Férfi vízi BL: hibátlan teljesítménnyel jutott tovább az OSC

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 14:18
null
A kék sapkában játszó OSC magabiztos győzelmet aratott a Dinamo Moszkva ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
Csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe az A-Híd OSC Újbuda, amely a Dinamo Moszkva ellen is magabiztos, 14–7-es győzelmet aratott.

 

Vad Lajos együttese a harmadik körben – csoportgyőztesként – a többi csoport második helyezettjei közül kap ellenfelet a keddi sorsoláson. Az OSC a két mérkőzésből álló párharcban a Nagyváraddal, a francia Strasbourggal vagy a görög Vuliagmenivel találkozhat. A győztes már a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatja.

„Jól játszottunk a tornán, bár még csak az idény elején járunk. Még alkalmazkodnunk kell az új szabályokhoz, és mivel új játékos vagyok, nekem is alkalmazkodnom kell a csapat játékához. Összességében úgy érzem, hogy jó irányba haladunk, várjuk a következő ellenfelünket, és biztos vagyok benne, hogy ilyen játékkal elérjük a főtáblát” – mondta Andrija Prlainovics, az OSC legeredményesebb játékosa a Dinamo Moszkva legyőzése után.

FÉRFI VÍZILABDA BL
3. FORDULÓ

A-HÍD OSC ÚJBUDA–DINAMO MOSZKVA (orosz) 14–7 (4–2, 5–2, 2–1, 3–2)
Nyéki uszoda, 300 néző. V: Gomez (spanyol), Andjelics (szerb)
OSC:
LÉVAI – Erdélyi 2, PRLAINOVICS 3, RANDJELOVICS 1, Ubovics 1, DRASKO BRGULJAN 2, Kovács Gergő. Csere: Seman, Bundschuh, Manhercz K. 2, Salamon F. 1, BURIÁN 2
Edző:
Vad Lajos
DINAMO:
Apultcin – KOPCEV 2, BICSKOV 3, Magomajev, Balakirjov, SEPELJEV 2, Juszov. Csere: Jelovina (kapus), Sejn, Nyikolajev, Szucskov, Jekomazov, Krug
Edző:
Jevgenyij Zsiljajev
Gól – emberelőnyből:
8/6, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/1, ill. –
Gól – ötméteresből:
2/1, ill. –
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos:
– Azzal a céllal vágtunk neki a háromnapos tornának, hogy nyerjük meg, ez pedig sikerült. Az utolsó mérkőzésünknek volt némi matinéjellege, a játékosok a továbbjutás birtokában és az ellenfél erejének ismeretében tudat alatt visszavettek egy picit. Összességében elégedett vagyok, hiszen nagyképűség nélkül mondhatom, hogy magabiztosan jutottunk tovább.
Jevgenyij Zsiljajev:
– Küzdöttünk, de ezúttal ennyire futotta, ebben az idényben más célokért kell küzdenünk, mint azt megszoktuk. A továbbjutás nem ezen a mérkőzésen ment el, tudtuk, hogy az OSC jóval erősebb nálunk, és ezt be is bizonyította.

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. OSC 3 3 54–17 9
2. Kazany 3 2 1 42–33 6
3. Dinamo Moszkva 3 1 2 35–40 3
4. Potsdam 3 3 21–65 0

További eredmény: Szintyez Kazany (orosz)–OSC Potsdam (német) 22–8

A csoport első két helyezettje továbbjutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik