Férfi vízi Eb: „Egy karácsonyt el lehet engedni azért, hogy elérjük a célunkat”

Vágólapra másolva!
2019.12.22. 08:39
Amíg ezek a napok a legtöbb családban már a karácsonyi készülődésről, favásárlásról és díszítésről szólnak, addig jó néhány sportolónál nincs ez így. Például a vízilabdázóknál sem, akik a január 12-én kezdődő budapesti Európa-bajnokságra készülnek gőzerővel. Az NSO Tv arról faggatta őket: hogyan néz ki az idei karácsonyuk, mennyit lehetnek a szeretteikkel, mennyire kell odafigyelniük az étkezésre?

Férfi vízilabda-válogatottunk kapusa, Vogel Soma szerint az ünnepek alatti felkészülés sokuk számára teljesen új szituáció.

„Főleg így, hogy csapatostul beköltöztünk egy hotelbe, nem is a családunkkal vagyunk. De igazából tudtuk, hogy az élsport ezzel jár.”

Manhercz Krisztián azt emelte ki, hogy mivel már egy hete egy szállodában élnek együtt, korán el kellett intézniük az ajándékok megvásárlását.

„A klasszikus karácsonyi napok azért nekünk is pihenők lesznek, amikor mindenki hazamehet, a szűk családjával lehet, úgyhogy ezt a bensőséges viszonyt meg tudja tartani mindenki. Utána vissza kell zökkenni, sőt nagyon ki sem szabad engedni fejben ebben a három napban.”

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint fontos, hogy legalább azt a bizonyos három napot a szeretteikkel töltsék vízilabdázóink.

„Sokan családosak már ebből a válogatottból, gyerekeik vannak. Az egyik legfontosabb, hogy fejben rendben legyenek a játékosaink, ezért azt a néhány napot, még ha nem is sok, el tudják úgy tölteni, hogy kicsit kikapcsolódhatnak. De abban is biztos vagyok, hogy miként nekem, úgy a játékosaim fejében is benne lesz, hogy edzésből jönnek, és rögtön utána edzésbe is mennek vissza.”

Videónkban arról is beszélnek: a karácsonyi menünél mennyire kell odafigyelniük ebben a három napban a tudatos étkezésre?

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete
Kapusok:
Kardos Gergely (ZF-Eger), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hárai Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC-Újbuda), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Sedlmayer Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (FTC-Telekom Waterpolo), Zalánki Gergő (FTC-Telekom Waterpolo)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik