Férfi vízi: A kerethirdetés után még keresgélik magukat a játékosok – Märcz Tamás

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 16:40
Ha Märcz Tamáson múlt volna, akkor ő csak a hétvégi BENU-kupa után hirdette volna ki a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai keretét. A torna sajtótájékoztatója után erről is beszélt az NSO Tv-nek, ahogy elmondta azt is, mivel győzte meg őt az Eb-n még nem szereplő Pásztor Mátyás, hogy helye van a tokiói csapatban. Természetesen arról is volt szó, hogy mik a célkitűzések a Hajós Alfréd Uszodában péntektől vasárnapig zajló eseményen. 

A szövetségi kapitány elmondta, annak dacára, hogymegnevezte azt a tizenhárom játékost, akire számít Tokióban,a kimaradók továbbra is együtt dolgoznak a csapattal, sa BENU Kupán játéklehetőséget fognak kapni.

„Akik bekerültek a keretbe, azok ilyenkor megkönnyebülnek, akik nem, azok szomorkodnak, hiszen nagyon szoros volt a harc az olimpiai szereplésért. Elismerem és tudom, hogy nem könnyű ilyenkor továbbra is a válogatottal dolgozni és keresztre feszíteni magukat edzésen azokkal együtt, akik már tudják, hogy ott lesznek Tokióban.Nekik ilyenkor leesik egy kő a szívükről, megnyugodnak, innen előbb-utóbb fel kell rázni őket, mert picit leül a csapat. Ez akaratlan, s remélem, hogy minél hamarabb vége lesz ennek az időszaknak.Tegnap és még ma délelőtt is azt tapasztaltam, hogy keresgélik magukat, de holnaptól már a tornára kell fókuszálniuk. Nagyon nehéz ellenfelek várnak ránk, szükség lesz a koncentrációra.”

Videónkban kitér a válogatott olimpiai keretébe újonnan bekerült Pásztor Mátyásra, beszél arról is, hogy az aranyéremmel zárult 2020-as Eb-hez képest átstrukturálja a csapatot, lesz, aki más poszton fog szerepelni az olimpián. Továbbá a BENU Kupára kitűzött célokat is sorra veszi.

A BENU-KUPA FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA PROGRAMJA (MARGITSZIGET)
PÉNTEK

18.30: Horvátország–Spanyolország
20.30:MAGYARORSZÁG–Oroszország
SZOMBAT
18.30: Spanyolország–Oroszország
20.30:MAGYARORSZÁG–Horvátország
VASÁRNAP
11.00: Horvátország–Oroszország

13.00:MAGYARORSZÁG–Spanyolország

A FÉRFIVÁLOGATOTT OLIMPIAI KERETE

Kapusok:Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok:Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián (mindhárom OSC), Hosnyánszky Norbert (Budapesti Honvéd SE), Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mind FTC), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló MKB-Euroleasing)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik