Férfi vízi BL: az FTC hét góllal nyert a Dinamo Tbiliszi ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 17:37
null
A zöld sapkában játszó FTC remek védekezéssel fojtotta el a grúzok támadásait, ezzel alapozta meg a fölényes győzelmét (Fotó: Balogh László)
Az FTC férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének második buboréktornáján az esélyeknek megfelelően könnyedén, 11–4-re győzött a grúz Dinamo Tbiliszi ellen.

 

Az FTC a Bajnokok Ligája csoportkörének második, budapesti buboréktornáján kedden négy alapemberét nélkülözve is legyőzte a Barcelonetát. Szerdán, a grúz Dinamo Tbiliszi elleni meccsre visszatért a csapatba a koronavírust leküzdő Vámos Márton, a kanadai válogatott Nicolas Constantin-Bicari, a kapuba pedig a kedden pihenő Vogel Soma (ezúttal Német Toni és Nyíri Balázs kapott pihenőt, míg a sérült Varga Dénes – mint ismeretes – a teljes tornát kihagyja).

A csoportelsőségért küzdő Ferencváros Zalánki Gergő góljával hamar megszerezte a vezetést, és a papírformának megfelelően már egy negyed után 5–0-ra vezetett az A-csoport utolsó helyén álló Dinamo Tbiliszi ellen.

A második negyed elején ugyan szépíteni tudtak a grúzok, de centerből Constantin-Bicari kapásgóllal gyorsan válaszolt, majd növelte is előnyét a magyar csapat. Két negyed után már 8–1-re vezetett.

A folytatásban már csak az volt a kérdés, lő-e még gólt a grúz csapat, és mennyi lesz a végén közte. Nos, a Dinamo három gólt is lőtt, sőt, a harmadik negyedet meg is nyerte 2–1-re, de az FTC így is simán, 11–4-re-győzött. A Ferencvárosból a már említett Constantin-Bicari mellett Jansik Szilárd is hibátlanul lőtt, mindketten két kísérletből szereztek két gólt.

A csoport másik, korai meccsén is könnyedén, 19–11-re nyert az esélyesebb olasz Brescia a német Hannover ellen, míg a később kezdődött találkozón a Barceloneta három góllal bizonyult jobbnak a montenegrói Jadran Herceg Novinál.

Az FTC számára a folytatás csütörtökön a Herceg Novi elleni meccsel következik.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT
CSOPORTKÖR, 2. TORNA (BUDAPEST)
FTC-TELEKOM
DINAMO TBILISZI (grúz) 11–4 (5–0, 3–1, 1–2, 2–1)
Duna Aréna, zárt kapuk mögött. V:
Alexandrescu (román), Gomez (spanyol)
FTC:
VOGEL SOMA – Fundulisz 1, Fekete G., Pohl, Mezei, Zalánki 1, Sedlmayer 1. Csere: Jaksics, CONSTANTIN-BICARI 2, VÁMOS 2, Vigvári Vendel 2, JANSIK SZ. 2. Edző: Varga Zsolt
TBILISZI:
Razmadze – Kavtaradze, Imniasvili, Jelaca, Bitadze 1, Vapenszki 2, Vasics 1. Csere: Magrakvelidze, Tkeselasvili, Ahvlediani, Adeisvili, Meshi. Edző: Dejan Sztanojevics
Gól – emberelőnyből:
10/7, ill. 12/3
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 2/0
Gól – ötméteresből:
2/1, ill. –
Kipontozódott:
Tkeselasvili (13. p.), Pohl (20. p.)

MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Ezen a mérkőzésen csak a három pont számított, semmi más. Óvatosnak kellett lennünk, hiszen a csapat általános állapota mesze van az ideálistól. Azt követően, hogy a koronavírus-járvány másodszor is elérte a csapatunkat, egyszerűsíteni kellett a játékunkon, vissza kellett térnünk az alapokhoz. Úgy tűnik, megtanultuk a leckét, ez tette könnyeddé a meccset, ami nagy előny a jelenlegi a helyzetünkben.
Dejan Sztanojevics:
– Ez a meccs jobban sikerült, mint az előző napi, különösen a második félidőben, de látni kell, hogy reálisan hol van a helyünk ebben a mezőnyben. Igyekeztünk elkerülni, hogy könnyű gólokat kapjunk, ezt több-kevesebb sikerrel megoldottuk, de a jövőben ennél is jobban kell koncentrálnunk.

KORÁBBAN
Brescia (olasz)–Waspo Hannover (német) 19–11 (2–0, 6–5, 5–3, 6–3)
KÉSŐBB
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-CN Barceloneta (spanyol) 9–12 (2–2, 2–2, 2–3, 3–5)

Az állás: 1. FTC-Telekom Waterpolo 12 pont (59-32), 2. CN Barceloneta 12 (63-39), 3. Brescia 12 (61-41), 4. Jadran Herceg Novi 3 (37-56), 5. Waspo Hannover 3 (46-69), 6. Dinamo Tbiliszi 3 (32-61)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik