Férfi vízi: elhalaszthatják a magyar férfiválogatott meccsét

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.09. 15:57
null
Märcz Tamás szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, mikor játszik a magyar válogatott Olaszországgal (Fotó: Tumbász Hédi)
Az Olasz Úszószövetség (FIN) közleményben jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt egyebek mellett az olasz vízilabda-bajnokság mérkőzéseit és a vízilabda-válogatottak találkozóit is felfüggesztették további intézkedésig. Ez azt jelenti, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország elleni világliga-mérkőzése is elmarad.

 

Mint ismert, a Märcz Tamás vezette magyar válogatott március 17-én csapott volna össze Olaszországgal a világliga negyeddöntőjében. A magyar csapat a második helyen zárta a B-csoportot, így került össze a negyeddöntőben az A jelű hármas élén végző olaszokkal. A negyeddöntőben eredeti terv szerint Olaszországban, Firenzében ugranak medencébe a mieink, a győztes bejut a szuperdöntőbe.

Minden bizonnyal a nemzetközi szövetség (FINA) is jóváhagyja majd az olaszok döntését.

Hamarosan bejelenthetik azt is, hogy mikor pótolják a találkozót – a magyar, az olasz és a nemzetközi szövetség már egyeztet a részletekről.

Női válogatottunkat is érinthetik a változások, a Bíró Attila irányította magyar csapat márciusban szintén Olaszország ellen ugorna medencébe a világligában – eredeti terv szerint Magyarországon.

„Az olaszok március végén szeretnék lejátszani mindkét mérkőzést, de mi későbbi időpontra halasztanánk ezeket a találkozókat, hiszen első a biztonság – mondta lapunknak Gáll Péter, az MVLSZ főtitkára. – A helyzet napról napra változik Olaszországban, mi pedig nem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, ami a további szereplést veszélyezteti, akár a válogatottak, akár a klubok szempontjából. Folyamatosan egyeztetünk a Nemzetközi Úszószövetséggel, hétfőn elküldtük a FINA-nak az újabb állásfoglalásunkat, egyelőre mi is várjuk, mi lesz a hivatalos döntés a két világliga-mérkőzés időpontjáról.”

A vízilabda-eseményeken kívül több olasz rendezvényt, köztük úszó-, műugró-, toronyugróversenyeket sem rendeznek meg az eredetileg kijelölt márciusi és áprilisi időpontokban. Korábban arról is döntöttek, hogy az olaszországi sporteseményekre egy hónapig nem mehetnek be nézők.

Mint ismert, Olaszország a járvány európai gócpontja, az óvintézkedésekkel a vírus továbbterjedését szeretnék megakadályozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik