Férfi vízi: ikszelt az olaszokkal, tornagyőztes a magyar csapat

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.05. 13:27
null
Tornagyőztes a magyar válogatott (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A hazai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 14–14-es döntetlent játszott a házigazda olasz csapattal Cuneóban, amivel megnyerte a tornát.

 

Az első játékrészben jól játszott a magyar csapat, Märcz Tamás alakulata 3–1-gyel zárta az etapot, a második negyedben viszont az olaszok 4–0-val indítottak, amivel át is vették a vezetést (5–3), a félidőre pedig 6–5-ös előnnyel mehettek.

A harmadik negyedben sokáig fej fej mellett haladtak a felek, ami után 9–9-cel fordulhattak rá a záró játékrészre. Ebben gyorsan megszerezték tizedik góljukat a házigazdák, 3:44-gyel a vége előtt pedig elhúztak 13–11-re, ám a mieink visszajöttek a meccsbe, az utolsó percben pedig a győzelemért támadhattak, s Varga Dénes büntetőjével előnybe került Magyarország. Azonban egy másodperccel a vége előtt az olaszok egyenlítettek, így 14–14-gyel zárult a találkozó.

A magyar alakulat jobb gólkülönbségének köszönhetően az élen zárt a tornán.

FÉRFI VÍZILABDA
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI FÉRFITORNA (Cuneo, Olaszország)
OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 14–14 (1–3, 5–2, 3–4, 5–5)
Cuneo,
700 néző. V: Ortega (spanyol), Häntschel (német)
OLASZORSZÁG: Del Lungo – DI FULVIO 3, Luongo 2, FIGLIOLI 3, Di Somma, Alesiani, Renzuto, Damonte, Figari 2, Bodegas, AICARDI 4, Dolce. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi 2, VARGA DÉNES 3, Pohl 2, Mezei, VÁMOS 3, Sedlmayer 1. Csere: Angyal, Jansik Sz., ZALÁNKI 3, Manhercz K., Nagy Á. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 14/7
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Di Somma (28. p.), Renzuto (29. p.), Nagy Á. (31. p.), Bodegas (32. p.), Dolce (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Figari (27. p.), Zalánki (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Märcz Tamás
: – Nagyon jó meccset játszottunk, amit a remek hangulatot teremtő szurkolók is élveztek a helyszínen. Időnként kemény volt az összecsapás, mindkét csapat sok gólt lőtt, ez a mi részünkről a támadójátékot dicséri, ugyanakkor a védekezésen lesz még mit dolgoznunk a következő napokban. Azt is hozzáteszem, nem vetettünk be mindent, ami a jövőben hatékony fegyver lehet az olaszok ellen. Összességében elégedett vagyok, nemcsak ezzel a mérkőzéssel, hanem az egész tornával is, hiszen meccsről meccsre épült a csapat. Sok jó egyéni teljesítményt láttam, ami egyrészt megnehezíti a dolgomat a keretszűkítéskor, másrészt viszont rendkívül örömteli.

KORÁBBAN
Görögország–Egyesült Államok 13–14

AZ 1. FORDULÓBAN
MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 15–10 (1–3, 6–2, 3–4, 5–1)
A 2. FORDULÓBAN
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10–5 (3–3, 3–0, 2–0, 2–2)

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT 15 FŐS KERETE
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

A 2020-AS FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA (január 12–26., Budapest, Duna Aréna)
A-CSOPORT: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország
B-CSOPORT:
Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia
C-CSOPORT:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország, Málta
D-CSOPORT:
Olaszország, Görögország, Grúzia, Franciaország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik