Férfi vízi BL: Varga Dénes elmondta, miért nem játszott hetek óta

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 17:16
null
Varga Dénes nem játszik a szerdai BL-meccsen (Fotó: Tumbász Hédi)
Az FTC-Telekom Budapest a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a csapat kapitánya, Varga Dénes nem játszik szerdán, a Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosnál január végén „kifejezetten férfiakat érintő betegséget„ diagnosztizáltak, aminek a kezelése nem tűrt halasztást”, beavatkozásra volt szükség. Ahogyan a fradi.hu fogalmaz, Varga „újrakezdhette az edzéseket, ám egyelőre még nem játszik”.

 

A Ferencváros december közepén 12–12-es döntetlent játszott a Spanyol Kupa-győztes Barceloneta otthonában. Varga Dénes a visszavágón nem segítheti a csapatát.

„Az itthoni, Dinamo Tbiliszi elleni meccsünk (január 26-án játszották – a szerk.) napján megállapítottak nálam egy kifejezetten férfiakat érintő betegséget, aminek a kezelése nem tűrt halasztást – nyilatkozta a klasszis a fradi.hu-nak. – Kilenc nap előkészületet követően átestem a beavatkozáson, és most, két hét elteltével kezdhetem újra az edzéseket, illetve engedélyt kaptam, hogy idővel mérkőzésen is játszhassak. Bízom benne, hogy nem lesz szükség utókezelésre, ez a fejezet itt lezárul, és újra élvezhetem a vízilabdázást.”

A március végén a 35. születésnapját ünneplő sportoló az idény rangadóin kitett magáért: sorozatban a negyedik, összességében a 21. Magyar Kupa-győzelmére vezette a csapatot, amely a bajnokságban veretlenül, a Bajnokok Ligájában pedig nyolcas döntőbe jutást érő helyen áll.

Varga Dénes a bajnokságban 11 mérkőzésen 13, az MK-ban 5 meccsen 12 gólt lőtt – a Szolnok ellen 13–10-re megnyert fináléban például duplázott –, míg a BL-ben 7 mérkőzésen 16 találatot szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik