Férfi vízi BL: óriási hajrá, fordított az OSC a Kazany ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 17:49
null
Háromgólos hátrányban is volt az OSC, de végül nyert (Fotók: Veres Viktor)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében az OSC 13–12-re nyert a Kazany ellen, s ezzel megszerezte második győzelmét. Vincze Balázs együttese gyakorlatilag csoportelsőnek és biztos továbbjutónak tekinthető, hisz holnap a gyengébb játékerőt képviselő Duisburg ellen zárja a sorozatot.

Vincze Balázs csapata tegnap 12–7-re legyőzte a nagyváradiakat, így ma a Kazany ellen gyakorlatilag a csoportelsőségért szállt vízbe. A csoport negyedik csapata, a Duisburg legyőzése ugyanis nem okozhat gondot az OSC-nek.

Az oroszok elleni mérkőzés nagyon izgalmasan alakult. Az első negyedben kétszer is megszerezte a vezetést a Kazany, magyar oldalon pedig csak Salamon volt eredményes. A második negyedben aztán előbb Graham egyenlített, majd Decker Ádám volt jó helyen egy kipattanónál, amivel először vezetett a magyar csapat a mérkőzésen.

A nagyszünetben azonban mégis a vendégeknél volt az előny, Tyimakov ziccere után 5–4-es Kazany-vezetéssel fordultak a csapatok.

A védekezéssel mindkét oldalon gondok voltak a nagyszünet után, igen sok gól született a találkozón. A harmadik negyed közepén Bundschuh átlövéséből ismét az OSC-nél volt az előny, de Tyimakov előbb egyenlített, majd Jelizarov a vezetést is visszavette az orosz csapatnak.

Aztán az OSC játékosai – úgy tűnt – elfáradtak, a Kazany pedig a negyedik negyed elején nagyot lépett a győzelem felé. Az orosz csapat két emberfórt is kihasználva a találkozó folyamán először vezetett három góllal.

Vinczéék kettőből két győzelemnél tartanak
Vinczéék kettőből két győzelemnél tartanak

 

Az OSC azonban nagyot küzdött, Bátori emberelőnyös találatával és Gór-Nagy megúszásos góljával ismét egy gólra, 12–11-re jött föl. És még mindig hátra volt a játékrész fele. Mintha összefoglalót mutattak volna, annyi gól született a mérkőzés ezen szakaszában.

Szerencsére a hajrát nagyon jól bírta az OSC, Gór-Nagy egyenlítése után a győzelemért támadhatott a magyar csapat. Másfél perccel a vége előtt Salamon megúszott, s megszerezte a győztes találatot az OSC-nek. A folytatásban már nem tudott egyenlíteni a Kazany.

A négyesből az első két helyezett jut tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe.A magyar csapat már biztos továbbjutónak számít, s nagy valószínűséggel a csoportgyőzelmet is megszerzi vasárnap.

FÉRFI VÍZI BL, SELEJTEZŐKÖR
D-CSOPORT (Budapest)

A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZINTYEZ KAZANY (orosz) 13–12 (1–2, 3–3, 4–4, 5–3)
Budapest, Nyéki uszoda, 350 néző. Vezette: Gomez (olasz), Buch (spanyol)
OSC: Bisztritsányi – Bátori 2, SALAMON F. 3, Bundschuh 1, Kovács Gábor 1, Drasko Brguljan, GRAHAM 2. Csere: GÓR-NAGY 3, Hegedüs G., Decker Á. 1, Juhász Zs., Szentesi Á. Edző: Vincze Balázs
KAZANY: Dudkin – Rizsov-Alenyicsev, OGYINCOV 3, Sepelev, Tyimakov 2, Nagajev, Kovacsics 1. Csere: Koskarov (kapus), JELIZAROV 3, Zinnatullin, Pliszkevics, Zsitnyik 1, Ivankov 2. Edző: Zoran Ivanovszki
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 9/4
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Zinnatullin (16. p.), Ogyincov (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Ez a mérkőzés megmutatta, hogy a pénteki találkozó nem volt sétagalopp. A Nagyvárad elleni nagy különbségű győzelem jelentős energiát emésztett fel, ami néhány alkalommal hiányzott a Kazany ellen, amikor például nem értünk oda az emberekhez. Fontos volt, hogy a végén védekezést váltottunk, és ebben a Kazany teljesen buta módon partner volt.
Zoran Ivanovszki: – Őrült meccs volt, hihetetlen, hogy háromgólos vezetésünk után veszítettünk. Nagyon dühös vagyok.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Nagyvárad (Oradea, romániai)–Duisburg (német) 15–11 (0–3, 7–1, 4–1, 4–6)

AZ ÁLLÁS
1. OSC 2 2 25–19 6
2. Kazany 2 1 1 29–23 3
3. Nagyvárad 2 1 1 22–23 3
4. Duisburg 2 2 21–32 0

 

Az E-csoportban a második mérkőzését már megnyerte a Szolnok. A kragujevaci csoportban a magyar csapat 14–4-re győzte le a Posillipót.

A Posillipo a mostani szezonban nem túl acélos, az előző selejtezőkörben az OSC 10–1-re nyert az olasz csapat ellen. Ezúttal a Szolnok sem kegyelmezett az egykoron szebb napokat látott olaszoknak.

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmes csapata második fellépésén a vártnál is magabiztosabb győzelmet aratott itáliai riválisa ellen. Amint azt Mohi Zoltán klubelnök a helyszínről az MTI-nek elmondta, a jó védekezés volt a döntő, amihez kiváló alapot adott a kapus, Nagy Viktor teljesítménye.

„Amellett, hogy ő nagyszerűen védett, a csapat egésze fegyelmezetten, motiváltan és kellő összpontosítással játszott" – összegzett a szolnoki sportvezető, aki megemlítette, hogy a nagy gólkülönbség kialakulásában szerepe volt annak is, hogy brutalitásért az olaszok egyik játékosát négyperces kiállítással büntették a bírók.

Vasárnap 10 órától a négyes leggyengébb csapata, az isztanbuli Yüzme ellen zárja szereplését a Szolnok, győzelem esetén biztosan továbbjut a kvartettből, amelyből az első kettő folytathatja a BL harmadik selejtezőkörében.

FÉRFI VÍZI BL, SELEJTEZŐKÖR
E-CSOPORT (KRAGUJEVAC)
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–POSILLIPO (olasz) 14–4 (2–0, 3–1, 4–2, 5–1)
Kragujevac. V: Koryzna (lengyel), Mercier (francia)
SZOLNOK:
Nagy V. – Varga Dénes 1, Sz. Mitrovics 3, Jansik D. Kis G. 2, Gocics, Madaras. Csere: Varga Dániel 3, Tóth M., Alekszics 1, Vámos 2, Mezei 2. Edző: Cseh Sándor
POSILLIPO: Caruso – Dolce, Briganti, Foglio 1, Klikovac, Radovics, Renzuto 2, Gallo 1, Russo, Mauro, Mandolini. Edző: Bruno Cufino
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Jansik D., ill. Gallo, Dolce
Kiállítva (brutalitásért): Gallo

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Radncski Kragujevác–Yüzme (török) 18–3
(4–2, 3–0, 4–0, 7–1)

az állás
1. Kragujevac 2 2 30–13 6
2. Szolnok 2 1 1 24–16 3
3. Posillipo 2 1 1 18–20 3
4. Istanbul 2 2 9–32 0

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 2. SELEJTEZŐKÖR, 2. FORDULÓ
C-csoport (Hannover).
Pro Recco (olasz)–Hannover (német, Sági Márton, Balatoni Máté 1, Tóth Bence) 15–4, Crvena zvezda (szerb)–Szpartak Volgográd (orosz) 14–4. Az állás: 1 Pro Recco 6, 2. Crvena zvezda 3 (24–15), 3. Hannover 3 (15–25), 4. Volgográd 0
E-csoport (Zágráb). Mladost Zagreb (horvát)–CN Marseille (francia) 11–10, Primorje Rijeka (horvát)–Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11–4. Az állás: 1. Primorje 6, 2. Mladost 4, 3. Jadran 1, 4. Marseille 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik