Férfi vízi BL: az OSC után a Szolnok is legyalulta a Posillipót

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.10.18. 21:45
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében a második mérkőzését már megnyerte a Szolnok. A kragujevaci csoportban a magyar csapat 14–4-re győzte le a Posillipót.

A Posillipo a mostani szezonban nem túl acélos, az előző selejtezőkörben az OSC 10–1-re nyert az olasz csapat ellen. Ezúttal a Szolnok sem kegyelmezett az egykoron szebb napokat látott olaszoknak.

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmes csapata második fellépésén a vártnál is magabiztosabb győzelmet aratott itáliai riválisa ellen. Amint azt Mohi Zoltán klubelnök a helyszínről az MTI-nek elmondta, a jó védekezés volt a döntő, amihez kiváló alapot adott a kapus, Nagy Viktor teljesítménye.

„Amellett, hogy ő nagyszerűen védett, a csapat egésze fegyelmezetten, motiváltan és kellő összpontosítással játszott” – összegzett a szolnoki sportvezető, aki megemlítette, hogy a nagy gólkülönbség kialakulásában szerepe volt annak is, hogy brutalitásért az olaszok egyik játékosát négyperces kiállítással büntették a bírók.

Vasárnap 10 órától a négyes leggyengébb csapata, az isztambuli Yüzme ellen zárja szereplését a Szolnok, győzelem esetén biztosan továbbjut a kvartettből, amelyből az első kettő folytathatja a BL harmadik selejtezőkörében.

FÉRFI VÍZI BL, SELEJTEZŐKÖR
E-CSOPORT (KRAGUJEVAC)
Szolnoki Dózsa-Közgép–Posillipo (olasz) 14–4
(2–0, 3–1, 4–2, 5–1)
A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Radncski Kragujevác–Yüzme (török) 18–3
(4–2, 3–0, 4–0, 7–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik