Férfi vízi BL: egy gól döntött az OSC meccsén

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.11.12. 21:19
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második napján a házigazda OSC 12–11-re nyert az orosz Kazany ellen a budapesti selejtezőcsoportban.
Az OSC a második meccsét is megnyerte (Fotó: Madar Dávid)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Az OSC a második meccsét is megnyerte (Fotó: Madar Dávid) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Az OSC a nyitó napon aratott, Tourcoing elleni 12–9-es győzelem után a Szintyez Kazany ellen játszott, méghozzá a legerősebb összeállításában, Varga Dániel ugyanis már nevezhette a nyitányt kihagyó Erdélyi Balázst és Bundschuh Eriket, ráadásul a sérüléssel bajlódó Hárai Balázs is megpróbálkozott a játékkal.

VÉLEMÉNY

SALAMON Ferenc, az OSC átlövője:Hiába vezettünk többször is két góllal, nem tudtuk elérni azt a különbséget, ami után már könnyebb dolgunk lett volna. Az oroszok teljes erőbedobással küzdöttek, így aztán végig ott volt a kés a nyakunkon, benne volt a játékban, hogy kiegyenlítenek. Ez meg is történt, de a hajrában a helyén volt a szívünk. Nagyon kimerített minket ez a mérkőzés fizikailag és mentálisan is, de sok időnk nincs kipihenni, hiszen pénteken jön az újabb feladat, egy teljesen más stílusban pólózó ellenféllel szemben.

A visszatérő Erdélyi és Hárai sokat hozzátett a csapat teljesítményéhez, amire nagy szükség volt, az oroszok ugyanis teljes erőbedobással küzdöttek. Az OSC magához képest kissé pontatlanul pólózott mindkét kapu előtt, ebből aztán kiélezett meccs kerekedett.

Az OSC az első perceket leszámítva végig vezetett, de nem tudott ellépni ellenfelétől, amely két perccel a vége előtt utol is érte az újbudaiakat. Erdélyi villant ekkor újra, fórból trükkös lövéssel verte át az orosz cserekapust. Egy jó védekezés, egy türelmes támadás, és le is pörgött az idő nagy része, Lévai Mártonnak csak egy tíz méterről eleresztett lövést kellett védenie az utolsó másodpercben.

Az újbudaiak ezúttal a küzdőszellemüknek és a szívüknek köszönhetően győztek 12–11-re, de a lényeg az újabb három pont. Varga Dániel együttese pénteken 19 órakor a pont nélkül álló spanyol Terrassa ellen léphet még egyet a főtábla felé – az a meccs kicsit könnyebbnek ígérkezik.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Szolnok játék nélkül nyert, miután a görög Hidraikosz nem utazott el az olaszországi selejtezőbe.

Hiányzó éppenséggel a budapesti helyszínen is akad, ide a török Enka Istanbult várták hiába a szervezők, az 1. alcsoportban értelemszerűen szintén játék nélkül, 10–0-val írják jóvá a három pontot annak, aki éppen az isztambuliakkal pólózott volna – ez csütörtökön a görög Vuliagmeni volt. A LEN egyébként szigorúan szankcionálja a távolmaradást: aki nem játszik, azt nemes egyszerűséggel kizárják. Ugyebár a két végső győztesen kívül a többi csapat „átesik” az Eurokupába, de a távolmaradó Hidraikosz és Enka Isztanbul erről is lemondhat, tehát nekik úgy ért véget erre az idényre a nemzetközi kupaszereplés, hogy el sem kezdődött.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
B-CSOPORT
(Nyéki uszoda)
1. ALCSOPORT
OSC Újbuda–Kazany 12–11 (2–1, 5–5, 2
–2, 3–3)
G:
Burián, Erdélyi 4-4, Hárai 2, Tóth M., Dala D., ill. Rizsov-Aljenyicsev 3, Gyerevjankin, Liszunov 2, Bicskov, E. Zinnurov, Sepelev, Latyipov
További eredmények
: Szintyez Kazany (orosz)–CN Terrassa (spanyol) 17–10, Tourcoing (francia)– Radnicski Kragujevac (szerb) 7–7, Radnicski–Terrassa 13–8
Az állás: 1. Radnicski 7 (3 mérkőzés, 36–29), 2. OSC 6 (2, 24–20), 3. Kazany 3 (3, 42–38), 4. Tourcoing 1 (2, 16–19), 5. Terrassa 0 (2, 18–30)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik