Férfi vízilabda BL: döntetlennel kezdett az OSC

Vágólapra másolva!
2014.09.25. 22:01
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája első selejtezőkörében az OSC 9–9-es döntetlent játszott a Szpartak Volgográddal.

„A nagyváradi felkészülési tornán kiderült, semmire sem elég másfél hét gyakorlás, függetlenül attól, hogy a hozzánk érkező hét egri játékos erős gerincet alkot" – mondta a Nemzeti Sportnak Decker Ádám, a nyáron a fél Egert és a harmadnyi Szegedet szerződtető, csütörtöktől vasárnapig már Bajnokok Ligája-selejtezőt játszó A-Híd-OSC-Újbuda világbajnok csapatkapitánya.

„Ennek ellenére sok mindent össze kell raknunk, elsőként a védekezésen van a hangsúly. Ha ez nem megy, és elöl elkezdjük siettetni a támadásokat, könnyű lefordulásokat ajándékozunk az ellenfeleknek, ezeket el kell kerülnünk. Ettől függetlenül előnyt jelenthet, hogy az Egerből érkezettek jól ismerik egymást, együtt nyertek bajnokságot."

A bajnokságban csak 11. helyen végzett, de a nyáron nagyon megerősített OSC ezek után ma Marseille-ben megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Az első ellenfél a Szpartak Volvográd volt.

A magyar csapattól kapott tájékoztatás szerint a tavalyi Eurokupa-győztes volgográdiak a félidőben egy góllal vezettek, az OSC a harmadik játékrészben 7–7-nél utolérte riválisát, míg a negyedik negyedben magyar előnynél egyenlített 9–9-re az orosz együttes.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
1. SELEJTEZŐKÖR

A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZPARTAK VOLGOGRÁD (orosz) 9–9
(2–1, 1–3, 4–3, 2–2)
OSC: Bisztritsányi – Kovács Gábor 1, Salamon F. 2, Bundschuh 1, Kayes 2, Gór-Nagy, Drasko Brguljan 1. Csere: Decker Á., Juhász Zs. 1, Graham 1, Hegedüs G. Edző: Vincze Balázs
Kiállítások száma: 10, ill. 9
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Változatos mérkőzést vívtunk, várható volt, hogy szoros eredmény születik még. Hol jobban, hol rosszabbul játszottunk, eléggé szezon eleji formát mutattunk. Kilenc kilencnél időt kértünk, támadtunk azért, hogy újra megszerezzük a vezetést, a végén viszont a Volgográd támadhatott időkérés után. Ez is mutatja, hogy egyfelől ugyan elégedetlen az ember, másfelől viszont örülhet az iksznek. Az oroszok kemény védekezését csak néhányszor tudtuk áttörni, és mivel messze vagyunk a csúcsformától, mi is belefáradtunk abba a ritmusba, amit diktáltunk.

További eredmények. A-csoport (Marseille): Posillipo (olasz)–Ligamusz Tbiliszi (grúz) 12–4, Radnicski Kragujevac (szerb)–CN Marseille (francia) 8–7
B-csoport (Herceg Novi): Mladost Zagreb (horvát)–Szintyez Kazany (orosz) 9–7, Hannover (német, Tóth Bence, Balatoni Máté 2-2)–Montpellier (francia, Jászberényi Gábor, Heinrich Dávid 1) 13–9, Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Digi-Oradea 6–6

AZ OSC TOVÁBBI PROGRAMJA
Péntek, 9.30: OSC–Radnicski Kragujevac (szerb)
Péntek, 21.00: OSC–Posillipo (olasz)
Szombat, 17.30: OSC–Tbiliszi (grúz)
Vasárnap, 12.30: OSC–Marseille

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik