Férfi vízi BL: háromból háromnál tart a Szolnok

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 20:47
null
A Szolnok ezúttal esem hibázott (Fotó: Mészáros János)
A Szolnok – a horvát Primorje Rijeka itthoni (13–12) és a német Spandau 04 idegenbeli (17–7) legyőzése után - harmadik mérkőzésén is diadalmaskodott a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: a Tisza-partiak hazai medencében a szerb Partizan Beogradra mértek ötgólos vereséget szerda este. Az Eger az első győzelmét aratta a sorozatban, miután a Brescia vendégeként nyert.

Szolnokon telt ház előtt szállhattak vízbe a csapatok a Vízilabda Arénában, ahol a vendégek kezdtek jobban, vezető góljukra azonban nem sokáig késett a válasz: a magyar együttes három szerb légiósa - valamennyien volt Partizan-pólósok – közül Milan Alekszics egyenlített, majd az olimpiai és világbajnok Varga Dénes révén már a hazai együttesnél volt az előny (2–1). Alekszics duplázott, így 3–1-gyel várhatta a folytatást a hazai gárda.

A második negyed elején az ifjabbik Varga ismét villant (4–1), több elpuskázott lehetőség nyomán azonban nem nőtt a különbség, sőt a Partizan szépített, majd még közelebb zárkózott (4-3). Alekszics vismét eredményes volt, ezúttal büntetőből, így kétgólos szolnoki előnynél jöhetett a nagyszünet (5-3).

Alekszics negyedik góljával rajtolt el a harmadik nyolc perc, de a Partizan 6–5-re feljött. Vámos Márton balkezes bombája a lehető legjobbkor jött, miként a szerb Sztefan Mitrovics lövése is (8–5).

A befejező negyed Partizan-találattal kezdődött, és Mitrovic gójával folytatódott (9–6). Ezt követően a vendégek szereztek gölt (9-7). A játékrész közepén aztán a harmadik szolnoki szerb vendégjátékos, Zivko Gosics, majd Alekszics vette be ötödször is honfitársai kapuját, és az olimpiai bajnok center, Kis Gábor is jókor volt jó helyen (12-7). Eldőlt a meccs, a belgrádi csapat már nem tudta összeszedni magát, összességében magabiztos győzelmet aratott a Szolnok.

A magyar csapat negyedik főcsoportmérkőzését január 28-án vívja a horvát Jug Dubrovnik vendégeként.

Megszerezte első győzelmét az Eger: kiváló játékkal az olasz Brescia vendégeként nyert 7–3-ra.

Az olaszok szerezték meg a vezetést, de az Eger – amelyben visszatért sérülését követően a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter – fantasztikus védekezéssel és az emberelőnyök magabiztos kihasználásával fokozatosan ellépett, és négygólos előnnyel várhatta a zárójátékrészt. A házigazdák teljesen szétestek a végére, így megszorítani sem tudták a magyar bajnokcsapatot.

Az Eger – amely a nyitókörben 7–7-es döntetlent játszott a címvédő CNA Barcelonetával, majd hazai medencében 12–4-re kikapott az olasz Pro Reccótól – legközelebb január 28-án a görög Olimpiakosz
együttesét fogadja a sorozatban.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. JÁTÉKNAP, A-CSOPORT

AN BRESCIA (olasz) ZF-EGER 3–7 (1–1, 1–2, 0–3, 1–1)
Brescia. V: Polihrunopulosz (görög), Szadekov (orosz)
BRESCIA: Del Lungo – Bruni, C. Presciutti, Pagani, Molina 2, Rizzo 1, Giorgi, Nora, N. Presciutti, Bodegas, D. Fiorentini, Napolitano. Edző: Alesssandro Bovo
EGER: B. Mitrovics – Csuk 2, Szivós M., Csucskovics, Hárai 1, Hosnyánszky, Vapenszki 1. Csere: Angyal 2, Biros 1, Lőrincz, Erdélyi, Bedő. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 10/0, ill. 3/2
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Csucskovics (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Azt gondoltam, szoros lesz a vége, de nem vagyok boldogtalan… Nagyon összeállt a védekezésünk, eddig is jól ment, de talán most volt a legerősebb az idényben. Tudtuk, miben erős a Brescia, de a fegyverét hatástalanítottuk, pozíciós játékra kényszerítettük, amiben jobbak vagyunk, továbbá Mitrovics tönkretette a lövőit. Nagyon fontos volt a győzelem, főleg azok után, hogy kaptunk egy fejlövést a Reccótól otthon. De messze a vége, tudtam, hogy a Radnicski sem nulla ponttal fog zárni, most is lemosta a Barcelonetát, tehát nem lehet még számolgatni, nagyon erős a csoportunk.
További eredmény: Radnicski Kragujevac (szerb)–Barceloneta (spanyol, Szirányi Balázs) 12–7. A Pro Recco (olasz)–Olympiakosz (görög) meccset csütörtökön játsszák.

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–PARTIZAN BEOGRAD (szerb) 12–7 (3–1, 2–2, 3–2, 4–2)
Szolnok, 900 néző. Vezette: Galindo (spanyol), Margeta (szlovén)
SZOLNOK: Decker A. – VARGA DÉNES 2, Sz. Mitrovics 2, Gocics 1, Kis G. 1, Madaras, Jansik D. Csere: M. ALEKSZICS 5, Vámos 1, Varga Dániel, Mezei, Tóth M.
PARTIZAN: Riszticsevics – Sztojanovics 1, Szubotics, Gielen, Manojlovics, MANDICS 4, Jaksics 1. Csere: Repanovics, Lazics, Radojevics, Gogov 1, Vucsinics
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
CSEH SÁNDOR, a Szolnok edzője:
– Nem az én dolgom eldönteni, hogy a hat ötnél kért idő miatt vagy sem, de azt követően kezdtünk el úgy védekezni, olyan agresszivitással, ahogyan egy szerb csapat ellen muszáj védekezni. Ilyen mérkőzésre számítottam, sok videót néztem meg, és tudtam, nagyon kellemetlen a Partizannal játszani. Az akarattal egy periódust kivéve elégedett voltam, a játékkal még nem, és a lövések pontosságával sem.
VLADIMIR VUJASZINOVICS, a Partizan edzője: – Jó meccset játszottunk, amelyen tapasztalatot gyűjhettünk. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, és a támadásban nyújtott teljesítményünk is pozitív. Az én csapatomtól jó eredmény, hogy hét gólt lőtt a Szolnoknak. Sajnos azonban kaptunk könnyű találatokat is, és egy Szolnok-szintű csapat ellen ez nem fér bele.
További eredmények: Primorje Rijeka (horvát)–Spandau 04 Berlin (német, Baksa László) 11–5, Jug Dubrovnik (horvát)–Galatasaray (török) 11–5

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Recco 2 2 24–9 6
2. Olympiakosz 2 1 1 22–16 4
3. EGER 3 1 1 1 18–22 4
4. Radnicski 3 1 2 24–32 3
5. Brescia 3 2 1 19–23 2
6. Barceloneta 3 2 1 21–26 2
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. SZOLNOK 3 3 42–26 9
2. Dubrovnik 3 3 25–16 9
3. Rijeka 3 2 1 33–22 6
4. Partizan 2 2 10–17 0
5. Galatasaray 2 2 9–21 0
6. Spandau 3 3 20–37 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik