Férfi vízi: 434 nap után nyert bajnoki meccset a Szentes

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 09:02
null
Új seprű jól seper: Komlósi Péter győzelemre vezette <br />a Szentest a KSI otthonában (Fotó: Török Attila)
Fontos győzelemmel mutatkozott be a Metalcom-Szentes kispadján az új vezetőedző, Komlósi Péter, aki azért vállalta el az idény végéig szóló felkérést, mert hisz benne, hogy a csapat képes megőrizni tagságát a férfi vízilabda ob I-ben.

„KOMLÓSI PETI MINDEN REMÉNYÜNK” – írta egy hozzászóló, miután az akkor utolsó helyen álló Metalcom-Szentes közösségi oldalán bemutatta új vezetőedzőjét, akit a szurkolók és a játékosok egyaránt szeretettel, bizalommal fogadtak. A 45 éves Komlósi Péter játékosként szentesi színekben mutatkozott be az élvonalban, majd visszavonulását követően a klub utánpótlásában kezdett el dolgozni, és a felnőtt női csapatot is irányította. A szakembert november végén kereste meg Gémes László elnök, és nem sokat gondolkozott, hogy elvállalja-e az idény végéig szóló felkérést.

„A vezetőség úgy érezte, a vártnál gyengébb szereplés miatt változásra van szükség a szakmai munkában, ekkor kerültem én a képbe  – mondta lapunknak Komlósi Péter, aki decemberben kezdett el dolgozni a csapattal.  – Miután öt napon át megnéztem az edzéseket, láttam, hogy elszántak a srácok, és úgy éreztem, közösen másfél hónap alatt képesek leszünk felkészülni a fontos bajnokikra. Nem volt sok időnk, de törekedtem rá, hogy a játékunk taktikailag, fegyelemben és koncentrációban is tükrözze az elképzeléseimet. Azért vállaltam el a megbízatást, mert hiszek benne, hogy sikeresek lehetünk, és bár mindig vannak buktatók, egyelőre nagyon bizakodó vagyok.”

Komlósi Péter munkáját Vörös Viktor és Tréfás Norbert segíti, a szakmai stáb az egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a játékosok önbizalmát erősítse, a Szentes ugyanis bajnoki győzelem nélkül zárta a 2022-es évet.

„Régen nyert már a csapat, akkor még Pellei Csaba volt a vezetőedző, így érthető, hogy mentálisan mélyen lévő társaságot vettem át  – hangsúlyozta Komlósi Péter. – Köszönettel tartozom a játékosoknak, mert megelőlegezték a bizalmat, már az első edzésen kiderült, nyitottak arra, hogy új dolgokat tanuljanak. Határozott elképzelésekkel érkeztem, és talán ők is érezték, hogy jó ritmusban zajlanak az edzések, hasznos taktikai elemeket gyakorolunk. Mindennap úgy érkezem az uszodába, mintha még játékos lennék, igyekszem felkészülni és a legjobb tudásom szerint segíteni a klubot, mert közös a célunk, bent kell maradnunk az élvonalban. Egymásra épülnek a foglalkozások, tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni, és egyre inkább úgy érzem, végre egységes a csapat.”

A szakember a 2014–2015-ös idényben még játékosként tett sokat azért, hogy nevelőklubja megőrizze élvonalbeli tagságát, ezúttal már vezetőedzőként kell benn tartania a Szentest az ob I-ben. A feladat nehéz, ám korántsem lehetetlen, Komlósi Péter pedig már Debrecenben is bizonyította, hogy képes megbirkózni a kihívásokkal.

„Nem készültem rá, hogy egyszer a szentesi férficsapatot fogom irányítani, de sorsszerű volt, hogy rám gondoltak, mert ezer szállal kötődöm a klubhoz és a városhoz  – árulta el a szentesi születésű tréner. – Jó érzés, hogy sokan vagyunk olyanok az egyesületnél, akik tenni akarunk a szentesi vízilabdáért, és a szurkolók is mellettünk állnak, ezért nagy reményekkel érkeztem, és bízom benne, hogy elérjük, amit kitűztünk magunk elé. Rengeteg munka áll még előttünk, de valamiért úgy érzem, minden jól alakul, ha valamibe nagy energiát fektetünk, annak előbb-utóbb beérik a gyümölcse.”

A Metalcom-Szentes szombaton 434 nap után nyert ismét mérkőzést a bajnokságban, Komlósi Péter a KSI elleni 12–11-es győzelemmel mutatkozott be a kispadon, csapata pedig első pontjait szerezte meg az idényben, és elmozdult az utolsó helyről.

„Örülök, hogy ilyen hamar összeért a játékunk, akarattal, elszántsággal kompenzáltuk a hibáinkat  – értékelt a szakember. – A mérkőzés előtt szándékosan nem beszéltem róla, de még kissé törékenynek éreztem a csapatot, az új játék­elemek készségszintű elsajátításához ugyanis több időre van szükség. A bajnokik lehetőséget adnak arra, hogy stabilabbá váljon a játékunk, és egyre jobban működjenek a begyakorolt mozgások. A héten a Szolnokkal és a Honvéddal is idegenben játszunk, és bár nem mi leszünk az esélyesek, az ilyen mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Azért vagyok itt, hogy benn maradjon a Szentes, egyszerűen nincs is más lehetőség a fejemben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik