Férfi vízi: az FTC és a Miskolc jutott a Magyar Kupa-döntőbe

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2018.12.15. 15:31
Noha vezetett, majd hátrányból majdnem egyenlített az OSC, a Ferencváros két remek sorozatának köszönhetően magabiztos sikerrel jutott be a fináléba a férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjében. A zöld-fehérek ellenfele a Miskolc lesz, amely a későbbi elődöntőben 9–8-ra verte a BVSC-t.
AZ ELŐDÖNTŐKÖN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
AZ ELŐDÖNTŐKÖN KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Akármilyen elcsépelt is a frázis, előrehozott fináléval indult a Komjádi uszodában a férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntője, hiszen a bajnok, európai Szuperkupa-győztes FTC-Telekom a nyáron sztárigazolásokkal megerősödött A-Híd OSC Újbuda ellen szállt vízbe.

Az első negyedben még az újbudaiaknak állt a zászló, mert Szava Randjelovics és Kovács Gergő góljával 2–0-ra is vezetett, majd két Varga Dénes-találat között ismét Randjelovics célzott sikerrel, így 3–2-s OSC-előnnyel fordultak a felek. Mint utóbb kiderült, az OSC ekkor vezetett utoljára, hiszen több mint egy negyeden keresztül nem lőtt gólt. A Ferencváros 6–1-es sorozatot produkált, Vad Lajos együttese pedig megtorpant, ezért Manhercz Krisztián és Varga Dénes gólváltása után 7–4-es állásnál vonult félidőre a Fradi.

Drasko Brguljan a szünet utáni első támadásból betalált, sőt Manhercz emberelőnyös góllal jelentkezett, így már-már feléledni látszottak az újbudai remények. Csakhogy Varga Dénes újabb ötöst értékesített, sőt Aaron Younger és Vámos Márton is betalált Braniszlav Mitrovicsnak. Innen nem volt, nem lehetett visszaút az OSC-nek. Vogel Soma elképesztően, 71 százalékkal védett, Varga Dénes öt gólig meg sem állt, az FTC pedig 11–7-re nyert.

A döntő másik résztvevője a Miskolc lesz, miután a második elődöntőben egy góllal felülmúlta a BVSC-t.

BENU MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
FTC-TELEKOM
A-HÍD OSC ÚJBUDA 11–7 (2–3, 5–1, 3–2, 1–1)
Budapest,
Komjádi uszoda, 1200 néző. Vezette: Fodor R., Petik A.
FTC:
VOGEL SOMA – Gór-Nagy, Sz. Mitrovics 1, VARGA DÉNES 5, Mezei, Vámos 1, Sedlmayer.Csere: Kállay, Német T. 1, Jaksics, YOUNGER 2, Jansik Sz., Pohl 1.Edző: Varga Zsolt
OSC:
B. Mitrovics – Erdélyi, Bundschuh, MANHERCZ K. 2, Hárai 1, Randjelovics 2, Drasko Brguljan 1. Csere: Seman, Szabó Balázs, Kovács Gergő 1, Ubovics, Salamon, Tóth M.Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből:
8/3, ill. 16/3
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. –
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. –
Kipontozódott:
Seman (15. p.), Pohl (29. p.), Gór-Nagy (30. p.)
Piros lap:
Kósz Zoltán, az OSC másodedzője (19. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Nem kezdtünk rosszul, de a mérkőzés elején nem alakultak ki azok a tiszta helyzetek, amelyekből gólt tudtunk volna lőni. Aztán nagyon kemény melóval feljöttünk és fordítottunk, a végére talán nagyobb is lett a különbség annál, mint ami meccs elején benne volt. Az OSC jól küzdött, de a játékosaim is hatalmas energiákat mozgósítottak a győzelemért.
Vad Lajos:
– A kidolgozott helyzetekben nagyon buta döntéseket hoztunk, és ez az egész mérkőzésre igaz volt. Látszott a fáradtság a játékosokon, de ez nem felmentés, mert most kellett volna igazán összeszednünk magunkat. Nekünk nem sikerült, míg a Ferencvárosnak igen. Ez volt az első vereségünk az idényben, ami sajnos a legrosszabbkor jött.

PANNERGY-MISKOLCI VLC–BVSC-ZUGLÓ-MKB-EUROLEASING 9–8 (2–2, 3–3, 3–2, 1–1)
Budapest,
Komjádi uszoda, 800 néző. Vezette: Vogel G., Marnitz M.
MISKOLC: CSOMA – Banicsevics, SZTOJANOVICS 4, Bowen 1, Bedő 1, LŐRINCZ 2, Vadovics. Csere: Nagy Á., Misics 1, Milicsics, Hornyák. Edző: Sike József
BVSC: GYÖRKE – Mészáros 1, Pásztor 1, Várnai, Kovács P., Létay 2, Csapó 1. Csere: TÖRÖK 2, Ambrus, SUGÁR 1, Szabó Bendegúz, Lajkó, Mladoniczky. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 8/4
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kiállítva (cserével, végleg): Bedő (19. p.), Létay (24. p.)
MESTERMÉRLEG
Sike József:
– Az idény leggyengébb játékát nyújtottuk, hogy így is nyerni tudtunk, abban talán a sors keze is benne van. A győzelemnek örülök, de a csapat teljesítményével egyáltalán nem vagyok elégedett, a valós tudásunk talán negyven százalékát nyújtottuk.
Szűcs Levente: – Apróságok döntöttek a mérkőzésen, a végén is küzdöttünk a döntetlenért, meg is voltak a lehetőségeink az egyenlítésre, de ezeket nem tudtuk kihasználni. A körülményekre egy szavunk sem lehet, de nem mondanám, hogy a jobb csapat nyert.

A VASÁRNAPI PROGRAM (KOMJÁDI-USZODA)
Női döntő
14.00:
UVSE–BVSC-Zugló Diapolo (Tv: M4 Sport)
Férfi döntő
16.00:
FTC-Telekom Waterpolo–PannErgy-Miskolci VLC (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik