Férfi vízi BL: először szenvedett vereséget az OSC

TÓTH MÁRTONTÓTH MÁRTON
Vágólapra másolva!
2021.12.01. 20:30
Negyedik csoportmeccsét játszotta az OSC a Bajnokok-Ligájában. A Marseille elleni fontos mérkőzés 14–9-es vendégsikerrel zárult a Kondorosi úton, így Varga Dániel együttese először kapott ki a főtáblán.
Jobbnak bizonyult az OSC-nél a Marseille (Fotó: Árvai Károly)
Jobbnak bizonyult az OSC-nél a Marseille (Fotó: Árvai Károly)

 

Szerda este sem állt meg az élet a Nyéki uszodában: az OSC a Marseille együttesét fogadta a Bajnokok Ligája B-csoportjának 4. fordulójában. A kivételesen sűrű menetelésben lévő hazaiak pihentették kulcsjátékosaikat a két nappal korábbi, Debrecen ellen megnyert bajnoki során. Az Andrija Prlainovics és Michaël Bodegas nevével fémjelzett vendégcsapat legyőzése ugyanis nehéz, de nem megoldhatatlan feladatnak tűnt.

A találkozót kifejezetten szoros, kellemetlen védekezéssel kezdte a francia alakulat, nem is feküdt ez Varga Dániel csapatának, még az első emberelőnyös szituációkat sem sikerült gólra váltania. A Kondorosi útra kilátogató szurkolók a 7. percben hallathatták hangjukat először örömükben, amikor Vigvári Vince bombája utat talált a kapuba – csakhogy a bírók sípszavát követően, így a gól érvénytelen volt. Mindez Burián Gergelyt nem zavarta, néhány másodperccel később szabályos keretek között rezegtette meg a vendéghálót. Az ellentámadásnál Lévai Márton hatalmas védésének, valamint az azt követő Salamon Ferenc-gólnak köszönhetően végül egygólos hátránnyal ért véget az első nyolc perc.

A második negyed szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első. A Marseille elöl és hátul is kifejezetten hatékonyan vízilabdázott, azonban ezúttal az OSC hamarabb megtalálta az ellenszert, de kiegyenlíteni nem tudott. A küzdeni akarásra, hajtásra semmi panasz nem lehetett, Manhercz Krisztián például egy kapufáról levágódó lövését követően villámgyors úszással utolérte ziccerbe kerülő emberét, és szabályosan szerelte.

Közvetlenül a térfélcserét megelőzően hősiesen zárt hátul a magyar együttes, egy kontrának köszönhetően egymás után két támadást is kivédekezett, azonban a francia lövést követő kipattanó labdára többen indultak – köztük Lévai –, végül Salamon szerezte meg, aki egyből hátra is pöckölte – az üres kapuba… Pedig már csak négy másodperc volt hátra, de így 7–4-gyel fordultak a felek.

A harmadik negyedre sem változott különösebben a játék képe. Több helyzetét váltotta gólra az egykori szolnoki kiválóság, Prlainovics vezette vendégcsapat. Az OSC nem arról híres, hogy bármit is feladna, sőt. Jó példa rá az alig egy héttel ezelőtti, Vasas elleni döntetlen, amikor négygólos hátrányt dolgozott le az utolsó percekben – szerdán erre több ideje volt, ugyanis már a 20. perc előtt hasonló helyzetben találta magát…

Ennek ellenére profi módon hozta le a záró negyedet a tapasztalt sztárok vezette Marseille, a hazaiak hiába próbálkoztak, csak ráijeszteni tudtak ellenfelükre, igazán megközelíteni nem. A csapágyasra járatott újbudaiakon látszott az elmúlt hetek hihetetlen meccsdömpingjének következménye, a fáradtság. A találkozó végén Varga Dániel a hét a hat elleni játékkal is megpróbálkozott, ám a vendégek ezt a szituációt is megoldották, és 14–9-re nyertek.

Csüggedni nincs idő, ellenben javítani igen. Szombaton már a Kőér utcában a Honvéd ellen ugrik vízbe az OSC, míg kedden a BVSC-t fogadja.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT

GENESYS OSC ÚJBUDA–CN MARSEILLE (francia) 9–14 (2–3, 2–4, 2–4, 3–3)
Budapest,
Nyéki uszoda, 700 néző. Vezette: Sztavridisz (görög), Gómez (spanyol)
OSC:
Lévai – Várnai, SALAMON F. 2, MANHERCZ K. 3, Tóth M. 1, Csacsovszky E., Burián 1. Csere: Hárai, Sziládi 1, Vigvári Vince, Bundschuh 1, Dala D. Edző: Varga Dániel
MARSEILLE:
Lazovics – Vukicevic 1, PRLAINOVICS 2, Bodegas, MARION-VERNOUX 2, I. Kovacevic 1, Crousillat 1. Csere: Vernoux 1, Vanpeperstraete 1, CSUCSKOVICS 2, SZPAICS 2, Bouet 1. Edző: Milos Scsepanovics
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 13/6.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (28. p.), Bodegas (29. p.)

MESTERMÉRLEG

Varga Dániel:
– Az egész mérkőzésen magasabb szinten játszottak a franciák, ami egyébként benne volt a pakliban, hiszen évek óta bizonyítanak a nemzetközi porondon. Nagyon erős és jó csapat, amely tapasztalatban is előttünk jár, és a kerete is erősebb. Az sem mellékes, hogy sokkal jobban fel tudtak készülni erre a meccsre, hiszen mi sorozatterhelésből jöttünk. Szeretnénk ezen a szinten játszani, már ebben az idényben is, de egyelőre nem tartunk ott. Ez jó visszajelzés volt, ám dolgoznunk kell tovább, még rengeteg lehetőségünk van mindhárom fronton.
Milos Scsepanovics:
– Nagyon boldog vagyok, ez hatalmas győzelem volt! Ez már a harmadik idegenbeli sikerünk a Bajnokok Ligájában, igazán büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre. Igyekszünk ugyanígy játszani a következő két fordulóban, és ezen a színvonalon zárni az évet. Nagyon jól vízilabdáztunk, és bevallom, sokkal jobban állunk négy forduló után, mint arra előzetesen számítottam.

A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Steaua Bucuresti (román)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–10 (2–5, 3–1, 2–1, 1–3)
VK Crvena zvezda (szerb)–Waspo98 Hannover (német) 12–15 (3–6, 4–4, 3–2, 2–3)
Pro Recco (olasz)–Spandau 04 (német) 14–9 (5–3, 5–3, 1–0, 3–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik