Férfi vízi BL: megszakadt a Ferencváros veretlenségi sorozata

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 20:44
null
Kikapott Splitben az FTC (Fotó: fradi.hu)
Elszenvedte első vereségét a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: Varga Zsolt együttese a kilencedik forduló szerdai játéknapján a horvát Jadran Split otthonában kapott ki 9–7-re.

 

A Ferencváros veretlenül várta riválisát, melyet decemberben hazai környezetben hat góllal, 14–8-ra győzött le. A zöld-fehéreknek már a találkozó elején kapaszkodniuk kellett, mivel a horvátok 2–0-ra és 3–1-re is vezettek, ugyanakkor a legutóbbi kiírásban döntős magyar együttes innen egyenlíteni tudott.
A felzárkózást követően újra hátrányba került a Ferencváros, a harmadik felvonás közepére négygólosra nőtt a különbség, ahonnan már nem volt visszaút.

Ebben a csoportban még a szerb Novi Beograd és Radnicki Kragujevac, az olasz Brescia, a grúz Dinamo Tbiliszi, a görög Olimpiakosz és a spanyol Barceloneta szerepel. A zöld-fehérek február 23-án a Barcelonetát fogadják.

A B-csoportban érdekelt Genesys OSC Újbuda kedden 15–10-re kapott ki a horvát Jug Dubrovniktól. A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

VÍZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK
A-CSOPORT

JADRAN SPLIT (horvát)–FTC-TELEKOM 9–7 (2–0,3–3, 3–2, 1–2)
Split,300néző. V: Alexandrescu (román), Vojevogyin (orosz).
SPLIT: ANIC – L. Bukic, Marinic-Kragic 1, SETKA 1, Duzevic, HARKOV 2, Pejkovic. Csere: BURIC 2, DOBUD 3, Butic, Cagalj, Delic. Edző: Mile Smodlaka
FTC: VOGEL SOMA – Fekete G., Jansik Sz. 1, Molnár E., UBOVICS 2, MERKULOV 2, Vámos 1. Csere: Német T., Vigvári Vendel, Varga V., Damonte 1, Nyíri B. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/3. Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 4/1. Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1. Kipontozódott: Fekete G. (19. p.), Duzevic (21. p.), Buric (27. p.)
MESTERMRÉLEG
Mile Smodlaka:
– Sokkal jobbanvízilabdázunk, mint az idény elején, már a legutóbbi, Brescia elleni mérkőzésünk sem sikerült rosszul, de akkor még nem tudtuk az egész meccset ugyanazzal a lendülettel végigjátszani, így kikaptunk. Ezúttal a mérkőzés elejétől a végéig tartottuk az iramot, és szinte végig tökéletesen védekeztünk.
Varga Zsolt: – Nem szeretek kifogásokat keresni, de nagyon sok problémánk volt, öten csaknemrég tértek vissza a koronavírus-fertőzés után, és még mindig nem tudunk teljes csapattal játszani. Látszott, hogy nem vagyunk formában, lassúak voltunk, nem találtuk a játék ritmusát.Kiadtunk magunkból mindent, ami ezen a napon bennünk volt, a játékosokra nem mondhatok semmit rosszat, hiszen az utolsó másodpercekig küzdöttek. A jelenlegi állapotunk csak erre volt elég, amit természetesennagyon sajnálok.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik