Férfi vízi BL: elkerülte egymást a Szolnok és az Eger

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.05. 15:20
null
Elkerülte egymást az Eger és a Szolnok (<strong>Fotó</strong>: waterpolo.hu)
A 2017-es győztes Szolnoki Dózsa a címvédő görög Olimpiakosszal és a 2016-ban első horvát Jug Dubrovnikkal is egy csoportba került a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján, amelynek sorsolását szerdán tartották Barcelonában. A ZF-Eger ellenfelei között az olasz Pro Recco és a szerb Crvena zvezda is ott lesz, míg a magyar bajnok FTC-nek két selejtezőkört kell sikerrel vennie a csoportkörbe kerüléshez.

Az európai szövetség (LEN) közleménye szerint az első selejtezőkör mérkőzéseire jövő hétvégén kerül sor Brassóban és Strasbourgban. Előbbi csoportban az olasz SM Verona, a román CSS Brasov, a francia Pays D’Aix, a grúz Tibiliszi, a török ES Istanbul és az ukrán Dinamo Lviv, utóbbiban a spanyol CN Terrassa, a montenegrói Jadran Herceg Novi, a holland AZC Alphen, a francia Team Strasbourg, illetve a máltai Valletta szerepel majd.

Majd következik a második selejtezőkör (szeptember 28-30.), amelyben már az FTC is érdekelt lesz a horvát Jadran Split, a spanyol CN Sabadell, a német Postdam, a görög Vuliagmeni, az olasz Brescia, a romániai Digi Oradea és az orosz Kazany mellett.

Ha a ferencvárosi együttes ezt, valamint az utána következő kört is sikerrel teljesíti, akkor főtáblára jut. A 3. selelejtezőkörben (október 6. és 10.) az állva maradt 8 csapatot sorsolják majd párba (A, B, C, D), és az oda-visszavágós párharcok győztesei jutnak a főtáblára, míg a vesztesek majd az Euro-kupában folytathatják.

A csoportkör első fordulóját október 17-én rendezik, az A-csoportban a ZF-Eger a spanyol Barcelonetához látogat, míg a Szolnok hazai medencében kezd egy selejtezőből feljutó együttes ellen.

A nyolcas döntőt jövő június 6. és 8. között rendezik Hannoverben.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
ZF-Eger
Pro Recco (olasz)
egy selejtezőből bejutó csapat
Steaua Bucuresti (román)
Crvena zvezda (szerb)
CNA Barceloneta (spanyol)
Dinamo Moszkva (orosz)
egy selejtezőből bejutó csapat

B-CSOPORT
Szolnoki Dózsa
egy selejtezőből bejutó csapat
Olimpiakosz (görög)
Spandau 04 (német)
Mladost Zagreb (horvát)
egy selejtezőből bejutó csapat
Jug Dubrovnik (horvát)
Waspo Hannover (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik