harcoltunk az utolsó pillanatig.

BVSC-ZUGLÓ–BUDAPESTI HONVÉD SE 8–7 (3–2, 2–2, 2–2, 1–1)
Laky Károly uszoda, 200
néző. V: Fodor, Marnitz M.
BVSC: GYÖRKE – Csapó M. 1, Czigány 1, Várnai 1, Kovács Péter, Pásztor 2, Mészáros Cs. 1. Csere: Sugár, Ambrus, Létay 1, Szabó Bendegúz 1, Török B., Lajkó. Edző: Szűcs Levente
HONVÉD: DECKER A. – Simon Adrián 2, Kardos A., Juhász Zs. 1, Szirányi, Manhercz Á. 1, Illés 1. Csere: Kiss G. 1, Simizu, Fülöp B. 1, Gregor. Edző: Merész András
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 2/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 4/3
Kiállítva (végleg cserével): Czigány (15. perc), Juhász (15. p.), Ambrus (29. p.), Fülöp B. (29. p.), Pásztor M. (32. p.), Simizu (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Szűcs Levente:
– Volt itt minden, mint a búcsúban. Talán törvényszerű, hogy ha két azonos szintű együttes küzd a négy közé kerülésért, ott nem a játék, hanem az dönt, ki követ el kevesebb hibát. Tudtuk, hogy nyolc negyed lesz, vár még ránk négy.
Merész András: – Igazi férfias küzdelem volt, amelyhez elismerésem mindkét csapatnak, de ez a párharc nem négy, hanem nyolc negyed, úgyhogy ugyanitt folytatjuk.

DEBRECENI VSE–PANNERGY MISKOLCI VLC 5–12 (1–3, 0–2, 0–4, 4–3)
Debrecen, 150
néző. V: Csizmadia Zs., Füzesi Zs.
DEBRECEN: KÓSIK – Kovács Gábor 3, Durík, La Rosa, Macsi P., Vidovics, Dőry. Csere: Fejős, Fekete G. 2, Smitula, Dienes, Zsilák, Melegh. Edző: Miroszlav Bajin
MISKOLC: CSOMA – Lőrincz, Sztojanovics, BOWEN 4, BEDŐ 3, Vadovics 1, Banicsevics. Csere: Nagy Á., Milicsics, MISICS 3, Hornyák O., Szőke Sz., Vad Levente 1. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 3/0
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Miroszlav Bajin:
– Az első félidőben jó volt a védekezésünk, a lövéseink azonban már akkor sem sikerültek. Volt egy majdnem a teljes együttest érintő vírusos fertőzés nálunk, ám ennek ellenére is harcoltak a játékosaim. Elfáradtunk, nem tudok haragudni sem a csapatomra, sőt büszke vagyok, hiszen küzdeni akarásból ez jeles volt. A visszavágóra nem nem feltett kézzel megyünk így sem.
Sike József: – A végeredmény megnyugtató és hízelgő. Tudjuk, milyen problémákkal küzd a DVSE. Jobb a játékosállományunk, de nem ennyivel. Nehezen tudom elképzelni, hogy a szombati visszavágón nyolc góllal kikapnánk.

November 18., szombat
18.00:
Szolnoki Dózsa–A-Híd-OSC Újbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik