Férfi vízi BL: ötgólos vereséget szenvedett az OSC

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 20:35
Az OSC a Marseille és a Pro Recco után a Jug Dubrovniktól is kikapott hazai medencében, de így továbbjutó helyen áll a BL-ben.
Az újbudaiak nem bírtak a horvát csapattal (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Az újbudaiak nem bírtak a horvát csapattal (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

 

A sötétben tapogatóztunk az OSC és a Jug Dubrovnik Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt, mert senki sem tudta, mit várhatunk a két csapattól. Mindkét csapatot letarolta a koronavírus, mindkét csapat bukott el 10–0-ra BL-meccset amiatt, hogy nem tudott kiállni, úgyhogy a két edző, Varga Dániel és Vjekoslav Kobescak is érdeklődve várta, mit nyújt a saját együttese, pláne az ellenfél.

Nos, a horvátok mestere lehetett jóval elégedettebb, mert a Jug magához ragadta az irányítást, utoljára 2–2-nél volt egyenlő az állás, egyébként a vendégcsapat végig vezetett egy-két góllal, a nagyszünetben éppen kettővel. A gondokat tetézte, hogy Manhercz Krisztián a 7. perctől kezdve két személyi hibával játszott – ehhez képest bravúr volt, hogy a 30. percig kihúzta a medencében a kipontozódást jelentő harmadik személyi hibájáig.

Nagyjából a fordulás utáni első percben el is dőlt a meccs, a horvátok ugyanis rátettek még egy lapáttal az addig sem visszafogott teljesítményükre, gyorsan lőttek kettőt, és máris négygólos különbséget mutatott az eredményjelző... A Jug az OSC legnagyobb bánatára nem azt arcát mutatta, amikor odahaza kikapott az újbudaiaktól, hanem azt, amikor még a félelmetes Pro Reccót is legyőzte.

Az OSC-nek gyakorlatilag semmi sem sikerült, a helyzetkihasználás egészen pocsék volt, a védekezésben rendre maradt egy lyuk, amit természetesen megtalált a horvát együttes, amelyben két görög játékos, az olimpia kezdete óta csúcsformában pólózó Sztilianosz Argiropulosz és Alekszandrosz Papanasztasziu vitte a prímet. Na meg Toni Popadic, aki közel hatvan százalékos védési hatékonysággal zárta az összecsapást. A Jug azt is elbírta, hogy csapatkapitánya, Loren Fatovic el sem utazott Budapestre, a veterán balkezes, Maro Jokovic meg szépen elvolt azzal, hogy osztogatott, és nem különösebben támadta a kaput.

Az újbudai csapatból hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, egyedül Vigvári Vincét lehet kiemelni, de hát az ő négy gólja is arra volt csupán elég, hogy ne nőjön számottevően a különbség. A Jug az utolsó szakaszban már nem törődött annyira a védekezéssel, de így is öt góllal, 15–10-re nyert, méghozzá teljesen megérdemelten. Az OSC maradt a tabella negyedik helyén, ahonnan már nehéz lesz előrelépnie – persze az is nyolcas döntőt ér.

VÍZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló
B-csoport
GENESYS OSC ÚJBUDA–JUG DUBROVNIK (horvát) 10–15 (2–3, 3–4, 1–4, 4–4)
Nyéki uszoda, 600
néző. V: Sztavridisz (görög), Colombo (olasz).
OSC: Lévai – Salamon F. 1, Manhercz K., Csacsovszky E., Tóth M., Burián 2, Várnai. Csere: Bundschuh, Hárai 2, VIGVÁRI VINCE 4, Sziládi 1, Dala D. Edző: Varga Dániel
JUG: POPADIC – ARGIROPULOSZ 6, PAPANASZTASZIU 3, Benic 2, Krzic 1, Zuvela 1, Jokovic. Csere: Kakarisz 1, Tomasovic 1, Zvono, Burdjelez, Stahor. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/7
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Benic (27. p.), Manhercz K. (30. p.), Burdjelez (30. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Burián (28. p.)
MESTERMÉRLEG

Varga Dániel
: – A Jug hozta, amit a Recco ellen, az elejétől fogva más szinten vízilabdázott, mint mi. Gyorsabbak, agresszívabbak és pontosak voltak, minden szegmensben alulmúltuk őket, és egyébként magunkat is, mert nyilván ennél azért többet tudunk. Többet is vártam, csalódott vagyok a játék és az eredmény miatt is. Ez a mérkőzés még inkább megmutatta, mekkora bravúr volt Dubrovnikban nyerni. Erre a szintre akarunk elérni, visszajelzést kaptunk arról, hogy tovább kell dolgozni.
Vjekoslav Kobescak: – Szombaton játszottunk először a tizenöt napos kényszerszünetünk után, és egyáltalán nem voltunk jók a Mladost ellen. A csapat azonban jól reagált, a mérkőzés nagy részében energikusan vízilabdáztunk és jó döntéseket hoztunk. A védekezésünk végig remekül működött, amit kiváló kapusteljesítmény segített. Sosem könnyű Budapesten nyerni, nagyon örülök, hogy nekünk ezúttal sikerült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik