Férfi vízi: A kerethirdetés után teher nélkül tudunk játszani – Manhercz Krisztián

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 15:35
Manhercz Krisztián készülhet a második olimpiájára, miután bekerült a magyar férfi vízilabda-válogatott utazó keretébe. Tokió előtt azonban még péntektől vasárnapig a Hajós Alfréd Uszodában lehet szurkolni a csapatnak, hiszen Märcz Tamás együttese a BENU Kupán méri fel, hol tart az olimpiai felkészülésben. Az igen erős ellenfeleket felsorakoztató tornáról, a kerethirdetésről kérdeztük a 24 éves pólóst, valamint arról is beszélt, hogy Rió óta milyen játékossá érett. 

„Van pozitív és negatív hozadéka is annak,hogy már a BENU Kupa előtt kihirdette Märcz Tamás a keretet.Ha nem lenne még ismert az utazók névsora, akkor nyilván ezen a tornán mindenki nagy akarattal, a holnapot nem ismerve küzdene tovább. Így viszont nincs görcsösség bennünk, teher nélkül tudunk majd játszani a Hajós Alfréd Uszodában” – mondta a második olimpiájára készülő Manhercz Krisztián, aki videónkban arról is beszél, játékosként mennyit változott az elmúlt öt évben.

Emellett kitér arra, hogyan szolgálja az olimpiai felkészülést, hogy igen erős ellenfelekkel mérkőznek meg a BENU Kupán, elmondja, milyen tapasztalatokkal szolgált a horvátokkal múlt héten játszott két edzőmeccs, s mennyi erőt adhat Tokióra, hogy Budapesten a szurkolók is ott lehetnek a lelátón.

A BENU-KUPA FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA PROGRAMJA (MARGITSZIGET)
PÉNTEK

18.30: Horvátország–Spanyolország
20.30:MAGYARORSZÁG–Oroszország
SZOMBAT
18.30: Spanyolország–Oroszország
20.30:MAGYARORSZÁG–Horvátország
VASÁRNAP
11.00: Horvátország–Oroszország

13.00:MAGYARORSZÁG–Spanyolország

A FÉRFIVÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE
Kapusok:Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok:Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (mindhárom OSC), Hosnyánszky Norbert (Budapesti Honvéd SE), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind FTC), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló MKB-Euroleasing)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik