Férfi vízi BL: Belgrádban lesz a következő három nyolcas döntő

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 17:57
null
Belgrád rendezheti a következő három nyolcas döntőt (Fotó: Madar Dávid, illusztráció)
Hannover helyett Belgrád ad otthont a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének idén, és jövőre, illetve 2023-ban is a szerb főváros lesz a torna házigazdája.

 

A vizes sportágak európai szövetségének (LEN) csütörtöki sajtóközleménye szerint az idei nyolcas döntőre június 3-5-én kerül sor zárt kapuk mögött, buborékrendszerben, a város új, feltörekvő klubja, a rendező Novi Beograd fedett uszodájában.

A férfi BL végjátéka nyolc év után tér a szerb fővárosba, ugyanis 2013-ban ott rendezték a négyes döntőt. Érdekesség, hogy a jelenlegi idényben egyetlen szerb csapat sem tagja a csoportkör mezőnyének. A Novi Beograd a következő két idényben szabadkártyával biztosan ott lesz a nyolcas döntőben, és akkor már szabadtéri medencében játsszák a meccseket.

Az eredetileg kijelölt házigazda, Hannover a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások következtében nem tudja betölteni a házigazda szerepét.

A csoportkör mezőnyének egyetlen magyar csapata, a címvédő Ferencváros két buboréktorna után a B csoport harmadik helyén áll.

Az A-csoport állása:
1. Pro Recco (olasz) 21 pont, 2. Jug Dubrovnik (horvát) 15, 3. Olympiakosz Pireusz (görög) 10, 4. CN Marseille (francia) 7, 5. Spandau Berlin (német) 5, 6. CC Ortigia (olasz) 3

A B-csoport állása:
1. Barceloneta (spanyol) 18 pont (89–53), 2. AN Brescia (olasz) 18 (84–53), 3. Ferencváros 15, 4. Waspo Hannover (német) 6, 5. Jadran Herceg Novi (montenegrói) 3 (46–77), 6. Dinamo Tbiliszi (grúz) 3 (44–89)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik