Férfi vízi BL: a Jug Dubrovnik 50 ezer euróval gazdagodott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 13:46
A horvát Jug Dubrovnik 50 ezer eurót kapott azért, mert megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának Budapesten rendezett hatos döntőjét.

A Jug a szombat esti fináléban 6–4-re megverte a görög Olympiakosz Pireuszt.

A margitszigeti final six második helyezettjeként – derült ki az európai szövetség, a LEN legfrissebb hírleveléből – az athéni együttes 40 ezerrel gazdagodott, a Szolnok pedig, amely a bronzéremért kiírt mérkőzésen az olasz Pro Recce ellen nyert 11–7-re, 33 ezer eurót kapott.A Jug a szombat esti fináléban 6–4-re megverte a görög Olympiakosz Pireuszt.

A margitszigeti final six második helyezettjeként – derült ki az európai szövetség, a LEN legfrissebb hírleveléből – az athéni együttes 40 ezerrel gazdagodott, a Szolnok pedig, amely a bronzéremért kiírt mérkőzésen az olasz Pro Recce ellen nyert 11–7-re, 33 ezer eurót kapott.

A Budapestre címvédőként érkező Reccónak a mostani negyedik hely 31 ezer eurót ért, az ötödik spanyol CNA Barceloneta 28, a final six másik magyar szereplője, a tornát rendező és két vereséggel hatodik Eger pedig 27 ezer euró „bánatpénzt” kapott.

A Hajós uszodában rendezett háromnapos esemény legjobb játékosának a Jug pólósát, a brazil Felipe Perronét, legjobb kapusának pedig csapattársát, Marko Bijacot választották. A BL gólkirálya a Szolnok olimpiai és világbajnoka, Varga Dénes lett 33 góllal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik