Férfi vízi BL: győzött Berlinben, így csoportgyőztes a Szeged

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 20:59
null
Vincze Balázs csapata elsőként zárta a BL csoportkörét (Fotó: Havran Zoltán, archív)
Négygólos győzelemmel zárta a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörét Berlinben a Szeged, amely ezzel biztossá tette első helyét a D-csoportban.

A Szeged szeptemberben a berliniek elleni 8–5-ös hazai győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája csoportkörét, és szerda este Berlinben a Spandau 04 otthonában fejezte be. E két meccs között csak Belgrádban szenvedett vereséget, a többi találkozóján megszerezte a három pontot, így az volt Vincze Balázs együttesének célja, hogy németországi győzelemmel elhalássza az első helyet a D-csoportban, s ne kelljen nehéz ellenfelek miatt aggódnia a nyolcaddöntő sorsolásán.

A csoportkörben az egyetlen győzelmét a Nagyvárad ellen arató német csapat számára nem sok biztatót ígért a papírforma, és az első negyedben megnyugtató előnyt is szereztek a Tisza-partiak, akik 5–2-vel zárták az első nyolc percet. Egy perccel a második negyed vége előtt ötgólosra növelte előnyét a magyar bajnoki éllovas, de a berliniek gyorsan lőttek kettőt, hogy maradjon némi esélyük a folytatásra.

Így 7–4-es vendégvezetéssel kezdődött a harmadik periódus, amelyben megtartotta előnyét a Szeged, s 10–7-es előnnyel várta a záró nyolc percet, amelyben egyetlen gól esett, azt a Szeged szerezte, s végül négy góllal győzött.

A Szeged a nyolcaddöntő csütörtöki sorsolásán a holland Schuurmant, a francia Montpellier-t vagy a Marseille-t kapja meg.

„NÉHA NEM JÓ ELŐRE TUDNI, HOGY NYERNI FOGSZ!” – BAKSA LÁSZLÓ

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
D-CSOPORT, 8. FORDULÓ

SPANDAU 04 BERLIN (német)–A-HÍD-SZEGED 7–11 (2–5, 2–2, 3–3, 0–1)
Berlin, 500
néző. V: Teixido (spanyol), Szkalohortisz (görög)
SPANDAU:
Tchigir – Bukowski, Schrödter, Hebisch, Schulz, Politze 2, Markovic, Miers, Schlotterbeck, Mateo Cuk 2, Jüngling 1, M. Stamm 2, Restovic. Edző: Nebojsa Novoselac
SZEGED:
Baksa – Hegedüs G. 1, Somogyi, Decker Á., Molnár T., Szivós 2, Kunac 1. Cs: Török 1, Kayes 3, Kiss Cs. 2, Juhász Zs. 1, Younger. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből:
12/4, ill. 6/4
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1
Kipontozódott:
Schrödter, ill. Younger
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: –
Nagyon jól kezdtünk, és a nem következett be a mostanában tendenciaként – és nem csak nálunk – előjövő hullámzó játék. Folyamatosan megvolt a három-négy gólos különbség. Elég hektikus volt a játékvezetés, de mind az emberhátrányokat, mind a kapott kontrákat jól kezeltük. Különösen örülök, hogy amikor a mérkőzés vége előtt két és fél perccet időt kértem, és kiindulva abból, hogy Szolnokon az ötgólos előnyünkből kettő maradt meg, azt volt a kérésem, hogy nem kell növelni az előnyt, csak maradjon meg a négy gól, és attól függetlenül hogy kaptunk még emberhátrányt, ezt teljesítette a csapat.

További mérkőzés
Galatasaray (török)–Partizan Beograd (szerb) 9–7

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. SZEGED 8 7 1 81–56 +25 21
2. Partizan (szerb) 8 5 1 2 66–52 +14 16
3. Galatasaray (török) 8 4 1 3 61–60 +1 13
4. Nagyvárad (romániai) 8 2 6 70–85 –15 6
5. Spandau (német) 8 1 7 60–85 –25 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik