Férfi vízi BL: az FTC könnyedén nyert a Marseille ellen

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.10.19. 16:03
null
A négygólos Varga Dénes volt a Ferencváros legjobbja (Fotó: Madar Dávid)
A címvédő Ferencváros a Komjádi Uszodában könnyedén legyőzte a francia Marseille-t a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

A két hét múlva esedékes európai Szuperkupa főpróbájának is beillett a Bajnokok Ligája-címvédő FTC-Telekom és az Eurokupa-győztes CN Marseille BL-mérkőzése, hiszen az idény első trófeájáért újra összecsap majd ugyanez a két együttes. A szombati mérkőzés alapján a két edző közül a franciákat vezető Marc Amardeilh-re vár nagyobb feladat a következő napokban, egyelőre ugyanis nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

KÉPGALÉRIA ITT!

A Fradiban lényegében csak jó és jobb teljesítmények akadtak, ha támadásban nem is mindenki hozta magát, védekezésben azonban egy-egy labdaszerzéssel, blokkal vagy jó besegítéssel az összes mezőnyjátékos észrevétette magát.

Akik között ezúttal három balkezes is ott volt, Varga Zsolt ugyanis a betegséggel küszködő Jansik Szilárd helyett Kállay Márkot nevezte a csapatba, így aztán akkor sem maradt balkezes nélkül a csapat, ha Vámos Márton és Zalánki Gergő egyszerre kapott pihenőt.

Persze igazságtalan lenne, ha a mezőnyjátékosok mellett nem ejtenénk szót Vogel Somáról, az FTC kapusa ugyanis 63 százalékkal védett, ami még akkor is megsüvegelendő, ha pattogott előtte a védekezés, és a kezek erdején át kellett utat találnia a labdának a kapujáig. Varga Zsolt vezetőedző a nyitófordulóban sokallta a Hannovertől kapott tizenkét gólt – hát most éppen csak többet kapott a csapat, mint annak a fele.

Támadásban a négy gólig jutó Varga Dénes szokás szerint magával húzta együttesét. A csapatkapitány még a meccs előtt felhívta mindenki figyelmét arra, hogy igyekezzenek nyomot hagyni ellenfelükben a Szuperkupa előtt. Ebben szokás szerint jó példával járt elöl, mellette többször megvillant a jobbszél is, ráadásul a nyáron igazolt görög klasszis, Janisz Fundulisz talán eddigi legjobb meccsét hozta a Ferencvárosban.

Az utolsó negyedig egyébként úgy tűnt, hogy még sokkal nagyobb is lehet a különbség a két csapat között, de a Marseille két ötméteressel felzárkózott, majd a találkozó utolsó két gólját is a franciák szerezték – a jelentős előny birtokában lazult a koncentráció, de ezúttal ez is belefért. A Ferencváros 13–7-re ütötte ki az ellenfelét, hasonló eredménnyel két hét múlva is mindenki elégedett lenne.

A mérkőzés után a parton tanácstalanul ácsorgó marseille-i játékosokat elnézve a zöldé-fehéreknek sikerült is nyomot hagyniuk bennük, de azzal mindenki tisztában volt a ferencvárosiak közül, hogy ennél csak szorosabb lehet a Szuperkupa-mérkőzés. Varga Zsolt és a játékosai is rögtön arról beszéltek a találkozót követően, hogy a francia csapat meglehetősen kétarcú, és hazai medencében, saját közönsége előtt sokkal jobb teljesítményre képes, mint idegenben, így nem szabad ebből a találkozóból kiindulni két hét múlva. Elbizakodottságról tehát szó sincs az FTC háza táján.

Ráadásul ha valakik tudják, milyen esélytelenebbként Szuperkupát nyerni, azok pont a ferencvárosiak, hiszen tavaly Eurokupa-győztesként hódították el a trófeát a BL-t nyert Olympiakosszal szemben.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ, B-CSOPORT

FTC-TELEKOM–
CN MARSEIILE (francia) 13–7 (3–0, 4–2, 2–1, 4–4)
Komjádi uszoda, 1000
néző. V: Petronilli (olasz), Seidel (német)
FTC:
VOGEL SOMA – Younger, VARGA DÉNES 4, Jaksics 1, Német T. 1, VÁMOS 2, ZALÁNKI 2. Csere: Pohl, Constantin-Bicari, Sedlmayer, Kállay, FUNDULISZ 3. Edző: Varga Zsolt
MARSEILLE:
Scsepanovics – Vukicevic 1, Vanpeperstraete, Djurdjics 1, Blary, Kovacevic 1, Crousillat 1. Csere: Hovhannisyan (kapus), VERNOUX 2, Camarasa, Marion-Vernoux, Olivon, Izdinsky 1. Edző: Marc Amardeilh
Gól – emberelőnyből:
8/3, ill. 9/2
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:
3/3, ill. 2/2
Kipontozódott:
Sedlmayer (27. p.), Olivon (27. p.), Vernoux (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Az első negyed alapján nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz a mérkőzés, akkor az ellenfelünknek is megvoltak a lehetőségei a góllövésre. Ezúttal elégedett voltam a védekezésünkkel is, hat a hat ellen és emberhátrányban is jól teljesítettünk, márpedig ez az alapja a játékunknak. Ezen a mérkőzésen sokat tanultunk, a tapasztalat pedig jól jön, hiszen még kétszer játszunk a Marseille ellen.
Marc Amardeilh:
– A mérkőzés elején több tiszta helyzetet is elrontottunk, így korán nagy lett a különbség a két csapat között. Nem találtuk az ellenfelelünk védekezésének az ellenszerét, ráadásul az emberelőnyös helyzetekben is túl sokat hibáztunk, így nem volt esélyünk a szoros eredményre. Két hét múlva remélem, másként alakul a mérkőzés.

KÉSŐBB
20.30: A-Híd OSC-Újbuda–Waspo 98 Hannover (német) (Tv: Digi Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik