Férfi vízi Ek: négygólos előnyben az Eger; csúnya verést kapott a Miskolc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 21:43
A férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a ZF-Eger nagy lépést tett az elődöntős szereplés kiharcolása felé, miután 12–8-ra legyőzte a francia bajnok Strasbourgot hazai medencében. A Miskolc az olasz Brescia otthonába látogatott, ám a vizitben nem volt túl sok öröme: 17–10-re nyertek az olaszok.

A francia bajnok Strasbourg horvát edzővel, horvát légiósokkal a soraikban az elején feladták a leckét a kéztörés miatt hiányzó, Vlahopulosz nélkül felálló egri alakulatnak. Félidőben 5–5-re álltak a felek, majd a hazaiak Sztarhinja Rasovics és Hosnyánszky Norbert vezérletével nőtt a különbség. A negyedik negyedben már csak egri góloknak tapsolhatott a Bitskey-uszoda közönsége.

Az erőnléti és technikai fölény jó védekezéssel párosult, Kardos István a kapuban megbízhatóan, jól védett. Csacsovszky Erik két szép találata is jókor jött a házigazdának. A 12–8-as végeredményt követően az egriek nyugodtan utazhatnak a visszavágóra.

„Nagyon küzdelmes meccs volt, meg kellett küzdenem a kemény védőkkel. Örülök, hogy jó csapatmunkával sikerült négy góllal nyerni. Szerintem a november 9-i visszavágón sincs félni valónk, már meg van a továbbjutás és készülhetünk az elődöntőre. Nyerni szeretnénk Strasbourgban is” – értékelt elégedetten a centerposzton kiemelkedő teljesítményt nyújtott Nikola Murisics.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
ZF-Eger–Strasbourg (francia) 12–8 (3–1, 2–4, 4–3, 3–0)
Eger, 800
néző. V: Diana Dutilh Dumas (holland), Putnikovics (szerb)
EGER:
KARDOS – Gyárfás, CSACSOVSZKY 2, Decker, MURISICS 3, HOSNYÁSZKY 3, SZ. RASOVICS 4. Csere: Baksa, Lukács, Sánta, Sántavy, Kürti. Edző: Dabrowski Norbert
STRASBOURG:
FONTANI – Buden, Sutic, Babic 1, MARKOVIC 4, Bratic 1, Denux. Csere: Letica, Begovic 1, Chion, Cesca 1, Jablonski. Edző: Igor Racunica
Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 7/1
Kettős emberelőnyből:
1/1, ill. 1/1
Ötméteresből:
– ill. 1/1
Kipontozódott: Letica (27.), Bratic (31.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert: – Az elmúlt hétvégi kupavereség után érződött a fáradtság a csapatomon. A játékunk nem volt tökéletes, ezért is értékes a négygólos siker. Örülök, hogy a negyedik negyedben sikerült előnyt szereznünk. A ma este látottak alapján úgy érzem, a visszavágót is meg tudjuk nyerni.
Igor Racunica: – A mérkőzés pozitívuma, hogy három negyeden át tudtuk a lépést tartani a jobb erőkből álló hazaiakkal. Az Eger előrébb tart, mint mi. A négygólos vereség ellenére hazai medencében mindent elkövetünk, hogy megnehezítsük az egriek dolgát.

A Bresciába látogató Miskolcnak nem telt ilyen kellemesen a mérkőzése: gyakorlatilag a második negyed közepére eldőlt a találkozó. Az olaszok gyakorlatilag azt csináltak a medencében, amit akartak, miközben a miskolciaknak semmi nem jött össze, s a szünet előtt két perccel már öttel mentek a hazaiak. A 8–3-as fordulás után tovább romlott a vendégek helyzete, s volt ugyan már 9 gól is a különbség a két csapat között, s az utolsó nyolc percet megnyerve végül hétgólos hátrányban (17–10) fejezte be a mérkőzést Vidumanszky László csapata.

Brescia (olasz)–PannErgy-Miskolci VLC 17–10 (4–1, 4–2, 6–3, 3–4)
Brescia. V:
Shopp (német), Sztavridisz (görög)
BRESCIA:
Del Lungo – Alesiani 1, PRESCIUTTI 3, Buha 2, CANNELLA 6, Nikolaidisz 1, Balzarini, NORA 2, Tononi, Bertoli, Figari 2, Gianazza. Edző: Alessandro Bovo
MISKOLC: Csoma (Mizsei) – Banicsevics 1, Krijestorac 1, Hornyák 1, NAGY Á. 3, Manzi, Vadovics V. 2, Bedő, Vismeg Zs., Misics 1, Milicsics 1, Sztojanovics. Edző: Vidumanszky László
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 15/7
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Buha (20. p.), Figari (24. p.), Bertoli (28. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik