Férfi vízi BL: az FTC legyőzte a tavalyi döntőst, az OSC ikszelt

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.25. 20:57
Egy pontot szerzett a Genesys OSC Újbuda a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-csoportkör 6. fordulójának szerdai játéknapján: az újbudaiak a Jug Dubrovnikkal játszottak 9–9-es döntetlent. Az FTC-Telekom Waterpolo 14–12-re legyőzte a tavalyi döntős Novi Beogradot.
Szoros csata volt, döntetlennel ért véget az OSC–Dubrovnik (Fotó: Koncz Márton) – képre kattintva galéria nyílik
Szoros csata volt, döntetlennel ért véget az OSC–Dubrovnik (Fotó: Koncz Márton) – képre kattintva galéria nyílik

Egyáltalán nem kezdett meggyőzően a hazai pályán játszó OSC Újbuda, amely az első negyedben 1–4-es hátrányba került horvát ellenfelével szemben. Varga Dániel csapata a folytatásban összeszedte magát, a következő két játékrészt 3–2-re, valamint 3–1-re nyerte meg a magyar gárda, tehát kiegyenlítette a mérkőzés állását. A utolsó negyed elképesztő izgalmakat hozott a továbbjutás szempontjából fontos találkozón, amely végül 9–9-es eredménnyel végződött.

Az ötödik helyen álló OSC győzelem esetén megelőzte volna a továbbjutásra álló Dubrovnikot, így viszont marad a kétpontos különbség a két együttes között.

Elveszítette az első negyedet (1–3) a Ferencváros is, amely a tavalyi döntős Novi Beograddal találkozott. Az FTC a újbudaiakhoz hasonlóan a második és harmadik játékrészben volt a legjobb, a felek 11–9-es magyar vezetéssel mentek az utolsó szünetükre. A negyedik negyed kiegyenlített játékot és 3–3-as eredményt hozott, így a zöld-fehérek három ponttal gazdagodtak a szerb együttes ellen.

A Ferencváros a 14–12-es sikerével egy pontra megközelítette a csoport második helyén álló újbelgrádi alakulatot, amely a BL-idényben először talált legyőzőre.

 

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Genesys OSC Újbuda–Jug Dubrovnik (horvát) 9–9 (1–4, 3–2, 3–1, 2–2)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Severo (olasz), Gómez (spanyol).
OSC:
Lévai – VIGVÁRI VINCE 2, Manhercz K. 2, ANGYAL 2, TÓTH M. 2, Csacsovszky E., Burián. Csere: BISZTRITSÁNYI (kapus), Bundschuh, Aranyi M. 1, Várnai, Dala D., Salamon F. Edző: Varga Dániel
JUG: POPADIC – L. FATOVIC 2, F. Lazic, BILJAKA 2, Kakarisz 1, JOKOVIC 1, Zuvela 1. Csere: Grgurevic, Krzic, Vukojevic 1, Mozara 1, Zvono. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 14/4. Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –. Kipontozódott: Biljaka (27. p.), Bundschuh (28. p.), Várnai (30. p.), Krzic (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Később meglátjuk, mennyit ér ez az egy pont, vagy mennyire hiányzik az itthagyott kettő. Ez volt az első olyan meccsünk ebben az évben, amelybe bele tudtunk tenni mindent, ami jelenleg bennünk van. Látszott, hogy sok minden még nem megy, ugyanakkor ez jó hír is egyben, mert benne van a potenciál a csapatban. A játék bizonyos fázisaiban és egyéni teljesítményekben is látható az előrelépési lehetőség, de ha ez a kiindulópont, és erre tudunk építkezni, akkor kiegyenesedünk.
Vjekoslav Kobescak: – Mindkét csapat elmondhatja magáról, hogy elveszített két pontot és szerzett egyet... Az első két negyedben jó megoldásokat választottunk támadásban, de már ekkor sem játszottunk jól, az OSC-nek pedig közben gondjai akadtak a védekezésünkkel. A kapuscsere aztán megváltoztatta a mérkőzés menetét, az OSC feljavult, mi pedig visszaestünk, mert nem tartottuk be a megbeszélt taktikai utasításokat, például hagytuk lefordulni az ellenfelet. A meccs legjobbjai a kapusok voltak.

FTC-Telekom Waterpolo–Novi Beograd (szerb) 14–12 (1–3, 5–2, 5–4, 3–3)
Komjádi uszoda, 1600
néző. V: Margeta (szlovén), Zwart (holland).
FTC:
Szakonyi – Jansik Sz., Varga Dénes 1, Molnár E., Német T., Damonte, ARGIROPULOSZ 4. Csere: FEKETE G. 2, Ubovics 1, NAGY ÁDÁM 4, MERKULOV 2, Vigvári Vendel. Edző: Varga Zsolt
NOVI BEOGRAD:
J. Fernández – Granados, Vucsinics 1, DRASOVICS 4, Perkovics, MANDICS 4, V. Rasovics. Csere: M. Vlahovics (kapus), S. Rasovics, CETKOVICS 3, Urosevics. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 9/4. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Drasovics (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – A sebzett vad olykor veszélyes, nem is adta könnyen a bőrét a Novi Beograd, de éltünk a lehetőséggel, hogy a Spandau otthonában elszenvedett vereség után újra jó helyzetbe kerüljünk a csoportban. Miután a harmadik negyedben elléptünk, hiányzott a koncentráció, ám a találkozó végére ismét összeállt a játékunk.
Zsivko Gocics: – Fontos játékosaink hiányoztak, de nagyon küzdött a csapatom, a hozzáállással teljes mértékben elégedett lehetek. A Ferencváros megérdemelten nyert, a vereség miatt természetesen csalódott vagyok, de a legfontosabb, hogy a játékosaim kiadták magukból, ami bennük volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik