Férfi vízi Eb: Nem szerettük volna, hogy unatkozzanak a nézők – Erdélyi

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2020.01.14. 22:11
Mint beszámoltunk róla, 14 gólos sikerrel zárta első Európa-bajnoki mérkőzését a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű kontinenstornán. A törökök elleni sikert követően Erdélyi Balázs humorosan, Manhercz Krisztián önkritikusan értékelte az első negyedbeli nehézkes kezdést. Märcz Tamás szövetségi kapitány a szurkolók támogatásáért volt hálás.
Märcz Tamás már a spanyolok elleni, csütörtöki mérkőzésre koncentrál – KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!
Märcz Tamás már a spanyolok elleni, csütörtöki mérkőzésre koncentrál – KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA!


A MAGYAR–TÖRÖK MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT!

– Kissé álmoskásan kezdett a csapat, csak nem edzésről jöttek játszani?

– Ahogyan azt az ilyen tornákon kell, még mindig keményen dolgozunk – felelte a Nemzeti Sportnak Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. – Valóban, a mérkőzés délelőttjén is volt edzésünk, talán ennek volt köszönhető, hogy kicsit lassabban kaptuk el a ritmust. Úgy láttam, a fejekben valamilyen szinten már a spanyolok elleni mérkőzés járt, ami nem csoda, hiszen az meghatározza a folytatást.

– Használható volt valamire ez a mérkőzés?
– Átestünk a tűzkeresztségen, megnéztük, milyen az uszoda a meccsnapon, tudjuk, hová érkezünk a szállodából és hogyan kell bemelegíteni. Tudtuk, hogy nagy különbségű győzelmet arathatunk, örömteli, hogy ezt meg is valósítottuk. Jó volt látni, hogy már most ilyen sok néző volt a lelátón, hallottam, hogy a spanyolok ellen még többen lesznek, ez hatalmas segítséget jelent a csapatnak.

– Mire számíthatunk a csütörtöki rangadón?
– Hasonló stílusban játszó két csapat találkozik egymással, mind a két együttes gyors vízilabdát játszik, többféle variációs lehetőséggel. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó negyedben dől el a mérkőzés, azon múlik a győzelem, hogy ki lesz éberebb és higgadtabb a végjátékban. Nyilván ez a legfontosabb csoportmeccsünk, de előfordulhat, hogy a többi mérkőzés gólkülönbségnek is szerepe lesz a végeredmény kialakulásában, ezért is örültem, hogy a játékosaim a hajrában teljes erőbedobással mentek az újabb és újabb gólokért.

Manhercz Krisztián, a válogatott szélsője önkritikus volt az első negyedet illetően.

„Nem kezdtünk jól, a török csapattól egy negyed alatt négyet kapni semmiképpen sem elfogadható. Nem voltak a helyén a blokkjaink, lagymatag hangulata volt az első játékrésznek. Utána sikerült összeszedni magunkat, és kijött a két csapat közti kvalitásbeli különbség. Azért nem lepődtem meg a hangulaton, mert nem tudtam, mire számítsak, de nagyon örülök, hogy már a törökök ellen is ennyien kijöttek az uszodába, bízom a spanyolok elleni telt házas mérkőzésben” – mondta a 22 éves játékos.

Nem szerettük volna, hogy unatkozzanak a nézők – vette át a szót Erdélyi Balázs. Talán ezért is döcögött az eleje… Félretéve a tréfát, tanultunk Varga Dénes tavaly nyári sérüléséből, ami elkerülhető lett volna, ezért óvatosabban kezdtünk, és nem álltunk bele annyira a védekezésbe. A törökök más vízilabdakultúrából érkeztek, mint amihez szoktunk, s benne van, hogy vétlenül, de sérülést okozhatnak. A spanyolok ellen is győzelmet várok, ha nem is olyan különbségűt, mint ez volt.”

„A mérkőzés első felében kifejezetten jól játszottunk, de utána nem tudtuk tartani a lépést a rendkívül erős magyar csapattal. Minden mérkőzésből igyekszünk kihozni a legtöbbet, de természetesen nekünk a máltaiak elleni meccsen lesz keresnivalónk a csoportban, arra akarunk formába lendülni” – értékelt a 19–5-ös vereség után a török kapitány, Sinan Turunc.

VÍZILABDA
EURÓPA-BAJNOKSÁG (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG
TÖRÖKORSZÁG 19–5 (4–4, 4–0, 3–1, 8–0)
Budapest, Duna Aréna, 5000 néző. Vezette: Santos (portugál), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG:
Nagy V. – ERDÉLYI 3, Varga Dénes 1, Pohl 1, Mezei 1, Vámos 2, Hosnyánszky 2. Csere: Vogel Soma (kapus), ANGYAL 2, Zalánki 2, MANHERCZ K. 4, Hárai, Jansik Sz. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
TÖRÖKORSZÁG: Sezer – Özbek 2, Sönmez, Yenigün 2, Biyik, Kahraman, Acar. Csere: Kil (kapus), Caner, Yutmaz 1, Gürdenli, Sanamoglu, Dilek. Szövetségi kapitány: Sinan Turunc
Gól – emberelőnyből: 12/9, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. –
Kipontozódott: Yenigün (28. p.)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította: Lakner Gábor, Fazekas Zoltán (szöveg), Dömötör Csaba, Török Attila (fotó), Nagy-Pál Tamás (videó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik