Férfi vízi BL: látványos meccs, az OSC ikszelt a Szolnokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.29. 20:10
null
Nagy küzdelem, igazságos döntetlen (Fotó: Meder István)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén az OSC 11–11-es döntetlent játszott a vendég Szolnokkal. A kiegyenlített találkozó nagy részében egy góllal vezetett az egyik csapat vagy éppen döntetlen volt az állás – akárcsak a meccs végén...

Az biztos, hogy az Eger mellett lesz másik magyar csapat is a Bajnokok Ligája főtábláján. Az is biztos azonban, hogy csak egy lesz. Az OSC-t és a Szolnokot ugyanis egymás ellen sorsolták a harmadik selejtezőkörben.

A két magyar csapat azért kerülhetett össze, mert az OSC megnyerte második körös selejtezőcsoportját, míg a Tisza-parti alakulat második lett saját négyesében, márpedig a párosításoknál a csoportelsőkhöz sorsolták a kvartettekben másodikként végzetteket.

Előzetesen a Szolnok számított a párharc esélyesének. Elvégre a nyári Európa-bajnokság döntőjében tíz szolnoki pólós is szerepelt (magyar és szerb oldalon), ők egy-egy villanással is meccseket tudnak eldönteni.

Az első negyed viszonylag egyszerű forgatókönyv szerint alakult: a Szolnok megszerezte a vezetést, majd az OSC egyenlített. Csak erődemonstrációként a szolnoki gólszerzők névsora: Varga Dénes, Madaras Norbert, Milan Alekszics. Az OSC azonban tartotta a lépést, külön kiemelendő Gór-Nagy Miklós parádés ejtése 10 méterről, amellyel 3–3-ra alakult az eredmény.

Az utolsó szó azonban ismét a Szolnoké volt az első negyedben, Madaras egy fórt használt ki. Aztán a gólcsapok befagytak a második negyedre. Egyedül Mezei Tamás vette be a kaput közeli húzással. A nagyszünetben 5–3-ra vezetett a Szolnok. Ez volt az egyetlen olyan állás, amikor az egyik csapat legalább két góllal vezetett.

A harmadik negyed elején azonban szépen megfogta a meccset az OSC, és két emberelőnyös találattal hamar egyenlített. Sőt! Három perccel a játékrész vége előtt Salamon Ferenc először a meccs folyamán vezetéshez juttatta az OSC-t.

Az egygólos előny a negyedik játékrész elejére is megmaradt. Joseph Kayes vezetésével a záró szakaszban már folyamatosan az OSC vezetett, a Szolnok pedig rendre egyenlített. A vendégek ráadásul nehéz helyzetbe kerültek, hisz Varga Dénes kipontozódott a hajrára.

A látványos gólok mérkőzésén végül igazságos döntetlen született. Döntés két hét múlva Szolnokon.

FÉRFI VÍZILABDA BL
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 11–11
(3–4, 0–1, 5–2, 3–4)
Nyéki uszoda, 900 néző. Vezette: Krapivin (orosz), Stampalija (horvát)
OSC: Bisztritsányi – Kovács Gábor, Bátori 1, SALAMON F. 2, Decker Á., Drasko Brguljan, Graham 1. Csere: Bundschuh 1, KAYES 4, Gór-Nagy 1, Hegedüs G., JUHÁSZ ZS. 1
SZOLNOK: DECKER A. – Varga Dénes 1, Sz. Mitrovics, Varga Dániel 1, Mezei 1, MADARAS 3, Jansik D. Csere: Alekszics 1, KIS G. 2, Gocics 1, Vámos 1, Tóth M.
Gól – emberelőnyből: 10/6, ill. 11/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (26. p.), Varga Dénes (27. p.), Decker Á. (28. p.)
MESTERMÉRLEG
VINCZE BALÁZS, az OSC edzője:
– A térfélcsere elsősorban a mi fejünkben hozott fordulatot, és ebből következett az, hogy a támadójátékunk megváltozott, energiával teli lett, ezért jóval átütőbb lett, amivel át tudtuk törni a szolnoki falat. Beindultak olyan figurák, amelyet nyilván nem a szünetben beszéltünk meg, akkor már csak ráerősítettünk, hogy azok nélkül nem tudunk előrelépni. A harmadik negyed meghatározta a mérkőzés kimenetelét, sőt az egész párharcnak is.
CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője: – Az első két negyedben jól és fegyelmezetten játszottunk, ezt mutatta az eredmény is. A harmadik negyedben pedig fegyelmezetlenül, elképzelhető, hogy azért, mert a játékosok szerettek volna dűlőre vinni a mérkőzést. Elöl és hátul is megbeszéltekkel ellenkező dolgokat csináltunk. Ettől függetlenül jók az esélyeink, egy oda-visszavágós párharcban, jó csapat ellen idegenben jó eredmény a döntetlen, van esélyünk otthon a győzelemre.

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
Pro Recco (olasz)–Mladost Zagreb (horvát) 13–9
Crvena zvezda (szerb)–Primorje Rijeka (horvát) 11–14
Radnicski Kragujevac (szerb)–Digi-Oradea (román) 13–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik