Férfi vízi BL: szolnoki siker, újabb lépés a csoportelsőség felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 19:21
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában a Szolnoki Dózsa Közgép VSC hozta a kötelezőt, és legyőzte a német Spandaut, ezzel újabb lépést tett a csoportelsőséghez vezető úton.

Idegenben nem volt gond, a szolnokiak 17–7-re nyertek Berlinben a német Spandau elleni találkozón, így jogosan várt otthon is győzelmet a magyar közönség.

A siker valóban „kötelező” volt, hiszen a Dózsa a csoportelsőséget célozta meg, ehhez elengedhetetlen volt a B-jelű hatosban az újabb három pont begyűjtése.

Sokat nem is óvatoskodott a kezdés után a magyar csapat, amely öt perc alatt háromgólos előnyt szerzett. A folytatásban is teljes volt a szolnoki fölény, így végül könnyedén, 11–7-re nyert a négy gólig jutó Sztefan Mitrovics vezérletével a Szolnok, amely újabb lépést tett a csoportelsőséghez vezető úton.

A hatos korábbi szombati találkozóján a szolnokiakra tapadó Rijeka is hozta a kötelezőt, és öt góllal nyert a Galatasary ellen.

A magyar csapat május 2-án a második helyen álló horvát Primorje Rijeka otthonában játszik, s amennyiben nem kap ki, csoportelső lesz, ami azt jelenti, hogy közvetlenül az elődöntőbe jut a sorozat végjátékában, a hatos döntőben.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

Szolnoki Dózsa-Közgép–Spandau 04 (német) 11–7 (3–1, 3–2, 4–3, 1–1)
Szolnok, 600 néző. Vezette: Matache (román), Radicevic (horvát)
SZOLNOK: Nagy V., SZ. MITROVICS [Tab] 4, Varga Dénes 2, Jansik D. 1, Mezei, Madaras 1, VÁMOS 2. Csere: Gocics 1, Tóth M., Varga Dániel, Hangay Z. Edző: Cseh Sándor
SPANDAU: Höhne, Miers, Famera, Jüngling 2, Mateo Csuk 1, Resztovics 1, Preuss. Csere: Markovics, Donner 1, GOTTFRIED 2, Tadin, Costa. Edző: Petar Kovacsevics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 7/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Preuss (23. p.), Jansik D. (29. p.)

MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor: – Összességében fegyelmezettek voltunk, és bár a Szolnok kapcsán talán furcsán hangzik ez a kifejezés, de nagyon görcsösen akartuk ezt az eredményt. Mindent megtettünk a sikerért, ennél több góllal szerettünk volna győzni, azonban tompa volt a társaság. Lassan gondolkoztunk, s emiatt most nem volt bennünk több.
Petar Kovacsevics: – Nehéz meccs volt ez nekünk, több játékosomnak fontos volt, hogy Magyarországon vízilabdázhat. Próbáltunk mindig felzárkózni és felvenni a mérkőzés ritmusát. Végül veszítettünk, de ez nem szégyen, hiszen a Szolnok képes lehet megnyerni a Bajnokok Ligáját. Egy vereséggel sohasem lehetünk elégedettek, jelen helyzetben azonban az az eredmény a realitás. Sok sikert kívánok a magyaroknak Rijekában és a hatos döntőben is.

Primorje Rijeka (horvát)–Galatasaray (török) 16–11 (2–2, 6–1, 3–1, 5–7)

A B-csoport állása:
1. Szolnok 24 pont
2. Rijeka 21 pont
3. Jug Dubrovnik 16 pont
4. Partizan Beograd 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasary 4 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik