Férfi vízi BL: Zalánki Gergőék a házigazda ellen védhetik meg címüket

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 21:11
null
Vámos Márton két góllal vette ki a részét az Olympiakosz kiütéses sikeréből (Fotó: Nemzeti Sport)
Kiütéses győzelmet aratott Vámos Márton csapata, a görög Olympiakosz a horvát Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének 5–8. helyért rendezett helyosztóján. A magyar válogatott játékos két gólt szerzett. Az első elődöntőben a házigazda Novi Beograd ötméteresekkel verte meg a spanyol Barcelonetát, így bejutott a döntőbe, ahol a címvédő olasz Pro Recco lesz az ellenfele, miután Zalánki Gergőék 12–8-ra legyőzték a görög Vuliagmenit.

 

Nem bízta a véletlenre a horvát Jug Dubrovnik elleni helyosztót a belgrádi nyolcas döntő első mérkőzésén a házigazda Novi Beograddal szemben 13–11-es vereséget szenvedő görög Olympiakosz.

Vámos Mártonék kiválóan kezdtek, az első negyedet 4–0-ra nyerték, majd a nagyszünetben 7–1-re húztak el és a fordulás után sem csökkentették az iramot, ennek köszönhetően 11–1-ről várták a negyedik negyedet.

A záró felvonást ugyan a Jug 4–3-ra megnyerte, de ez csak kozmetikázásra volt elég, a két gólig jutó Vámos csapata simán, 14–5-re nyert, így pénteken a Bresciát legyőző FTC-vel csap össze az 5. helyért.

A görögöket legyőző Novi Beograd a spanyol Barceloneta ellen folytatta a nyolcas döntőt, s alaposan egymásnak is feszültek a felek a fináléba jutásról döntő találkozón, hiszen az első negyed csak egy-egy gólt hozott. A katalánok a második felvonást 4–2-re nyerték, ám ezt a különbséget a harmadik nyolc percben eltüntették a szerbek. A kiélezett végjátékban viszont nem jutottak dűlőre a felek, végül 8–8-as rendes játékidőt követően ötméteresekkel a Novi Beograd jutott be a döntőbe.

A másik elődöntőben Zalánki Gergő csapata, a legutóbbi két kiírást megnyerő olasz Pro Recco ugyan kissé beragadt az első negyedben a görög Vuliagmeni ellen, de 3–2-es második negyeddel kompenzálta az első nyolc percet. Sőt, az olaszok a harmadik negyedben ritmust váltottak és ezt a játékrészt 5–0-ra nyerve eldöntötték a lényegi kérdéseket. A görögök a záró felvonásban kozmetikáztak az eredményen, de a címvédő Recco így is 12–8-as győzelemmel jutott ismét döntőbe, ahol a házigazda Novi Beograddal csap össze szombaton.

Az olaszok magyar balkezese, Zalánki Gergő két lövésből egy gólt szerzett.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCAS DÖNTŐ (Belgrád)
Az 5–8. helyért

Jug Adriatic Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz (görög) 5–14 (0–4, 1–3, 0–4, 4–3)
FTC-Telekom Waterpolo–AN Brescia (olasz) 9–8 (3–1, 1–3, 2–2, 3–2)

ELŐDÖNTŐ
Barceloneta (spanyol)–Novi Beograd (szerb) 8–8 (1–1, 4–2, 1–4, 2–1) – ötméteresekkel: 8–9
Pro Recco (olasz)–NC Vuliagmeni (görög) 12–8 (2–3, 3–2, 5–0, 2–3)

Június 2., péntek
19.00:
a 7. helyért
21.00: az 5. helyért

Június 3., szombat
19.00:
a 3. helyért
21.00: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik