Férfi vízi: Jó ellenfelek érkeznek Budapestre – Märcz Tamás

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 13:59
Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint jó ellenfelekkel, rangos tornán mérkőzik meg a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely péntektől vasárnapig a XI. Volvo-kupán szerepel a Tüskeuszodában.

„A nagyon erős horvát és montenegrói együttes mellett a folyamatosan fejlődő szlovákok lesznek az ellenfeleink – mondta a torna csütörtöki sajtótájékoztatóján Märcz Tamás. – Ezúttal nem volt módunk hosszabb felkészülésre, ma este találkozok a csapattagokkal, tehát limitáltak a lehetőségek, de meg kell ragadnunk minden olyan alkalmat a felkészülésre, mint amilyen a mostani rangos Volvo-kupa is.”

Hozzátette: a Tüskeuszoda méltó helyszín lesz, és a csapatnak szüksége lesz a közönség támogatására.

„Nem garantált, hogy győzni tud a magyar csapat, mert kiváló ellenfelek jönnek. Ez segíti az én munkámat abban is, hogy lemérjük, hogyan állják meg például az új behívottak a helyüket” – fogalmazott.

A kapitány kitért arra is, hogy a válogatottnak a lehetőségekhez mérten márciusban és áprilisban lesz egy-egy háromnapos összetartása a júliusi budapesti világbajnokságot megelőzően. A keretbe most 18 játékos kapott meghívót.

„Mikor kísérletezzek, ha nem most? – mondta az MTI érdeklődésére a kapitány. – Bízom benne, hogy erős lesz ez a válogatott, s minden alkalommal a győzelemért szállunk majd vízbe a tornán.”

A riói olimpián csapatkapitány Varga Dénesről elmondta, a kiváló játékos még hezitál a válogatottbeli szereplést illetően.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyok vele, bízom benne, hogy a kimaradása a javát szolgálja, és motiváltan tér majd vissza, ha végül rászánja magát. Rá mindig szüksége van a válogatottnak” – mondta Märcz Tamás.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnöke leszögezte: számára nagyon különleges az együttműködés a névadó szponzor Volvóval.

„Azt, hogy februárban, télvíz idején a válogatott felkészülése szempontjából fontos torna a Volvo-kupa, már az összes földrészen tudják, hiszen mindről voltak már itt csapatok játszani. Nagy öröm, hogy immár a második dekád első Volvo-kupája kezdődik holnap” – mondta Kemény Dénes.

„Ez egy jó lehetőség arra, hogy bebizonyítsák a játékosok mind a kapitánynak, mind a nézőknek, helyük van a válogatottban. Három kőkemény mérkőzésre számítok, de nem félek, hiszen mindannyian mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget” – fejtette ki Manhercz Krisztián, a válogatott játékosa.

Sztárcsevity Andrea, a Volvo marketingigazgatója bejelentette, mivel már 11. alkalommal rendezik meg a tornát, a Volvo magyar gólonként tizenegyszer tízezer, azaz 110 ezer forinttal támogatja a hazai utánpótlást.

Märcz Tamás együttese sorrendben Szlovákia, a riói ötkarikás játékokon negyedik Montenegró és az olimpiai ezüstérmes Horvátország ellen mérkőzik.

A XI. Volvo-kupa magyar kerete
Kapusok:
DeckerAttila (Honvéd),LévaiMárton (Debrecen)
Mezőnyjátékosok:BátoriBence (OSC),BedőKrisztián (Eger),DeckerÁdám (Eger),ErdélyiBalázs (Eger),FülöpBence (Szolnok),HosnyánszkyNorbert (Eger),JansikDávid (Szolnok),KovácsGergő (Eger),ManherczKrisztián (Szeged),MezeiTamás (Szolnok),NagyÁdám (OSC),SalamonFerenc (OSC),TóthMárton (Ferencváros),TörökBéla (BVSC),VámosMárton (Szolnok),ZalánkiGergő (OSC)

Jegyeket, bérleteket atex.hués ajegyed.huoldalon oldalon lehet váltani.

A XI. Volvo-kupa (2017. február 10–12., Tüskeuszoda) nemzetközi férfitorna programja. Kattintson a képre!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik