Férfi vízi Ek: a Szolnok és az OSC is kettős győzelemmel ment tovább

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 20:30
null
A Szolnok megnyerte a visszavágót is (Fotó: Szolnoki Dózsa)
A kényelmes helyzetben lévő Szolnok és OSC egyaránt megnyerte a visszavágót is, így kettős győzelemmel jutott a nyolc közé a férfi vízilabda Eurokupában.

 

A szombatinál valószínűleg csak izgalmasabb napok várnak a két magyar résztvevőre a férfi vízilabda Eurokupában, hiszen a nyolcaddöntős párharcot a Szolnok és az OSC is már az első, idegenbeli mérkőzésén eldöntötte. A szolnokiaknak tíz, az újbudaiaknak tizenhat gólos előnye volt a visszavágóra, így ezeket a mérkőzéseket egészen nyugodtan lehetett gyakorlásra használni.

A Nagy Viktort pihentető Dózsa például játszott egy jó kis szoros meccset a montenegrói Primorac Kotor ellen, ez pedig később még jól jöhet a magyar bajnokság listavezetőjének. Persze nem lett volna ez szoros meccs, ha Vuk Draskovics nem lő egymaga hetet Bányai Márknak, de hát ennyit lőtt, a szolnokiak így nagy küzdelemben nyertek 17–16-ra, és azt azért elérték, hogy kettős győzelemmel léptek tovább a negyeddöntőbe.

Az OSC meccse ezzel szemben egyáltalán nem volt szoros a francia Pays d'Aix ellen. Az első negyedben még valamelyest tartotta magát az ellenfél, köszönhetően például annak, hogy egyetlen támadáson belül négyszer is emberelőnybe került – ritkán látható jelenetsor volt, hogy ahányszor kiegészültek az újbudaiak, rögtön kiállítottak valakit a játékvezetők. A folytatásban az OSC egészen könnyedén szétúszta a franciákat, rengeteg lefordulásgólt szerzett a hazai csapat.

Varga Dániel két negyed után kapust is cserélt, és ezt egészen nyugodtan megtehette, hiszen akkor összesítésben éppen húsz góllal állt jobban a csapata. A beálló Dévai Kristóf ráadásul ott folytatta, ahol a kiszálló Lévai Márton abbahagyta, támadásban pedig továbbra is remekelt a csapat, főleg Manhercz Krisztián keze sült rendesen. Az OSC magabiztosan behúzta a visszavágót is, 20–9-re győzött, és a Szolnokhoz hasonlóan kettős győzelemmel jutott a nyolc közé – de hát ezt is vártuk.

FÉRFI VÍZILABDA EUROKUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szolnoki Dózsa–VK Primorac Kotor (montenegrói) 17–16 (3–4, 6–5, 5–3, 3–4)
G:
Dőry, D. Pijetlovics, F. Filipovics, Drasovics 3-3, Schmölcz 2, Angyal, Jansik D., Kovács Gergő, ill. Draskovics 7, Macics, Matkovics 3-3, Molthen, Perkovics, Sztanojevics
Továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel (35–26)

OSC Újbuda–Pays d'Aix (francia) 20–9 (4–2, 5–3, 6–2, 5–2)
G:
Manhercz K. 6, Tóth M., Erdélyi 3-3, Csacsovszky E, Burián, Salamon F. 2-2, Várnai, Dala D., ill. Dino, V. Popadics, Khasz 2-2, Gluhajics, Saux, Djerkovics
Továbbjutott: az OSC, kettős győzelemmel (42–15)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
NO Vuliagmeni (görög)–VK Novi Belgrád (szerb) 9–8, továbbjutott: a Vuliagmeni 16–15-ös összesítéssel. CE Mediterrani (spanyol)–Astralpool Sabadell (spanyol) 6–17, továbbjutott: a Sabadell, 26–15-ös összesítéssel. Dinamo Moszkva (orosz)–Szintyez Kazany (orosz) 9–6, továbbjutott: a Dinamo Moszkva, kettős győzelemmel (23–18). Mladost Zagreb (horvát)–CN Barcelona (spanyol) 7–6, továbbjutott: a Mladost, kettős győzelemmel (18–15). VK Crvena zvezda (szerb)–EN Torucoing (francia) 7–6, továbbjutott: a Crvena zvezda, kettős győzelemmel (19–15). Team Strasbourg SNS (francia)–VK Radnicski Kragujevac (szerb) törölve, a Strasbourgot koronavírusos megbetegedések miatt kizárták, továbbjutott: a Kragujevac (játék nélkül)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik