Férfi vízi Eurokupa: bravúr! Egy sikerre a Fradi-továbbjutás

Vágólapra másolva!
2015.10.17. 21:52
Az orosz Kazanytól elszenvedett 8–6-os vereség után győzelemmel folytatta szereplését a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Eurokupa második selejtezőkörében: a zöld-fehérek a nápolyi tornán 7–6-ra verték meg a házigazda Aquachiarát szombat este.

A sportág második számú kontinentális sorozatában, amelyben az FTC mellett még a Szeged is érdekelt, a ferencvárosi alakulat a házigazdákkal játszott a második játéknapon, s amint az a magyar csapat Facebook-oldalának élőközvetítéséből kiderült, bravúros diadallal zárult a szombati összecsapás.

A negyeddöntőbe jutásért zajló csoportselejtezős meccs elején 2–0-ra elhúzott az FTC, de az olaszok előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A folytatásban maradt ez a „menetrend”: az itáliaiak rendre vezetést szereztek, a magyar együttes pedig rendre egalizált.

Egészen 6–6-ig tartott ez, amikor a másodszor is eredményes Tóth Márton belőtte a hetedik, győzelmet érő Fradi-gólt is.

Amennyiben a Ferencváros vasárnap legyőzi az orosz Kirisi együttesét, továbbjut.

A Szeged is győzelemmel folytatta szereplését a férfi vízilabda Eurokupa második selejtezőkörében: a horvátországi torna második napján a csongrádiak a házigazda Jadran Split együttese felett diadalmaskodtak öt góllal.

A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
2. SELEJTEZŐKÖR – A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

FTC-PQS–ACQUACHIARA (olasz) 7–6 (3–4, 1–1, 1–1, 2–0)
Nápoly.
FTC:
Gárdonyi – Marko Csuk 1, Roach, Jansik Sz. 1, Tóth Márton 2, Nyéki, Avramovics 1. Csere: Pohl, Marnitz G., Dőry 2, Vogel Soma, Irmes P. Edző: Varga Zsolt
ACQUACHIARA: Volarevic – Pérez 1, Rossi, Milos Korolija, Marziali, Tozzi, Lanzoni 1, Gerrone, Gitto 1, S. Luongo 2, Valentin 1, M. Del Luongo. Edző: Paulo De Crescenzo
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 13/2
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nehéz meccs volt, nagyon nehéz. Az olaszok mindig megkapják a segítséget hazai pályán, de erre is nagyon jól reagáltunk, fantasztikus volt az emberhátrányos védekezésünk. Hatalmas szívvel küzdöttünk, és a játékunk is jobb volt, mint pénteken.




2. SELEJTEZŐKÖR – D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZEGED-DIAPOLO–JADRAN SPLIT (horvát) 14–9 (4–4, 3–1, 5–2, 2–2)
Split. V:
Sajdakov (orosz), Inesta (spanyol)
SZEGED: Meixner – Manhercz K. 7, Manhercz A. 1, Varga II Zs., Seman 2, Kunac, Kiss Cs. 1. Csere: Sánta, Pellei F., Sedlmayer 2, Palotás G. 1, Chilkó. Edző: Varga Péter
SPLIT: Bratim – Vranjes, Tonkovic, Buzdovacic, Franicevic 1, M. Divkovic 2, Vukic 2, A. Divkovic, Milardovic 2, Pavlovic, Santini 2, Koljanin. Edző: Mirsad Zajmovic
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/1
Kipontozódott: Pellei F. (30. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Santini (16. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Péter:
– Nehezen indult, mert dekoncentráltak voltunk, vagy túl nagy volt a teher. Szóval az eleje döcögött, négy gólt is kaptunk, volt, ami a blokkról pattant be. Aztán megnyugodtunk, a kezünkbe vettük az irányítást, és elmentünk két-három góllal. Utána kontroll alatt tartottuk a meccset, jó helyzetkihasználással szép találatokat szereztünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik